کسانی که در نزدیکی خیابان یا بزرگراهی پررفت و آمد زندگی میکنند، به خوبی با سروصدای تردد خودروها آشنا هستند. به صدای رفتوآمد خودروها به ویژه ماشینهای سنگین مانند کامیونها، صدای ترمز آنها یا صدای ویراژ موتورسیکلتها نمیتوان عادت کرد.
سازمان جهانی بهداشت میگوید مرز قابلتحمل برای وسایل حملونقل ریلی مانند قطار یا تراموای شهری در طول روز نباید بیشتر از ۵۵ دسیبل و برای خطوط هوایی بیشتر از ۴۵ دسیبل باشد. این مرزها برای طول شب ۴۵ دسیبل برای رفتوآمد در خیابانها، ۴۴ دسیبل برای حمل و نقل ریلی و ۴۰ دسیبل برای خطوط هوایی است. این نمودار سازمان جهانی بهداشت میزان صدای تولیدشده در شرایط مختلف را نشان میدهد. شنیدن صدایی بالاتر از مرز ۵۰ دسیبل به فاکتوری تبدیل میشود که بدن را در شرایط هشیاری قرار میدهد. قرار گرفتن در معرض صدایی بالاتر از این حد آنهم به طور پیوسته، امکان بازگشت به سطح آرامش را از بدن سلب میکند و برای سلامت انسان زیان دارد.
سازمان جهانی بهداشت تأکید کرده که تحمل سروصدای بالا در زمان فراغت هم مضر است. به عنوان مثال شنیدن موزیک با صدای بلند یا استفاده پیوسته از هدفون برای شنیدن رادیو یا موزیک برای سلامت انسان مضر است. این نهاد توصیه میکند مرز سالانه آلودگی صوتی در تمام موارد به کمتر از ۷۰ دسیبل محدود شود. برای مقایسه: گفتگو با صدای آرام حجم صدایی معادل ۳۰ دسیبل و صدای موزیک آرام رادیو ۵۰ دسیبل دارد. سشوار ۷۰ و یک ارهبرقی ۱۰۰ دسیبل صدا تولید میکند. تحقیق پژوهشگران پیشتر ثابت کرده بود که هر چه این میزان بالاتر میرود، ترشح هورمونهایی که برای مقابله با استرس در بدن تولید میشود، بیشتر میشود.
سروصدا با ایجاد استرس، افزایش فشار خون و اختلال در خواب، تهدیدی جدی برای سلامت قلب و عروق به شمار میرود. تحمل پیوسته صدایی با شدت ۵۵ دسیبل آزاردهنده است و خواب فرد را به هم میریزد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »