سلامت و امنیت کارگران در گرو بازنگری قوانین

11/02/1401 01:19 ب.ظ

روزانه در دنیا ۶۳۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار یا بیماری‌های شغلی جان می‌سپارند، یعنی سالانه تقریباً دو میلیون و سیصد هزار نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند.

روزانه در دنیا ۶۳۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار یا بیماری‌های شغلی جان می‌سپارند، یعنی سالانه تقریباً دو میلیون و سیصد هزار نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند. سازمان عفو بین‌الملل گزارش جدیدی منتشر کرده است با عنوان سمت تاریک مهاجرت. این گزارش توجه می‌دهد به شرایط سخت و ناامن کاری کارگران مهاجری که در آستانه جام جهانی در پروژه‌های عمرانی به کار گرفته شدند.

به‌طور عمومی، سلامت و ایمنی کارگران، علی‌رغم پیشرفت فناوری و حتی قوانین دقیق و در بسیاری مواقع بازدارنده، همچنان آماری قابل توجه از مرگ و نقص عضو در حین کار را نشان می‌دهد.

معاون وزیر کار ایران سال گذشته اعلام کرد «سالانه ۱۳هزار حادثه ناشی از کار در ایران رخ می‌دهد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد آن به فوت منجر می‌شود» بنا به آمار سازمان جهانی کار تخمین زده می‌شود که هر روز ۶۳۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار یا بیماری‌های شغلی جان خود را از دست می‌دهند و سالانه تقریباً دو میلیون و سیصد هزار نفر در دنیا بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند.

سازمان جهانی کار در زمینه بهداشت و ایمنی در کار اعلام کرده است که ضروری می‌داند از طریق فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و کمکی برای همه زنان و مردان کارگر، آگاهی را در سراسر جهان نسبت به پیامدهای حوادث، صدمات و بیماری‌های شغلی در محیط کار توسعه و افزایش یابد. سازمان بین‌المللی کار بیش از چهل کنوانسیون و توصیه به طور خاص در موضوع بهداشت و ایمنی در کار تصویب کرده است و بیش از چهل آیین‌نامه رفتاری دارد. headtopics.com

ادامه مطلب:
RadioFarda_ »

درگیری در دلگان بر سر سرقت کابل برق؛ ۹ نفر کشته و زخمی شدندمعاون سیاسی فرماندار دلگان در استان سیستان و بلوچستان از وقوع درگیری خونین طایفه‌ای بر سر سرقت کابل‌های برق در این شهرستان خبر داد. این درگیری از صبح روز جمعه ۹ اردیبهشت آغاز شده و تاکنون ۶ کشته؛ سه زخمی و ۲ گروگان برجا گذاشته است. اخبار_ایران

سرقت کابل‌های برق در سیستان و بلوچستان منجر به درگیری و کشته شدن ۶ نفر شدیک مقام محلی در سیستان و بلوچستان گفته است درگیری دو طایفه که به دلیل سرقت کابل‌های برق یک روستا رخ داده، باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن سه نفر دیگر شده است. خاک بر سر خامنه‌ای اگر وزارت نیرو مقداری کابل برق بانها میداد این اتفاق نمی افتاد! عاقبت رژیم آخوندی برای مردم ایران

تعداد تلفات حمله انفجاری در خانقاه صوفیان در کابل به ۶۶ نفر رسیدهنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته اما طالبان وعده داده عاملان این جنایت را پیدا خواهد کرد و آنها را به سزای اعمالشان می‌رساند. انگلیس و امریکا در ازدواج استخباراتی داعش را زاییدند و حال تصوف و تشیع در تیر رس امریکا و انگلیس است تفرقه بی انداز و حکومت کن، این اصل سیاست انگلیس و امریکااست جهت شادی و آرامش روح جانباختگان شمع می افروزم پوزش میخوام کمی دیر شد. غم جانباختن شصت و شش نفر گریبانم را گرفت و لحظه ای آسوده نبودم باید می آمدم و شمعی جهت آرامش و شادی روحشان میگذاشتم. برام مثل وظیفه ای است که باید انجام بشه

انفجار در مسجدی در کابل دست‌‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت | DW | 29.04.2022در پی انفجار در مسجدی در غرب کابل دست‌‌کم ۱۰ نفر کشته و ۱۵ نفر زخمی شده‌اند. شهرهای مختلف افغانستان در هفته‌های اخیر هدف حملات متعدد انفجاری قرار گرفته است. داعش مسئولیت انفجار روز گذشته در مزار شریف را بر عهده گرفت. سلام لطفاً این توییت حمایت کنید 🙏🌹 داعش و طالبان یه گوه هستن

خامنه‌ای مجددا بر تداوم حمايت از گروه‌های نیابتی در منطقه تاکید کردعلی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در مناسبت حکومتی موسوم به «روز قدس» مجددا بر حمایت از گروه‌های نیابتی در منطقه تاکید کرد.خامنه‌ای، 29 آوریل، در

حزب‌الله عراق: مقاومت عرصه را بر دشمن صهیونیست تنگ کرده استگردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای تاکید کرد که مقاومت امروز حلقه را بر رژیم صهیونیستی تنگ کرده و این رژیم را گرفتار یک مخمصه کرده است. گوه خور حزب اله عراقی ایسنا جان

share

نسخه چاپی

سازمان عفو بین‌الملل گزارش جدیدی منتشر کرده است با عنوان سمت تاریک مهاجرت. این گزارش توجه می‌دهد به شرایط سخت و ناامن کاری کارگران مهاجری که در آستانه جام جهانی در پروژه‌های عمرانی به کار گرفته شدند.

این گزارش که بر اساس مصاحبه با کارگران، کارفرمایان و مقامات دولتی تهیه شده است، انواع سوء‌استفاده علیه کارگران مهاجر را مستند می‌کند: عدم پرداخت دستمزد، شرایط غیرانسانی کار، استانداردهای تکان‌دهنده مسکن.

به‌طور عمومی، سلامت و ایمنی کارگران، علی‌رغم پیشرفت فناوری و حتی قوانین دقیق و در بسیاری مواقع بازدارنده، همچنان آماری قابل توجه از مرگ و نقص عضو در حین کار را نشان می‌دهد.

اعداد گزارش می‌دهند

معاون وزیر کار ایران سال گذشته اعلام کرد «سالانه ۱۳هزار حادثه ناشی از کار در ایران رخ می‌دهد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد آن به فوت منجر می‌شود»

.

بنا به آمار سازمان جهانی کار تخمین زده می‌شود که هر روز ۶۳۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار یا بیماری‌های شغلی جان خود را از دست می‌دهند و سالانه تقریباً دو میلیون و سیصد هزار نفر در دنیا بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند.

همچنین سالانه ۳۱۷ میلیون حادثه در محل کار رخ می‌دهد که بسیاری از آن‌ها به غیبت‌های طولانی‌مدت از کار به دلیل بیماری منجر می‌شوند. هزینه‌های انسانی این فجایع روزانه بسیار زیاد است و بار اقتصادی ناشی از شیوه‌های ایمنی ضعیف در محل کار نیز حدود چهار درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی در هر سال برآورد می‌شود.

سازمان جهانی کار در زمینه بهداشت و ایمنی در کار اعلام کرده است که ضروری می‌داند از طریق فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و کمکی برای همه زنان و مردان کارگر، آگاهی را در سراسر جهان نسبت به پیامدهای حوادث، صدمات و بیماری‌های شغلی در محیط کار توسعه و افزایش یابد. سازمان بین‌المللی کار بیش از چهل کنوانسیون و توصیه به طور خاص در موضوع بهداشت و ایمنی در کار تصویب کرده است و بیش از چهل آیین‌نامه رفتاری دارد.

نمودار ۱

آمار مرگ‌ومیر ناشی از حادثه در کار در کشورهایی که اصناف و سندیکاهای کارگری مستقل و فعال و قانون حمایتگر ندارند، به‌سرعت افزایش می‌یابد. همین‌طور حوادث در کارگاه‌های کوچک کمتر گزارش و کنترل می‌شود. آمار اغلب بر اساس اطلاعاتی است شامل افراد مشمول قانون کار و به این دلیل افرادی که بدون قرارداد روشنی کار می‌کنند ( و کم نیستند) مشمول آمار حوادث، مرگ ناشی از حوادث و... نمی‌شوند.

بنا به گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در ایران، مهم‌ترین عامل حادثه در سال ۱۳۹۹ «سقوط کردن و لغزیدن» با ۳۶ درصد و گیر کردن داخل یا بین اشیا و ماشین با حدود ۲۱ درصد بوده است. ( نمودار۱)

بنا به آمار همین نهاد، استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی بالاترین تعداد آسیب‌های شغلی و استان‌های خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان کمترین تعداد را به خود اختصاص داده اند

.

( نمودار۲)

نمودار ۲

اما اگر این آمار را در کنار نقشه پراکندگی کارگاه‌های صنعتی (تصویر۳) قرار دهیم، خواهیم دید که در استان‌های با آمار کمتر حوادث، عملاً کارگاه‌های صنعتی چندانی فعال نیست. در واقع کم بودن آمار حوادث به‌علت فعال نبودن حوزه صنعت در این استان‌هاست.

هر نقطه نماد ۳۰ کارگاه است که در هریک از آن‌ها ۱۰ نفر یا بیشتر کار می‌کنند

متغیرهای اقلیمی که به شمار نمی‌آیند

در سال ۲۰۱۲ کمیسیون اتحادیه اروپا برآورد کرد که خسارات اقتصادی و زیست‌محیطی و اجتماعی ناشی از عدم انطباق با تغییرات اقلیمی حدود صد میلیارد یورو بوده است. در سال ۲۰۲۰ این عدد به ۲۵۰ میلیارد یورو رسید و پیش‌بینی می‌شود این آمار تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ برابر هم برسد. اما عدم سرمایه‌گذاری مناسب برای سازگاری با تغییر اقلیم در اتحادیه اروپا (به‌عنوان مثالی که سازمان جهانی کار اطلاعات آماری آن را منتشر کرده) باعث از بین رفتن مشاغل زیادی شده است. حتی با وجود سندیکاهای کارگری فعال، تا به امروز مطالعات و تحقیقات کمی در مورد تأثیر تغییرات اقلیمی بر اشتغال در اتحادیه اروپا انجام شده است.

در سال ۲۰۱۴ تخمین زده شد که ۲۴۰ هزار شغل تا سال ۲۰۲۰ از بین می‌رود و بالقوه ۴۱۰ هزار شغل تا سال ۲۰۵۰ در صورت عدم اتخاذ تدابیر مناسب با انطباق و سازگاری با تغییر اقلیم از بین خواهد رفت ( نمودار۴) . این از دست دادن شغل (شکل ۵) با اثرات منفی تغییرات آب‌وهوایی بر بخش‌های اقتصادی که بیشترین تأثیر را دارند و نیز با پیامدهای آن بر کل اقتصاد مرتبط است.

نکته مهم دیگر در پیوند با تغییر اقلیم، کاهش بهره‌وری نیروی کار به دلیل افزایش خطرات طبیعی مانند امواج گرما یا خشکسالی است.

تغییرات اقلیمی می‌تواند عواقب جدی بر سلامت ما داشته باشد. تأثیر بر سلامتی کارگران اغلب به صورت اولیه، ثانویه یا ثالث، بسته به مسیری که به‌واسطه آن رخ می‌دهد، توصیف می‌شود.

در مورد شرایط اولیه، یعنی خطرات ناشی از گرما و گرمای بیش از حد یا خطر آسیب در شرایط جوی شدید، آمار نشان می‌دهد که کار کردن در گرما می‌تواند حتی خطر سقوط را هم افزایش دهد. همین‌طور قرار گرفتن در معرض گرما می‌تواند منجر به عوارض بسیاری شود. بسیاری از بیماری‌های مزمن با افزایش دما و رطوبت بالا در برابر سموم و مواد شیمیایی و آلاینده بسیار آسیب‌پذیرتر می‌شود.

درمورد شرایط ثانویه اما می‌توان گفت تغییرات اقلیمی به‌وضوح باعث افزایش بیماری‌هایی می‌شود که ناقلین آن حشرات و حیوانات هستند. این موضوع به‌وضوح زندگی کارگران و کشاورزانی را که مجبور به کار در فضای باز هستند، تحت تأثیر قرار می‌دهد. نمونه‌های افزایش انواع آلرژی‌ها نیز از اثرات غیرمستقیم تاثیرات تغییر اقلیم است.

اما اثرات ثالث این تغییرات هم بسیار مهم است. تغییرات اقلیمی بر حوزه اقتصاد و سیاست و تنش‌های اجتماعی مؤثر است و همه این عوامل می‌تواند مشاغل مختلف را تحت‌الشعاع قرار دهد.

Embed