رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، در مصاحبهای تاکید کرد که واشینگتن تمامی تحریمهای اعمال شده در دوره ترامپ را لغو نخواهد کرد و اگر رابرت مالی، در گفتوگو با رادیوی دولتی ملی آمریکا «اِنپیآر»، درباره تاثیر احتمالی رئیسجمهور شدن ابراهیم رئیسی، بر مذاکرات برجام، تاکید کرد که «طبق ارزیابی ما، هیچ فرقی نمیکند که چه کسی در ایران بر سر کار باشد.
دقیقاً به این دلیل که ما به هیچکس در ایران اعتماد نداریم، میخواهیم توافقی حاصل کنیم که حداقل یکی از فوریترین مشکلات، یعنی خطر دستیابی ایران به بمب اتم را رفع کند.»وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه 4 تیر، ادعاهای مقامات ارشد ایران، مبنی بر لغو تحریمهای این کشور علیه مقامات و شرکتهای ایرانی را تکذیب کرد و گفت: «تا زمانیکه درباره همه چیز موافقت نشود، هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت.»
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه دوم تیر، گفته بود: «مذاکرات وین خیلی پیشرفت کرده است. بر تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریمها برداشته شود.» به گفته واعظی، حدود 1040 تحریم مربوط به دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، طبق این توافق برداشته خواهد شد و در رابطه با تحریم افراد و دستگاههای مربوط به بیت خامنهای هم توافق شده برداشته شود.مالی در ادامه به «اِنپیآر» گفت: «در حال رایزنی با اسرائیل در خصوص مذاکرات هستهای هستیم، چراکه هدف ما مشترک است.»
توافقی که تهران میخواهد به نفع ایالات متحده نباشد، آمریکا از مذاکرات وین خارج میشود.
رابرت مالی، در گفتوگو با رادیوی دولتی ملی آمریکا «اِنپیآر»، درباره تاثیر احتمالی رئیسجمهور شدن ابراهیم رئیسی، بر مذاکرات برجام، تاکید کرد که «طبق ارزیابی ما، هیچ فرقی نمیکند که چه کسی در ایران بر سر کار باشد. دقیقاً به این دلیل که ما به هیچکس در ایران اعتماد نداریم، میخواهیم توافقی حاصل کنیم که حداقل یکی از فوریترین مشکلات، یعنی خطر دستیابی ایران به بمب اتم را رفع کند.»وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه 4 تیر، ادعاهای مقامات ارشد ایران، مبنی بر لغو تحریمهای این کشور علیه مقامات و شرکتهای ایرانی را تکذیب کرد و گفت: «تا زمانیکه درباره همه چیز موافقت نشود، هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت.»
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه دوم تیر، گفته بود: «مذاکرات وین خیلی پیشرفت کرده است. بر تمام مسائل اقتصادی توافق شده که تحریمها برداشته شود.»
به گفته واعظی، حدود 1040 تحریم مربوط به دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، طبق این توافق برداشته خواهد شد و در رابطه با تحریم افراد و دستگاههای مربوط به بیت خامنهای هم توافق شده برداشته شود.مالی در ادامه به «اِنپیآر» گفت: «در حال رایزنی با اسرائیل در خصوص مذاکرات هستهای هستیم، چراکه هدف ما مشترک است.»
او گفت که از طریق ایجاد محدودیت بر سطح غنیسازی، تعداد سانتریفیوژها، و مقدار اورانیوم غنیشدهای که ایران میتواند داشته باشد، به علاوه ایجاد امکان نظارت مداوم و فراگیر روی فعالیتهای هستهای ایران برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قصد دارد جلوی دستیابی ایران به بمب اتم را بگیرد.
فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران افزود: «در حال حاضر در جایی نیستیم که بتوانیم بگوییم بر روند اعتمادسازی طرف مقابل حساب میکنیم.»رابرت مالی هشدار داد که «پنجره مذاکره تا ابد به روی ایران باز نخواهد ماند. بالاخره یک جایی باید جمعبندی کنیم و ببینیم حاصل کار موفقیتآمیز بوده یا نه. ولی ما هنوز در آن نقطه نیستیم. هنوز فکر میکنیم امکان توافق وجود دارد. و هنوز عقیده داریم که مذاکرات در مجموع به نفع ماست. به نظر ما این توافق به نفع ایران هم هست، ولی آنها در نهایت خودشان باید تصمیم بگیرند که چه میخواهند بکنند.»مالی درباره خواستههای دولت ایران از مذاکرهکنندگان غربی در وین، گفت که جمهوری اسلامی میخواهد تمام تحریمهای دوران ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا، لغو شود. ولی این غیرقابل قبول است. به گفته مالی، آمریکا تنها آماده لغو مواردی است که فکر میکند پایبندیاش به برجام را تضمین خواهد کرد. اما حاضر نخواهد شد همه تحریمهای دولت ترامپ را لغو کند.
او در پاسخ به این پرسش «اِنپیآر» که «آیا آمریکا ولع بیش از حد برای دستیابی به توافق با ایران نشان نمیدهد؟» گفت: «راستش را بخواهید، آنقدری که آنها ولع دارند، ما نداریم. اگر توافقی که ایران میخواهد، آنی نباشد که ما احساس کنیم حداقلهای منافع حیاتی ما را برآورده میکند، قید معامله را میزنیم.»
وزارت خزانهداری آمریکا، آبان سال 98، 9 شخص حقیقی مرتبط با رهبر جمهوری اسلامی ایران، و همچنین ستاد کل نیروهای مسلح را تحریم کرد.
مجتبی خامنهای فرزند رهبر جمهوری اسلامی، محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر خامنهای، وحید حقانیان معاون «امور ویژه» بیت، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران، علی اکبر ولایتی مشاور امور بینالملل خامنهای و غلامعلی حداد عادل مشاور رهبر جمهوری اسلامی در این فهرست از تحریمهای آمریکا قرار دارند.
مقامات جمهوری اسلامی بارها از رسیدن به توافقهایی برای رفع تحریمها خبر دادهاند. پیشتر حسن روحانی مدعی شد که در جریان مذاکرات هستهای وین بخشهای اصلی تحریمها برداشته شده و ایران تنها منتظر توافق کامل برای لغو عملی آنها است.
تاکنون شش دور از مذاکرات اتمی وین انجام شده و قرار است در چند روز آینده دور هفتم این مذاکرات پیگیری شود.
خامنهای، لغو راستیآزمایی شده همه تحریمها را پیش شرط بازگشت ایران به تعهدات برجامی عنوان کرده است.