مرکز امدادرسانی و فعالیتهای بشردوستانه «ملک سلمان» اعلام کرد، پادشاهی عربی سعودی برای همکاری جهت مقابله با تهدید نفتکش «صافر» در سواحل دریای سرخ، ده این بیانیه همچنین با اشاره به وضعیت انسانی در یمن گفت، وقوع چنین فاجعهای میتواند امدادرسانی حیاتی و ارسال غذا و سوخت به یمن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
این بیانیه تأکید کرده است، سعودی بارها نسبت به احتمال نشت نفت از صافر هشدار داده و تصریح کرده است، اگر چنین نشتی صورت گیرد، جهان شاهد بزرگترین فاجعه زیستمحیطی خواهد بود که حیات در زیر آب، تنوع بیولوژیکی و شیلات را تهدید خواهد کرد.
عملیات نگهداری و مراقبت از این نفتکش که بیش از یک میلیون بشکه نفت را حمل میکند، از سال 2015 صورت نگرفته است. مرکز امدادرسانی و فعالیتهای بشردوستانه ملک سلمان در بخش دیگری از این بیانیه اعلام کرد: «در جریان روز جهانی سازمان ملل برای اقیانوسها در 8 ژوئن، بر ضرورت فعالسازی اقدامات گروهی برای حمایت از اقیانوسها تأکید شد. اقیانوسها یکی از منابع اصلی تأمین غذا و بزرگترین متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی هستند. سعودی در چارچوب اهمیت به حفظ مهمترین منابع دریایی و اکوسیستمها، آخرین تحولات بینالمللی در این زمینه را دنبال میکند.
به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی «واس»، این مرکز یکشنبه 21 خرداد، با انتشار بیانیهای خاطرنشان کرد، ریاض همواره از تلاشهای سازمان ملل متحد برای مقابله و جلوگیری از تهدیدهای اقتصادی، انسانی و زیستمحیطی بالقوه ناشی از پیامدهای نشت نفت از صافر حمایت کرده است.این بیانیه مطبوعاتی افزود، نشت نفت از این نفتکش میتواند باعث ایجاد فاجعه بزرگ زیستمحیطی و ناوبری شده و این خطر، صنعت ماهیگیری، دریانوردی بینالمللی و همچنین کشورهای حاشیه دریای سرخ را تهدید خواهد کرد.
این بیانیه همچنین با اشاره به وضعیت انسانی در یمن گفت، وقوع چنین فاجعهای میتواند امدادرسانی حیاتی و ارسال غذا و سوخت به یمن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
این بیانیه تأکید کرده است، سعودی بارها نسبت به احتمال نشت نفت از صافر هشدار داده و تصریح کرده است، اگر چنین نشتی صورت گیرد، جهان شاهد بزرگترین فاجعه زیستمحیطی خواهد بود که حیات در زیر آب، تنوع بیولوژیکی و شیلات را تهدید خواهد کرد.
عملیات نگهداری و مراقبت از این نفتکش که بیش از یک میلیون بشکه نفت را حمل میکند، از سال 2015 صورت نگرفته است.
مرکز امدادرسانی و فعالیتهای بشردوستانه ملک سلمان در بخش دیگری از این بیانیه اعلام کرد: «در جریان روز جهانی سازمان ملل برای اقیانوسها در 8 ژوئن، بر ضرورت فعالسازی اقدامات گروهی برای حمایت از اقیانوسها تأکید شد. اقیانوسها یکی از منابع اصلی تأمین غذا و بزرگترین متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی هستند. سعودی در چارچوب اهمیت به حفظ مهمترین منابع دریایی و اکوسیستمها، آخرین تحولات بینالمللی در این زمینه را دنبال میکند. »
این بیانیه در ادامه خاطرنشان کرد: «مرکز امدادرسانی ملک سلمان به نمایندگی از پادشاهی عربی سعودی، با هدف ایجاد ثبات در یمن و حمایت از تلاشهای سازمان ملل برای ایجاد راهحلهایی دربرابر هر خطری که صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند، چندین نشست با جامعه بینالمللی در این زمینه برگزار کرده و گفتگوهایی برای لزوم حمایت از طرح نجات صافر انجام داده است.»
بر اساس این بیانیه، در ادامه حمایتهای گذشته سعودی از عملیات نگهداری از نفتکش صافر و برای پشتیبانی از اقدامات نهادهای سازمان ملل برای مقابله با خطر احتمالی این نفتکش و ایجاد طرح مناسب، این کشور مبلغی به ارزش ده میلیون دلار کمک کرده است.
سعودی از سازمان ملل خواسته است، «اقدامات لازم برای جلوگیری از نشت نفت و انتقال این نفتکش به مکانی امن و یا استفاده از آن در جهت منافع ملت دوست یمن سرعت بخشیده شود.»
ریاض همچنین از جامعه بینالمللی خواسته است تا برای حمایت از این اقدام و جلوگیری از این فاجعهی زیستمحیطی خطرناک، فورا همکاری کنند.