بیانیه دانشگاهیان در حمایت از زهرا محمدی: تدریس زبان کردی موضوع امنیتی نیست

05/06/1399 08:34 ق.ظ

جمعی از دانشگاهیان نقاط مختلف جهان در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حکم صادره برای زهرا_محمدی، معلم زبان کردی، خواهان لغو فوری این حکم شدند. دادگاه انقلاب زهرا محمدی را به اتهام تدریس داوطلبانه زبان کردی به ده سال زندان محکوم کرد. اخبار_ایران اقلیتهای_قومی

«دادگاه انقلاب اسلامی ایران» ۲۴تیر۱۳۹۹، خانم زهرا محمدی را به اتهام تدریس داوطلبانه زبان کردی به ده سال زندان محکوم کرد.

زهرا محمدی از مؤسسان «انجمن فرهنگی نوژین» است که سازمانی مدنی با تمرکز بر فعالیت‌های آموزشی و اجتماعی از جمله تدریس زبان و ادبیات کردی است.

در این بیانیه آمده است: «حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی ایران حاکی از آن است که تدریس زبان کردی "امنیت ملی" را تهدید کرده است. شایان ذکر است که دادگاه‌های انقلاب خارج از چارچوب قانون اساسی بوده و طبق اصل ٦۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی "اعمال قوه قضاییه به وسیله دادگاه‌های دادگستری صورت می‌گیرد…"

به علاوه، قانون اساسی جمهوری اسلامی علی‌رغم برتری بخشیدن به زبان فارسی به عنوان زبان رسمی و زبان آموزش و نیز به حاشیه راندن زبان‌های دیگر کشور تحت عنوان "قبیله‌ای" و "محلی"، آموزش زبان‌های غیرفارسی را قانوناً مجاز اعلام کرده است (اصل ۱٥). با این حال، علی‌رغم اشاره نص صریح قانون به آموزش زبان‌های غیرفارسی، جمهوری اسلامی در طول چهل سال گذشته از اجرای اصل ۱٥ قانون اساسی سرباز زده و با زبان‌های غیر‌فارسی همچون تهدیدی علیه امنیت ملی برخورد کرده است.

ادامه مطلب:
iranwire »

بیانیه مشترک ایران، ترکیه و روسیه درباره حملات اسرائیل و نفت سوریهترکیه، روسیه و ایران در بیانیه‌ای مشترک بعد از رایزنی‌ها حول سوریه در ژنو توافقات نفتی یکی از شرکت‌های آمریکایی و تشکیلات کردها در این کشور و نیز حملات مداوم اسرائیل را محکوم کردند.

بیانیه وزیران خارجه و ترابری کانادا درباره بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینیهواپیمای_‌اوکراینی | مقام‌های ارشد دولت کانادا خواستار روشن شدن علت شلیک موشک‌ها و باز بودن آسمان بر پروازهای غیرنظامی در زمان حادثه شدند و از ایران خواستند که به تحقیقات کامل و شفاف درباره این فاجعه ادامه دهد

دفاع چهره‌های جهموری‌خواه از سیاست‌های داخلی و خارجی ترامپنیکی هیلی،سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، طی سخنانی در گردهمایی ملی جمهوری‌خواهان گفت:«اوباما و بایدن به حکومت ایران اجازه دادند از زیر جنایت‌هایش در برود و برایشان یک هواپیما پول نقد فرستادند اما ترامپ کار درست را انجام داد و قرارداد هسته‌ای را پاره کرد.»

زنجیرهٔ‌ انسانی در لیتوانی در حمایت از جنبش دموکراسی‌خواهانهٔ بلاروسزنجیرهٔ‌ انسانی در مرز لیتوانی در حمایت از جنبش دموکراسی‌خواهانهٔ بلاروس ویدئوی بدون شرح را ببینید🔽

کسی در مجلس نماینده‌تر از دیگران نیست/ رئیس مجلس نمی‌تواند برای نمایندگان تعیین تکلیف کند/ سوال از رئیس‌جمهور باید در دستور کار قرار گیردیک نماینده مجلس تاکید کرد: ما در مجلس نماینده‌تر از بقیه نماینده‌ها نداریم، رئیس مجلس هم نمی‌تواند در روند کاری وکلای ملت تغییر ایجاد کند بنابراین سوال از رئیس‌جمهور باید در دستور کار قرار گیرد.

عادی‌سازی روابط با اسرائیل و خروج از فهرست تروریستی موضوع بحث در سفر پومپئو به سودان - BBC News فارسیعبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان، گفته در مورد حذف نام کشورش از فهرست دولت های حامی تروریسم با مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، که به خارطوم سفر کرده صحبت کرده است.

جمعی از دانشگاهیان از نقاط مختلف جهان با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حکم صادرشده برای «زهرا محمدی»، معلم زبان کردی، خواهان لغو فوری این حکم شدند.

«دادگاه انقلاب اسلامی ایران» ۲۴تیر۱۳۹۹، خانم زهرا محمدی را به اتهام تدریس داوطلبانه زبان کردی به ده سال زندان محکوم کرد. زهرا محمدی از مؤسسان «انجمن فرهنگی نوژین» است که سازمانی مدنی با تمرکز بر فعالیت‌های آموزشی و اجتماعی از جمله تدریس زبان و ادبیات کردی است.

در این بیانیه آمده است: «حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی ایران حاکی از آن است که تدریس زبان کردی "امنیت ملی" را تهدید کرده است. شایان ذکر است که دادگاه‌های انقلاب خارج از چارچوب قانون اساسی بوده و طبق اصل ٦۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی "اعمال قوه قضاییه به وسیله دادگاه‌های دادگستری صورت می‌گیرد…"

به علاوه، قانون اساسی جمهوری اسلامی علی‌رغم برتری بخشیدن به زبان فارسی به عنوان زبان رسمی و زبان آموزش و نیز به حاشیه راندن زبان‌های دیگر کشور تحت عنوان "قبیله‌ای" و "محلی"، آموزش زبان‌های غیرفارسی را قانوناً مجاز اعلام کرده است (اصل ۱٥). با این حال، علی‌رغم اشاره نص صریح قانون به آموزش زبان‌های غیرفارسی، جمهوری اسلامی در طول چهل سال گذشته از اجرای اصل ۱٥ قانون اساسی سرباز زده و با زبان‌های غیر‌فارسی همچون تهدیدی علیه امنیت ملی برخورد کرده است. از این رو، حکم اخیر دادگاه انقلاب تنها آخرین نمونه بارز از پروژه امنیتی‌سازی تدریس و ارتقای زبان‌های غیرفارسی حتی از طریق اقدامات فردی است.

در اقدامی ناپسندتر، وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۸ اعلام کرد که دانش‌آموزان پیش‌دبستانیِ فاقد بسندگی زبان فارسی، به عنوان دانش‌آموزان "غیرنرمال" و نیازمند آموزش‌های ویژه طبقه‌بندی خواهند شد. بدین‌ترتیب، دولت ایران فقدان بسندگی زبان فارسی را برای دانش‌آموزان پیش‌دبستانی غیرفارس عارضه‌ای بیولوژیکی قلمداد می کند.

تبعیض آشکار و سیستماتیک جمهوری اسلامی ایران علیه زبان‌های غیرفارسی در تناقض کامل با کنوانسیون‌ها و معاهدات بین‌المللی، از جمله کنوانسیون بین‌المللی نابودی هر نوع تبعیض نژادی، معاهده بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، و معاهده بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که ایران از امضاکنندگان آن‌هاست.

ما، امضاکنندگان زیر، حکم غیرقانونی صادره از دادگاه انقلاب اسلامی را محکوم کرده و خواهان لغو فوری حکم زندان زهرا محمدی و پایان بخشیدن به سیاست‌های تبعیض‌آمیز ایران علیه زبان‌های غیرفارسی هستیم.»