منابع محلی گفتهاند، بسیاری از شهروندان عرب اهوازی، چهارشنبه 18 خرداد در تشییع پیکر ماجد عموری، زندانی سیاسی اعدامشده در شهر خلفیه (رامشیر) حضور پیدا کرده همزمان «هرانا» و چند سازمانحقوق بشری دیگر دوشنبه از اعدام 12 شهروند بلوچ از جمله یک زن در زندان زاهدان خبر دادند.
موج جدید اعدامها با افزایش نارضایتیهای اجتماعی و همزمان با اعتراضات سراسری صنفی بهویژه بازنشستگان در ایران رخ میدهد و مقامات قضایی جمهوری اسلامی تاکنون هیچ گونه اظهارنظری در این باره ارائه نکردند.
پیشتر سازمان «عفو بینالملل» با انتشار گزارشی سالانه خبر داد، ایران از سال 2017 بیشترین آمار اعدام در جهان را به خود اختصاص داده است. این سازمان در «گزارش سالانه مجازات اعدام» آورده ایران با اعدام دستکم 314 نفر در سال 2021، در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که از مجازات اعدام در آیین دادرسی قضایی خود استفاده میکنند.
«عفو بینالملل» تصریح کرده مجازات اعدام بهطور نامتناسبی علیه اقلیتهای قومی و با اتهام مبهمی مانند «محاربه با خدا» استفاده شده است. سازمان «حقوق بشر ایران» و سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام» هم 28 آوریل گذشته با انتشار گزارشی سالانه، از دوبرابر شدن اعدامها در زمان ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی در ایران خبر دادند. headtopics.com
سازمان حقوق بشر اهواز، «اهرو» روز گذشته با اعلام این خبر اشاره کرد، ماجد عمورى در سال 1397 در اعتراض به دستگيرى برادر بزرگترش رسول عموری با نیروهای امنیتی درگیر شد و سپس به اتهام اقدام مسلحانه و درگیری با ماموران خودروی حامل برادرش و کشتهشدن یک افسر نیروی انتظامی بهنام «نويد حقيقتشناس» توسط دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شد.
همزمان «هرانا» و چند سازمانحقوق بشری دیگر دوشنبه از اعدام 12 شهروند بلوچ از جمله یک زن در زندان زاهدان خبر دادند.
موج جدید اعدامها با افزایش نارضایتیهای اجتماعی و همزمان با اعتراضات سراسری صنفی بهویژه بازنشستگان در ایران رخ میدهد و مقامات قضایی جمهوری اسلامی تاکنون هیچ گونه اظهارنظری در این باره ارائه نکردند.
پیشتر سازمان «عفو بینالملل» با انتشار گزارشی سالانه خبر داد، ایران از سال 2017 بیشترین آمار اعدام در جهان را به خود اختصاص داده است.
این سازمان در «گزارش سالانه مجازات اعدام» آورده ایران با اعدام دستکم 314 نفر در سال 2021، در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که از مجازات اعدام در آیین دادرسی قضایی خود استفاده میکنند.
«عفو بینالملل» تصریح کرده مجازات اعدام بهطور نامتناسبی علیه اقلیتهای قومی و با اتهام مبهمی مانند «محاربه با خدا» استفاده شده است.
سازمان «حقوق بشر ایران» و سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام» هم 28 آوریل گذشته با انتشار گزارشی سالانه، از دوبرابر شدن اعدامها در زمان ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی در ایران خبر دادند.
به گفته این دو سازمان حقوق بشری، مقامات دولت ایران در 83 درصد اعدامها، هیچگونه اطلاعرسانی انجام ندادند.
این گزارش به شمار اعدامها از سال 2010 تا 2021 نیز اشاره کرده و خاطرنشان کرده است، از میان 137 نفری که به اتهام وابستگی به احزاب و سازمانهای ممنوعه در ایران اعدام شدند، 51 درصد مربوط به گروه اتنیکی کرد، 28 درصد مربوط به گروه اتنیکی بلوچ و 15 درصد مربوط به گروه اتنیکی عرب بودهاند.