آمار رسمی کرونا در ایران؛ شمار مبتلایان در هر هفته «پنج برابر می‌شود»

09/11/1400 04:25 ب.ظ

در عین روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا در ایران، یک عضو ستاد کرونا درباره افزایش آمار بستری‌ها و قربانیان در هفته‌های آینده هشدار داد.

هشدار درباره شوری خاک در ایران؛ تنها ۳۶ درصد اراضی کشور زیر کِشت استیک مسئول در وزارت کشاورزی ایران می‌گوید که فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت کشور، کشاورزی انجام می‌شود.رضا سرافرازی، مدیرکل دفتر آب در وزارت کشاورزی، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره جزئیات اراضی کشاورزی گفت که از ۶۴.۸ میلیون هکتار اراضی در ایران، حدود ۵۱ میلیون هکتار قابلیت کشت دارد، اما در عمل فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت، یعنی ۱۸.۵ میلیون هکتار، کشاورزی انجام می‌شود.

یک مسئول در وزارت کشاورزی ایران می‌گوید که فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت کشور، کشاورزی انجام می‌شود. رضا سرافرازی، مدیرکل دفتر آب در وزارت کشاورزی، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره جزئیات اراضی کشاورزی گفت که از ۶۴.۸ میلیون هکتار اراضی در ایران، حدود ۵۱ میلیون هکتار قابلیت کشت دارد، اما در عمل فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت، یعنی ۱۸.۵ میلیون هکتار، کشاورزی انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر آب وزارت کشاورزی در ادامه از کاهش تدریجی اراضی قابل کشت خبر داده و از مهم‌ترین دلایل آن را «شور شدن خاک» عنوان کرده است. به گفته این مسئول در وزارت کشاورزی، کمبود منابع آبی موجب شده که بسیاری از کشاورزان از آب شور استفاده کنند، از این‌ رو بسیاری از اراضی نواحی مرکزی، جنوب و شرق کشور به دلیل انباشت نمک و شور شدن خاک، قابلیت کشت خود را از دست داده‌اند.

محبوبه جلالی، مدیر گروه مهندسی خاک دانشگاه لرستان، اواسط آذر گفته بود که در ایران میزان اراضی شور تا ۳۴ میلیون هکتار و به عبارتی ۲۰ درصد از کل مساحت کشور تخمین زده شده است.

ادامه مطلب:
RadioFarda_ »

آمار رسمی کرونا در ایران؛ شناسایی نزدیک به ۱۷ هزار مبتلای جدید، افزایش ابتلا در کودکانهمزمان با افزایش موارد روزانه ابتلا به کرونا در ایران، یک عضو ستاد مقابله با کرونا درباره کمبود تخت‌های آی‌سی‌یو برای کودکان و بزرگسالان در بیمارستان‌ها هشدار داد.

واکنش منفی در شبکه‌های اجتماعی به پیام مالی در مورد حضور زنان ایران در ورزشگاهپیام تبریک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد راهیابی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی ۲۰۲۲ و اجازه حضور زنان برای تماشا با واکنش گسترده‌ در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. اینا هم گزینشی بودن تو راست میگی دوبار خفه_شید لامصب ها به خاطر کرونا محدود بوده اگر بفهمید که میدونم سخته براتون فشار بیشتر یعنی قحطی در ایران و فشار مضاعف بر مردم. کمی فکر می باید….

اسکوچیچ:‌۱۳ برد در ۱۴ بازی بی‌نظیر است/ فقط از کرونا می‌ترسم!سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با خوشحالی از صعود به جام جهانی ابراز امیدواری کرد که این تیم در جام جهانی بدرخشد. ترسش بجا و قابل حل است.

«زنگ خطر» کرونا در آبادان، شادگان و خرمشهر؛ وزیر بهداشت: وارد «پیک ششم» شده‌ایمآمارهای رسمی در ایران حاکی از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا است. وزارت بهداشت ایران روز جمعه هشتم بهمن‌ماه از ابتلای بیش از ۱۶ هزار و ۷۵۰ نفر به بیماری کووید ۱۹ و جان‌باختن ۲۳ بیمار طی یک شبانه‌روز گذشته خبر داد. با احتساب موارد جدید٬ مجموع جان‌باختگان بر اثر کرونا در ایران به بیش از... باز خوزستان شلوغ شد و رفتیم تو پیک بعد.

کرونا در ایران؛ شیوع اُمیکرون، بازگشت واکسیناسیون به نقطه صفر

کرونا در ایران؛ اُمیکرون تعداد شهرهای قرمز را افزایش داد

هشدار درباره شوری خاک در ایران؛ تنها ۳۶ درصد اراضی کشور زیر کِشت است

یک مسئول در وزارت کشاورزی ایران می‌گوید که فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت کشور، کشاورزی انجام می‌شود.

رضا سرافرازی، مدیرکل دفتر آب در وزارت کشاورزی، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره جزئیات اراضی کشاورزی گفت که از ۶۴.۸ میلیون هکتار اراضی در ایران، حدود ۵۱ میلیون هکتار قابلیت کشت دارد، اما در عمل فقط در ۳۶ درصد از اراضی قابل کشت، یعنی ۱۸.۵ میلیون هکتار، کشاورزی انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر آب وزارت کشاورزی در ادامه از کاهش تدریجی اراضی قابل کشت خبر داده و از مهم‌ترین دلایل آن را «شور شدن خاک» عنوان کرده است.

به گفته این مسئول در وزارت کشاورزی، کمبود منابع آبی موجب شده که بسیاری از کشاورزان از آب شور استفاده کنند، از این‌ رو بسیاری از اراضی نواحی مرکزی، جنوب و شرق کشور به دلیل انباشت نمک و شور شدن خاک، قابلیت کشت خود را از دست داده‌اند.

محبوبه جلالی، مدیر گروه مهندسی خاک دانشگاه لرستان، اواسط آذر گفته بود که در ایران میزان اراضی شور تا ۳۴ میلیون هکتار و به عبارتی ۲۰ درصد از کل مساحت کشور تخمین زده شده است.

خانم جلالی در ادامه شور شدن خاک را پدیده‌ای «پیش‌رونده» خوانده و گفته بود که ایران پس از کشورهای هند و پاکستان در صدر کشورهای در معرض تهدید تنش شوری قرار دارد.

یوسف هاشمی‌نژاد، عضو مرکز ملی تحقیقات شوری، نیز ۱۶ آذر اعلام کرده بود که ۵۰ درصد اراضی تحت آبیاری در عربستان و ایران شور هستند و هزینه‌ای که شوری بر اقتصاد محیط زیست و کشاورزی وارد می‌کند، سالانه یک میلیارد دلار است.

به گفته کارشناسان، شور شدن خاک علاوه بر از دست دادن قابلیت کشاورزی آن موجب طوفان‌های گرد و غبار و تشدید مشکل ریزگرد می‌شود و این موضوع احتمال شور شدن خاک را دوچندان می‌کند.

مدیریت آبخیزداری از جمله راهکارهای مقابله با پدیده شوری خاک است. بسیاری از کارشناسان در سال‌‌های گذشته از سهم کم تخصیص‌یافته برای این بخش در لوایح بودجه و عدم اختصاص بودجه‌های تعریف‌شده انتقاد کرده و درباره پیامدهای سوءمدیریت آب به‌ویژه در بخش کشاورزی هشدار داده‌اند.