این‌جا آبادان است؛ صدای ما را از ویرانه‌های متروپل می‌شنوید

02/03/1401 09:04 ب.ظ

جست‌وجوی نام حسین عبدالباقی، سازنده ساختمان متروپل نشان می‌دهد که او القاب و موقعیت خود را به واسطه ارتباط تنگاتنگ با سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قرارگاه سازندگی «خاتم‌الانبیا» به دست آورده است. اطلاع_رسانی آبادان گزارش DehkordiMaryam 👇

روز دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱، بخش‌‌هایی از مجتمع ۱۰ طبقه «متروپل»، واقع در خیابان «امیری»، مرکزی‌ترین و پررفت‌وآمدترین خیابان شهر آبادان فر ... بنابر گزارش‌های رسمی، پنج تن در جریان تخریب این ساختمان کشته و ۵۵ نفر مصدوم شده‌اند. پروژه متروپل تحت نظارت هلدینگ ساختمان عبدالباقی ساخته می‌شد.

روز دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱، بخش‌‌هایی از مجتمع ۱۰ طبقه «متروپل»، واقع در خیابان «امیری»، مرکزی‌ترین و پررفت‌وآمدترین خیابان شهر آبادان فرو ریخت.بنابر گزارش‌های رسمی، پنج تن در جریان تخریب این ساختمان کشته و ۵۵ نفر مصدوم شده‌اند. اما بنا برگمانه‌زنی‌ها و گفته‌های مدیر عملیاتی سازمان آتش‌نشانی این شهر، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در این ساختمان حضور داشته‌ و حدود ۸۰ نفر زیر آوار گیر افتاده‌اند. به همین سبب، احتمال افزایش شمار جان‌باختگان و مصدومان وجود دارد.رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر شهر آبادان هم گفته است ساختمان دوم مجاور دارای شرایط ناپایداری است و احتمال ریزش آن وجود دارد. این امر موجب شده است که عملیات امدادرسانی به سختی و کندی انجام شود.مردم مقابل ویرانه‌های ساختمان جمع شده‌اند و شعار می‌دهند: «عزا عزا است امروز، روز عزا است امروز، آبادان بی‌صاحب، صاحب عزا است امروز.» آن‌ها خشمگین و مستاصل هستند، آن‌قدر که وقتی شهردار آبادان برای بازدید از محل حاضر شده، ترجیح داده بود از دست مردم جان به لب آمده و داغ‌دار بگریزد.

ادامه مطلب:
iranwire »

فروریختن یک برج تجاری در آبادان؛ تا کنون دست‌کم سه کشته و بیش از بیست مجروحظهر روز دوشنبه، دوم خرداد، بخش‌هایی از یک ساختمان بزرگ ۱۰ طبقه به‌نام «متروپل» در آبادان به‌طور ناگهانی فرو ریخت.

گرد و غبار آبادان بیش از ۴۲ برابر حد مجازمدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: غلظت گرد و غبار در آبادان به بیش از ۴۲ برابر حد مجاز رسیده است. هرجا اعتراض میشه یهو غلظت گرد و غبار افزایش پیدا می کنه! روایت خس‌و‌خاشاک به همین دلیل چندین واحد ضد شورش ارسال شده ؟ یا برای کمک به اسیب دیدگان ابادان ارسال شدن ؟؟؟

پنتاگون اعزام نیروهای ویژه برای محافظت از سفارت آمریکا در کی‌یف را مدنظر داردگزارش‌ها از اوکراین حاکی است که شهردار منصوب روس‌ها در انرهودار در نزدیکی بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا روز یکشنبه بر اثر انفجار مجروح شد. جزئیات بیشتر را در صفحه پوشش زنده خبرهای حمله روسیه به اوکراین در وب‌سایت یورونیوز بخوانید: آرزوی دیرینه ما مبارزه با امپریالیسم جنایتکار است خاک بر سر دموکراتهای بزدل و اروپای بی خاصیت

میت ترکیه سرکرده پ.ک.ک را در موصل از پای درآوردمحمد اردوغان سرکرده گروه تروریستی پ.ک.ک/ی.پ.گ در منطقه مخمور، کرکوک و سلیمانیه طی عملیات سازمان اطلاعات ملی ترکیه در موصل عراق از پای درآمد. حلال اولسون

از تخت بیمارستان تا نخست‌وزیری؛ آنتونی آلبانیزی قدرت را در استرالیا به دست می‌گیردآنتونی آلبانیزی سال گذشته از یک تصادف شدید رانندگی جان به در برد. او پس از این تصادف در شرایطی که حالش وخیم بود در بیمارستان بستری شد. رهبر حزب کارگر درباره این تصادف گفته است: «فکر می‌کردم کارم تمام است.» باید دید که حزب کارگران بند ناف استرالیا را از روباه پیر میبره یا نه؟! نقاب نوکری دیگه از حزب دمکرات آمریکا و چپ کثیف برداشته شد. 🔻هنرگندی دیگر. مزدوری خیانتکار به ملت و ایران ، شاهکار_بینش_پژوه_وطن_فروشی_دیگر و خائن_به_ملت شاهکار بینش پژوه خوانندۀ صادراتی، شوهر بیتا دریاباری👇

سپاه پاسداران ترور یکی از اعضای خود در شرق تهران را تائید کرددر بیانیه سپاه پاسداران آمده است که حسن صیاد خدایی اصل در یکی از کوچه‌های منتهی به خیابان مجاهدین اسلام در شرق تهران ترور شد. ولی اپوزیسیون مدام می‌گفت که این مدافعان حرم برای میلیونها دلار به سوریه🇸🇾 رفته‌اند!😂 یعنی مثلاً انتظار چنین ماشینی را با توجه به تبلیغات اپوزیسیون داشتیم:😄👇 مزدور تروریستی که به درک واصل شد این سرنوشت همه مزدوران فرومایه است

خواندن در ۸ دقیقه

روز دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱، بخش‌‌هایی از مجتمع ۱۰ طبقه «متروپل» آبادان فرو ریخت.

بنابر گزارش‌های رسمی، پنج تن در جریان تخریب این ساختمان کشته و ۵۵ نفر مصدوم شده‌اند.

بنا برگمانه‌زنی‌ها و گفته‌های مدیر عملیاتی سازمان آتش‌نشانی حدود ۸۰ نفر زیر آوار گیر افتاده‌اند.

پروژه متروپل تحت نظارت هلدینگ ساختمان عبدالباقی ساخته می‌شد.

روابط گسترده حسین عبدالباقی با مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی

روز دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱، بخش‌‌هایی از مجتمع ۱۰ طبقه «متروپل»، واقع در خیابان «امیری»، مرکزی‌ترین و پررفت‌وآمدترین خیابان شهر آبادان فرو ریخت.بنابر گزارش‌های رسمی، پنج تن در جریان تخریب این ساختمان کشته و ۵۵ نفر مصدوم شده‌اند. اما بنا برگمانه‌زنی‌ها و گفته‌های مدیر عملیاتی سازمان آتش‌نشانی این شهر، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در این ساختمان حضور داشته‌ و حدود ۸۰ نفر زیر آوار گیر افتاده‌اند. به همین سبب، احتمال افزایش شمار جان‌باختگان و مصدومان وجود دارد.رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر شهر آبادان هم گفته است ساختمان دوم مجاور دارای شرایط ناپایداری است و احتمال ریزش آن وجود دارد. این امر موجب شده است که عملیات امدادرسانی به سختی و کندی انجام شود.مردم مقابل ویرانه‌های ساختمان جمع شده‌اند و شعار می‌دهند: «عزا عزا است امروز، روز عزا است امروز، آبادان بی‌صاحب، صاحب عزا است امروز.» آن‌ها خشمگین و مستاصل هستند، آن‌قدر که وقتی شهردار آبادان برای بازدید از محل حاضر شده، ترجیح داده بود از دست مردم جان به لب آمده و داغ‌دار بگریزد.

تصویرهای هوایی از محل فرو ریختن ساختمان ترسناک هستند. عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند از محبوس ماندن شماری از شهروندان در ساختمانی که هر لحظه ممکن است فرو بریزد و آن‌ها را به کام مرگ ببرد. تصاویری نیز از صف‌های به هم پیوسته شهروندان در بیمارستان‌ها برای اهدای خون منتشر شده‌اند؛ ماشین‌های مانده در زیر آوار و زخمی‌هایی که در نبود امکانات، روی دست مردم به اورژانس و بیمارستان منتقل می‌شوند.

مردی در حالی که پیکر خونین نوجوانی را روی دست دارد، فریاد می‌زند: «ماشینم له شده، مردم راه بدهید!»

همه این‌ها در حالی اتفاق افتاده‌اند که به جای گسیل نیروهای امدادی به شهر آبادان، تصاویری از خودروهای زرهی یگان ویژه و پلیس ضد شورش در مرکز شهر منتشر می‌شود.

یکی از شهروندان اهل آبادان به «ایران‌وایر» می‌گوید: «من داشتم از اهواز به آبادان می‌رفتم که ناگهان دیدم تعداد زیادی ماشین پلیس ضد شورش در جاده با سرعت به سمت آبادان می‌روند. فکر کردم باز اعتراضات شروع شده‌اند، با دوستانم تماس گرفتم. گفتند در خیابان امیری منع رفت و آمد اعلام شده است و نیروها برای سرکوب مردم داغ‌دار بی‌چاره گسیل شده‌اند.»

«سعید حافظی»، روزنامه‌نگار و سردبیر «رادیو گوشه کنار» با انتشار ویدیویی از یکی از آسیب‌دیدگان این حادثه که ظاهرا از زیر آوار بیرون آورده شده، نوشته است: «این‌جا آبادان است. هنوز جنگ و کشته و زخمی. ولی این بار در مجتمعی که بر پایه‌های فساد مدیران استان بنا شد. در این وضعیت، استاندار به جای اعزام نیروی امدادی، پلیس ضد شورش راهی آبادان کرده است.»درست یک‌سال قبل، در اردیبهشت‌ ۱۴۰۰، «خبرآنلاین» از مراحل پایانی ساخت بزرگ‌ترین مرکز پزشکی و پارکینگ طبقاتی شهر آبادان خبر داد. این ساختمان در زمینی به مساحت بیش از شش هزار مترمربع در ۱۰ طبقه با ۳۵ متر عرض در خیابان امیری ساخته شده است.

بنابر آن‌چه سازندگان این برج در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده بودند بنا بود دو پل شیشه‌ای برای ارتباط میان دو برج ساخته و آسانسورهای شیشه‌ای با ظرفیت ۴۰ نفر به همراه یک آسانسور برانکاردبر در ساختمان تعبیه شود.

«حسین عبدالباقی»، مدیرعامل «هلدینگ عبدالباقی» روز ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره مگا پروژه متروپل گفته بود: «این برج با بالاترین استانداردها و با کیفیت‌ترین مواد ساخته می‌شود.»

او با اشاره به برج شماره دو در دست احداث متروپل ادعا کرده بود: «فاز نخست این سازه عظیم با زیربنای بیش از ۴۵ هزار مترمربع تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد. سازه بتنی متروپل با شمع‌کوبی‌های ۲۷ متری و به طور کامل ضدزلزله خواهد بود.»

تصاویر هوایی منتشر شده از این سازه اما به وضوح نشان می‌دهند استانداردهای لازم در ساخت و ساز این مجموعه عظیم مراعات نشده است.

تصویر گزارشی که یک سال و نیم قبل توسط مهندس ناظر این ساختمان منتشر شده است، نشان می‌دهد که به وضوح به اشکالات خطرناک سازه‌ای هم‌چون خمش، ترک و اضافه‌ شدن سه طبقه مازاد بر طراحی اولیه ساختمان اشاره شده است.

خبرگزاری «ایسنا» با تایید این تصویر و اشکالات مندرج در آن نوشته است از ماه‌ها قبل گزارش‌هایی مبنی بر نشست ستون اصلی و شکم دادن سقف طبقات زیرین توسط کارشناسان و متخصصان ارایه شده بود اما نظارت‌های صوری مهندسان و عدم پی‌گیری تخلفات ساختمانی توسط شهرداری این فاجعه را به بار آورده است.

در این گزارش هم‌چنین آمده است که مالک، داربست‌هایی در اطراف پروژه کشیده بود که برخی مدعی هستند با هدف پنهان‌کاری وضعیت وخیم پروژه ایجاد شده بود.

سعید حافظی یکی از کسانی است که بیش از یک‌سال و نیم قبل با انتشار، دراین‌ باره هشدار داده بود.

این روزنامه‌نگار امروز با بازنشر این ویدیو، یادآوری کرد که در آن زمان از فساد مالک ساختمان سخن گفته بود ولی مقام‌های استان، سازمان منطقه آزاد اروند و شهردار آبادان با وجود همه ایرادات فنی، سند مرگ مردم در برج‌های دو قلو متروپل را امضا کردند.

حافظی هم‌چنین تایید کرد که افشاگری‌هایش درباره متروپل و هولدینگ عبدالباقی موجب شد همسر و فرزندش تهدید به مرگ شوند.

او با بیان این که به‌زودی نام کسانی که در حادثه امروز نقش داشته‌اند را اعلام خواهد کرد، این واقعه را با آتش‌سوزی سینما «رکس» آبادان مقایسه کرد.پروژه متروپل تحت نظارت هلدینگ ساختمان عبدالباقی ساخته می‌شد.این گروه ساختمانی چنان‌که در وب‌سایت خود نوشته‌، از سال ۱۳۳۶ در آبادان آغاز به کار کرده‌ است و در حال حاضر با مدیریت فردی به نام حاج «حسین عبدالباقی»، در آبادان فعالیت می‌کند.

حسین عبدالباقی متولد سال ۱۳۶۰، رییس هیات مدیره این مجموعه، پیش از این به عنوان کارآفرین برگزیده، چهره ماندگار صنعت، معدن و تجارت و چهره برتر «جشنواره مهارت» برگزیده شده و لقب «خیر امنیت‌ساز» را دریافت کرده است.نشان می‌دهد

که او این القاب و عناوین را به واسطه ارتباط تنگاتنگ با سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قرارگاه سازندگی «خاتم‌الانبیا» به دست آورده است.

در مطلبی که مرداد ۱۳۹۹ در پایگاه خبری «فیدوس» انتشار یافته، نوشته شده است که کمتر از ۲۰ سال قبل پدر حسین عبدالباقی و برادرانش در خیابان «زند» آبادان صاحب یک آجیل فروشی بوده‌اند.

بنابر آن‌چه پیش‌تر درباره حسین عبدالباقی نوشته شده است، از او به عنوان فردی بساز و بفروش یاد می‌شود که به جای تلاش برای کسب ثروت قانونی، از طریق برقراری روابط با چهره‌های سیاسی و اجرایی به جایگاه امروزش رسیده است.

«داریوش معمار»، روزنامه‌نگار ساکن آلمان و عضو تحریریه «ایندیپندنت» فارسی درباره روابط حاج حسین عبدالباقی با مقامات سیاسی می‌نویسد: «این شخص یکی از عوامل شناخته شده فساد و رانت در آبادان و خرمشهر است که، استاندار سابق خوزستان حامی او بود و به او مدال و نشان لیاقت داد.»

«احسان بداغی»، روزنامه‌نگار نیز در توییتی نوشته است: «مالک ساختمان متروپل آبادان که امروز فرو ریخت، یک دلال پرنفوذ زمین به نام حسین عبدالباقی است که فقط در سه چهار سال اخیر موفق به تصاحب رانتی هزاران متر زمین دولتی با قیمت‌گذاری غیرواقعی، از جمله زمین‌های زندان آبادان، بیمارستان ۵۰ تخت‌خوابی، بازارچه بانوان، درمانگاه پنج مهر، پست برق و… شده است.»

شهروند دیگری نیز با انتشار ویدیویی، از برج‌های تجاری متروپل با عنوان «ساختمان عبدالباقی» یاد کرده و نوشته است: «کارتلاز صدر تا ذیل، مدیران شهری و منطقه‌ای را خریده بود. عزای امروز نتیجه هم‌دستی دولت و سرمایه است.»

پایگاه خبری فیدوس سیاهه‌ای از زمین‌هایی که هلدینگ عبدالباقی تنها طی دو سال در آبادان تصاحب کرده است را منتشر کرده‌ بودند که از آن جمله می‌توان به واگذاری زمین زندان آبادان و بیمارستان ۵۰ تخت‌خوابی در منطقه «احمد آباد»، زمین کنار «هتل نخل» در یکی از بهترین نقاط تفریحی آبادان، زمین بازارچه بانوان به مساحت بیش از هزار متر در خیابان «دبستان» و زمین تجاری تفریحی ساحلی به مساحت چند هزار متر در مسیر ساحلی آبادان اشاره کرد که همه با قیمت‌گذاری‌ها و شرایط ویژه انجام شده بودند.موضوع نظارت‌های صوری، زد و بندها و احداث ساختمان‌های ناایمن سال‌ها است که معضل بزرگی در ایران است. کارشناسان جامعه مهندسی بر این باورند که طی پنج دهه گذشته، عمر مفید ساختمان‌ها در ایران از ۳۲ سال به ۲۶ سال کاهش پیدا کرده است.