شرق: سیدحسین موسویان هفت سال در سالهای ۱۳۶۹ تا 1۳۷۶ سفیر ایران در آلمان بوده است. دورانی پرفرازونشیب که ماجرای میکونوس و دادگاه آن از پیچیدهترین بخشهای آن است. در این دوران است که هاشمیرفسنجانی درصدد است از آلمان بهعنوان دروازه ورود به اروپا استفاده کند و موسویان مأمور به این کار است. کارها خوب پیش میرود تا جایی که صدراعظم آلمان هلموت کهل رابطهای نزدیک با رئیسجمهور ایران پیدا میکنند. اما این دوران با دسیسههای داخلی و خارجی به شکست منتهی میشود. این گفتوگو واکاوی این شکست است. شما در دوره ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی سفیر ایران در آلمان بودید. در همین دوره استراتژی ایشان عادیسازی روابط با اتحادیه اروپا بود. در این میان آلمان بهعنوان اولویت اول و فرانسه بهعنوان اولویت بعدی از اهمیت کلیدی برخوردار بودند. به گفته شما سالهای 1369 تا 1376 دورهای بود که در آن سیاست عادیسازی روابط با غرب منهای آمریکا در دستور کار قرار داشت. نقش هاشمی در این میان چگونه بود؟ پاییز سال 1369 آغاز مأموریت من به آلمان بود. شورای معاونین وزارت خارجه من را مخیر به انتخاب بین آلمان یا چین کرده بود. روابط با آلمان بخشی از روابط با غرب بود که روابط با غرب به رهبری آمریکا هم مملو از تنش و بحران و خصومت بود. از طرف دیگر چین در آغاز خیزش بود و توسعه؛ بنابراین روابط با پکن مسیری هموار و سریع داشت. سه سالی که در وزارت خارجه در حوزه روابط با اروپا مسئولیت داشتم، مرتب با حوادث غیر قابل پیشبینی و بحران مواجه بودیم؛ بنابراین شخصا مایل بودم که به چین بروم؛ اما نظر قطعی آقای هاشمی این بود که باید به آلمان بروم. حدود یک سال قبل از این دیدار، آقای هاشمی در سفری چهار روزه به مسکو چندین توافقنامه همکاری میان ایران و شوروی را به امضا رسانده بود که در حقیقت توانست بنیان یک تحول اساسی به سمت روابط استراتژیک با بلوک شرق را پایهگذاری کند. با وجود حمایتهای استراتژیکی و نظامی مسکو از صدام در دوران جنگ تحمیلی، ایشان با این سفر و مذاکرات با گورباچف توانسته بود روابط جدید و گستردهای را پیریزی کند. در ملاقات به من فرمودند که مصمم هستند روابط با چین را نیز توسعه دهند و مانعی هم در پیش ندارند. اما روابط با غرب بینهایت پیچیده و دشوار بود، چون از یک طرف روابط آمریکا و اسرائیل با ایران براساس تقابل و دشمن شما در دوره ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی سفیر ایران در آلمان بودید. در همین دوره استراتژی ایشان عادیسازی روابط با اتحادیه اروپا بود. در این میان آلمان بهعنوان اولویت اول و فرانسه بهعنوان اولویت بعدی از اهمیت کلیدی برخوردار بودند.
به گفته شما سالهای 1369 تا 1376 دورهای بود که در آن سیاست عادیسازی روابط با غرب منهای آمریکا در دستور کار قرار داشت. نقش هاشمی در این میان چگونه بود؟
چرا در تحقق استراتژی روابط آلمان و اروپای منهای آمریکا شکست خوردید، درحالیکه آقای هاشمی با هلموت کهل، مصمم بودند که این روابط را به نتیجه برسانند؟ بعد از خواندن کتاب شما درمورد چالشهای روابط میان ایران با اروپا/ بررسی روابط ایران و آلمان، اینگونه به نظر میرسد که ارتباط با اروپا منهای آمریکا امکانپذیر نیست.
در دو سال اول مأموریت، توسعه روابط با آلمان در حدی معجزهآسا پیش رفت بهنحویکه در کل روابط ایران و غرب در تاریخ بعد از انقلاب بیسابقه بود. کمیسیونهای مشترک اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شکل گرفت، نیمی از وزرای کابینه تبادل شدند، روابط اقتصادی به مرز 10 میلیارد مارک رسید، محدودیتهای پوشش بیمه هرمس آلمان برای ایران برداشته شد و هرمس تا سقف 14 میلیارد مارک صادرات به ایران را در سالهای 1370 – 1371 پوشش داد در حدی که ایران بعد از برزیل، دومین کشوری در جهان شد که از پوشش هرمس برخوردار شد.
لیگ ملتهای والیبال| برتری ایران مقابل چین در روزی که کار سختی نداشتیم- اخبار والیبال|بسکتبال|هندبال - اخبار ورزشی تسنیم | Tasnim
آخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید ادامه مطلب >>
رئیس مجلس آلمان در کییف؛ ادای احترام به قربانیان جنگجهانی دوم | DW | 08.05.2022بربل باس، رئیس پارلمان سراسری آلمان (بوندستاگ) برای گرامیداشت یاد قربانیان جنگ جهانی دوم و گفتگوهای سیاسی وارد کییف شد. او بلندپایەترین مقام آلمانی است کە پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین وارد این کشور میشود. نظر بربل باس در باره نئو نازيسم و تعلق زلنسكى به اين تفكر چيست ؟؟ چرا اطرافيان زلنسكى مملو از نازيست ها و فاشيست هاست ؟! اگر آمريكا به بهانه مقابله با گسترش نازيسم وفاشيسم در اروپا به اوكراين حمله ميكرد، بازهم بربل باس ها چنين عكس العملى نشان ميدادند ؟ نظر DW در اين مورد چيست ؟!
گرانی در آلمان؛ رستورانی در راتینگن از مشتریان ورودی میگیرد | DW | 07.05.2022مواد غذایی در آلمان روز به روز گرانتر میشود و کسانی که به رستوران میروند، باید بیشتر خرج کنند. صاحب رستوران Cedrics در شهر راتینگن در نزدیکی دوسلدورف اما راه میانبر را انتخاب کرده و به جای سرشکن کردن هزینهها روی قیمت غذاها، از مهمانها ورودی میگیرد.
شمار قربانیان انفجار در هتلی در کوبا به 32 نفر رسیدشمار قربانیان انفجار در هتلی در کوبا به 32 نفر رسید وزارت بهداشت عمومی کوبا طی بیانیهای اعلام کرد شمار افرادی که بر اثر انفجار جمعه گذشته در هتلی در هاوانا، پایتخت این کشور جان خود را از دست دادند، به 32 نفر افزایش یافت.
آتشسوزی در خوابگاه دانشجویی در تهران 11 مصدوم به جا گذاشتسخنگوی سازمان آتش نشانی تهران اعلام کرد که در پی وقوع آتش سوزی در یک خوابگاه 10 طبقه دانشجویی در تهران 11 نفر مصدوم شدهاند. - خبرگزاری آناتولی
اوکراین: احتمالا 60 نفر در حمله روسیه به مدرسهای در لوهانسک کشته شدهاندمقامات اوکراینی اعلام کردند که به احتمال زیاد 60 نفر در حمله روسیه به مدرسه روستایی در منطقه لوهانسک جان باختهاند. - خبرگزاری آناتولی
اپیلاسیون در مشهد به دستور ستاد امر به معروف ممنوع شدرسانههای ایران از صدور ابلاغیهای به دستور ستاد امر به معروف مشهد خبر دادهاند که در آن انجام اپیلاسیون و بسیاری از آرایشهای مربوط به زنان از جمله کاشت ناخن و تتوی «نقاط محرمه» ممنوع اعلام شده است. اخبار_ایران اونجا کم کم بروسوالی افغانستان داره میشه و بخشنامه هاش طالبانی داره میشه یعنی مردمی که نون ندارن بخورن، پول اپیلاسیون و تاتو دارند؟ 😂این بدبختا با طالبان رقابت میکنند. شبا میخوابن به این فکر میکنن نکنه طالبان پیش بیفته .