هشدار نسبت به درگیری‌های خشونت‌آمیز میان کردها و ترک‌های مقیم آلمان | DW | 14.10.2019

22/07/1398 05:56 ب.ظ

حدود یک میلیون شهروند آلمان کردتبار هستند. کارشناسان هشدار می‌دهند که حمله ترکیه به کردهای سوریه می‌تواند باعث بروز درگیری‌های خشونت‌آمیز میان آنها و طرفداران اردوغان شود. تاکنون چند درگیری گروهی رخ داده است.

حدود یک میلیون شهروند آلمان کردتبار هستند. کارشناسان هشدار می‌دهند که حمله ترکیه به کردهای سوریه می‌تواند باعث بروز درگیری‌های خشونت‌آمیز میان آنها و طرفداران اردوغان شود. تاکنون چند درگیری گروهی رخ داده است. خبرگزاری آلمان روز دوشنبه، ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) گزارشی در باره پیامدهای حمله ارتش ترکیه به کردهای سوریه در آلمان منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که اکثر کردتباران مقیم آلمان که شمار آنها حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است، از کردستان ترکیه به این کشور آمده‌اند و در ایالت‌های گوناگون، بیش از همه در ایالت نوردراین وستفالن ساکن هستند.

خبرگزاری آلمان به نقل از بوراک چوپور، کارشناس امور ترکیه نوشته است که احتمال درگیری‌های خشونت‌‌آمیز میان طرفداران رئیس جمهور ترکیه در آلمان و کردتبارهای مقیم این کشور زیاد است. این استاد دانشگاه خصوصی دورتموند وضعیت فعلی میان این دو گروه از شهروندان آلمان را"انفجاری" توصیف کرده است.

چوپور معتقد است: «هر چه بیشتر حمله ترکیه که مغایر حقوق بین‌الملل است، دوام بیاورد به همان میزان خطر درگیری‌های خشونت‌آمیز میان ترک‌تباران و کردتباران آلمان افزایش می‌یابد».حسین توپل، روزنامه‌نگار مقیم آلمان می‌گوید که بسیاری از جوانان کرد‌تبار و ترک‌تبار در آلمان با مشکل هویت مواجه هستند. به‌ویژه جوانان ترک‌تباری که طرفدار رجب طیب اردوغان هستند با جوانان کردتبار درگیر می‌شوند.

ادامه مطلب:
dw_persian »

راست‌گرایی افراطی، بزرگترین تهدید در آلمان | DW | 14.10.2019ابتدا قتل‌های سریالی ناسیونال‌سوسیالیست‌های زیرزمینی، بعد قتل سیاستمدار آلمانی، و هفته گذشته حمله به کنیسه‌ای با اهداف خارجی‌ستیزی و یهودی‌ستیزی. وضعیت راستگرایان افراطی و جرایمی که در آلمان مرتکب می‌شوند، چگونه است؟

آلمان صادرات جنگ‌افزار به ترکیه را محدود می‌کند | DW | 12.10.2019دولت آلمان برای فروش تجهیزاتی که می‌توانند در حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه مورد استفاده قرار گیرند مجوز صادر نمی‌کند. بسیاری از کشورهای اروپایی، از جمله آلمان خواستار توقف پیشروی ارتش ترکیه در خاک سوریه هستند. دولت آلمان خسته نباشه مثل بقیه اروپا از دم کونی و بزدل چقدر این کردها خاطر خواه دارن ؟؟ کردهای بدبخت ها این ها شمارو بازی میدن !!! شما حتی نتونستین تو رفراندم کردستان عراق گوهی بخورین !!!

حمایت ترک‌های مقیم آمریکا از عملیات چشمه صلح ترکیهگروهی از ترک‌های مقیم ایالات متحده آمریکا٬ با تجمع در مقابل کاخ سفید از عملیات چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه در شرق فرات حمایت کردند. - خبرگزاری آناتولی

شلیک به قلب دمکراسی در اعتراضات خونین عراق | DW | 14.10.2019ناآرامی‌های اخیر فضای سیاسی عراق را وارد مرحله جدیدی از بی‌ثباتی کرد.‌ این بحران بزرگ که رنگ خون به خود گرفت و در آن دست‌کم صد و چهار نفر جان باختند، چشم‌انداز تیره‌ای را پیش روی‌این کشور قرارداده است.

جدیدترین نرخ دلار در صرافی‌هابانک‌ها امروز (۲۱ مهرماه) هر دلار آمریکا را ۱۱ هزار و ۳۲۷ تومان و هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۴۹۰ تومان می‌خرند

مرکل و مکرون خواستار توقف عملیات ترکیه در سوریه شدند | DW | 14.10.2019صدراعظم آلمان و رئیس جمهوری فرانسه از اردوغان خواستند تا نیروهای ترکیه را از سوریه خارج کند. مکرون گفت، آلمان و فرانسه 'اراده‌ای مشترک' برای توقف عملیات ترکیه دارند. مرکل نیز نسبت به خطر تجدید حیات داعش هشدار داد. اگە اعلام پرواز ممنوع میدادن جای باور بود

تظاهرات کردها در شهر کلن آلمان غلیه حمله ارتش ترکیه به کردهای سوریه

خبرگزاری آلمان روز دوشنبه، ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) گزارشی در باره پیامدهای حمله ارتش ترکیه به کردهای سوریه در آلمان منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که اکثر کردتباران مقیم آلمان که شمار آنها حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است، از کردستان ترکیه به این کشور آمده‌اند و در ایالت‌های گوناگون، بیش از همه در ایالت نوردراین وستفالن ساکن هستند.

خبرگزاری آلمان به نقل از بوراک چوپور، کارشناس امور ترکیه نوشته است که احتمال درگیری‌های خشونت‌‌آمیز میان طرفداران رئیس جمهور ترکیه در آلمان و کردتبارهای مقیم این کشور زیاد است.

این استاد دانشگاه خصوصی دورتموند وضعیت فعلی میان این دو گروه از شهروندان آلمان را"انفجاری" توصیف کرده است.

چوپور معتقد است: «هر چه بیشتر حمله ترکیه که مغایر حقوق بین‌الملل است، دوام بیاورد به همان میزان خطر درگیری‌های خشونت‌آمیز میان ترک‌تباران و کردتباران آلمان افزایش می‌یابد».حسین توپل، روزنامه‌نگار مقیم آلمان می‌گوید که بسیاری از جوانان کرد‌تبار و ترک‌تبار در آلمان با مشکل هویت مواجه هستند. به‌ویژه جوانان ترک‌تباری که طرفدار رجب طیب اردوغان هستند با جوانان کردتبار درگیر می‌شوند. به گفته او، تاکنون چند بار در مدارس و کارگاه‌های آموزشی اختلاف نظر آنها به درگیری انجامیده است.

این روزنامه‌نگار معقتد است که دولت ترکیه برای تحریک جوانان ترک‌تبار از رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی بیشترین بهره را می‌برد. او در این راستا به یک سریال تلویزیونی اشاره می‌کند که در میان ترک‌تباران آلمان از محبوبیت‌ویژه‌ای برخوردار است. قهرمان این سریال یک ترک است که کشورگشایی می‌کند و شخصیت و رفتارش شباهت زیادی به اردوغان دارد.

سردار یوکسل، نماینده پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان درگیری‌های خشونت‌آمیز میان ترک‌تباران و کردتباران آلمان را یکی از پیامدهای سیاست اردوغان می‌داند و می‌گوید، رفتار و کردار رئیس جمهوری ترکیه باعث شده که طرفداران و مخالفان او نتوانند در فضایی آرام و دموکراتیک با یکدیگر برخورد کنند.لیلان ملا-عبدالله، رئیس جامعه کردهای مقیم شهر زیگن آلمان به خبرگزاری آلمان گفته است که مساجد وابسته به اتحادیه اسلامی ترک‌ها در آلمان برای سلامتی و موفقیت اردوغان مراسم دعا برگزار می‌کنند و با این اقدام باعث افزایش تنفر میان ترک‌تباران و کردتباران آلمان می‌شوند.روزنامه آلمانی"کلنر اشتات‌انتسایگر" (Kölner Stadt-Anzeiger) هم از مراسم دعا برای اردوغان در این مسجدها گزارش داد اما اتحادیه اسلامی ترک‌ها آن را تکذیب کرد.

در روزهای اخیر در شمار زیادی از شهرهای آلمان مخالفان حمله ارتش ترکیه به کردهای سوریه به تظاهرات پرداخته‌اند، اما اکثر این حرکات اعتراضی بدون خشونت برگزار شده است. تنها در دو شهر تظاهرات کردها به درگیری با طرفداران رئیس جمهوری ترکیه انجامید.آنگلا مرکل، صدر اعظم، آنگرت کرامپ ـ کارن‌باوئر، وزیر دفاع و رهبر حزب دمکرات مسیحی و هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان با شدت به حمله ترکیه به کردها در خاک سوریه انتقاد کرده‌اند و نسبت به پیامدهای ناگوار آن هشدار داده‌اند.

مرکل در یک گفت‌وگوی تلفنی یک‌ساعته با رجب طیب اردوغان، خواستار"توقف فوری عملیات نظامی" علیه شبه‌نظامیان کرد شد.خانم کرامپ ـ کارن‌باوئر اقدام آمریکا در باز گذاشتن دست ترکیه در شمال سوریه را نیز به عنوان"سیگنالی فاجعه‌بار" به کردها مورد انتقاد قرار داد.

هایکو ماس هم اعلام کرد که آلمان دیگر مجوز فروش تجهیرات نظامی جدید به ترکیه را که می‌تواند از آنها در حمله به سوریه استفاده شود، صادر نخواهد کرد. هلند، نروژ، فنلاند و فرانسه نیز فروش تسلیحات به ترکیه را متوقف کرده‌اند.

اردوغان تاکید کرده است که تحریم تسلیحاتی باعث نخواهد شد ترکیه حمله خود به کردهای سوریه را پایان دهد.