Veel Nederlandse restaurants en cafés open als protest tegen verlenging lockdown

15-01-22 21:42:00

De meeste burgemeesters zagen het niet naleven van de coronaregels door de vingers.

Vrtnws

Veel Nederlandse restaurants en cafés open als protest tegen verlenging lockdown vrtnws

De meeste burgemeesters zagen het niet naleven van de coronaregels door de vingers.

Frank Segers19:39De Nederlandse regering heeft vorige week beslist tot een versoepeling van de coronaregels, maar een heropening van de horeca en de cultuursector was daar niet bij. Dat leidde tot een groot ongenoegen bij de horecaondernemers en uit protest openden honderden zaken vandaag toch de deuren.

De protestactie werd door de meeste burgemeesters gedoogd. Hier en daar ging de politie wel langs met het vriendelijke verzoek de zaak te sluiten, maar er werden geen boetes uitgedeeld. De burgemeester van Utrecht beloofde dat ze zich samen met collega's uit andere steden zal inzetten voor een versoepeling van de regels voor de horeca en voor een hogere compensatie voor de geleden schade.

Lire la suite: VRT NWS »

Soms moet anarchie gewoon als burgerplicht. Nu nog ophouden met het uitsluiten van mensen en we zijn er vanaf. Anarchie Goed zo. Stop de waanzin.

Veel Nederlandse horecazaken toch open uit protest tegen aanhoudende maatregelenWinkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven. En dat pikken veel uitbaters niet meer. Op veel plaatsen, v...

‘We zijn niet met te veel op deze aardbol, we consumeren te veel’Nu de paus zelve het aloude debat over ‘meer of minder kinderen’ weer heeft aangewakkerd, weerklinkt vanuit de VUB een interessante stem. Demografe Soumaya... Even bevolkingsaangroei grafieken raadplegen. Terug naar de logica-klas. 80% van de consumptiebeslissingen worden gemaakt door de VROUW… Stof tot nadenken.

Fietsbrug over de IJzer is veel te steil: 'Levensgevaarlijk dat fietsknooppunt langs hier gaat'Senioren geraken de steile Kallebrug niet op met hun fiets. Mobiliteitsminister Peeters belooft nu aanpassingen. Groen heeft de oplossing 😎 Wisten dit niet op voorhand? JONG, DAAR RIJ IK OVER ME MENNE BMX

Wanneer verwarming voor veel mensen plots luxe wordtDe energieprijzen rijzen al maanden de pan uit. De regering beschermde de allerlaagste inkomens met een sociaal tarief, maar veel mensen die daar geen aans... ´k snap niet zo goed waar al die commotie vandaan komt hoor...wat verbruikt de gemiddelde oen misschien? Ik heb vorig jaar +_ 650 € terugbetaald gekregen...bleek dat mijn voorschotten te hoog ingeschat werden, ´k betaal nu een min voorschot zonder enige aanvraag voor wat dan ook

Veel onbegrip, weinig officiële reacties: doorverwezen personen in zaak-Propere Handen wijzen vooral naar hun advocaatDe meeste van de 56 doorverwezen personen nemen hun telefoon niet op en bellen ook na een bericht op het antwoordapparaat niet terug. Zij die wel reageren ...

Opvallend veel kinderen met corona in het ziekenhuis, maar dat is geen reden tot paniekEr liggen op dit ogenblik opvallend veel kinderen met corona in het ziekenhuis. Dat kan erop wijzen dat meer kinderen ziek worden van de omikronvariant, ma... Lopen de vaccinaties bij kinderen niet snel genoeg misschien ? Schandalig is het 😡🤮 Is er ooit al gezegd 'nu is er reden tot paniek' ? Nee dus. Gevaccineerd? Of niet? Ik woon in een dorp met 2000 leerlingen in scholen.Wij kennen geen enkel geval van ernstige gevolgen van Corona. In Oost-Vlaanderen zijn wel al een paar jonge voetballers gestorven na vaccinatie en wielrennertjes met hartproblemen. Dit zegt genoeg voor mij.

In Nederland waren vandaag heel wat restaurants en cafés open, uit protest tegen de verlengde lockdown voor de horeca.ARCHIEFBEELD — © DBA Winkels mogen weer open in Nederland maar de horeca moet nog minstens tien dagen dicht blijven.zaterdag 15 januari 2022 om 3.Radio 2 Fietsbrug over de IJzer is veel te steil: "Levensgevaarlijk dat fietsknooppunt langs hier gaat" De Kallebrug, die fietsers vlot over de IJzer zou moeten helpen, is voor veel mensen te steil.

De heropening van de winkels is vlot verlopen. Frank Segers 19:39 De Nederlandse regering heeft vorige week beslist tot een versoepeling van de coronaregels, maar een heropening van de horeca en de cultuursector was daar niet bij. Op veel plaatsen, verspreid in Nederland, hebben cafébazen zaterdag gewoon de deuren geopend. Dat leidde tot een groot ongenoegen bij de horecaondernemers en uit protest openden honderden zaken vandaag toch de deuren. Ze weigert te discussiëren met mensen die hun buikgevoel inroepen als argument, houdt te allen tijde een batterij feiten en referenties bij de hand en wikt haar woorden zorgvuldig. De protestactie werd door de meeste burgemeesters gedoogd. Zaterdag werd op veel andere plaatsen dat voorbeeld gevolgd en laten burgemeesters het oogluikend toe. Hier en daar ging de politie wel langs met het vriendelijke verzoek de zaak te sluiten, maar er werden geen boetes uitgedeeld. Met alle risico’s van dien.

De burgemeester van Utrecht beloofde dat ze zich samen met collega's uit andere steden zal inzetten voor een versoepeling van de regels voor de horeca en voor een hogere compensatie voor de geleden schade.00 uur. Na haar deelname aan de #Klimaatraad op Canvas in maart 2021 draaide de ombudsdienst van de VRT overuren, vertelt Majdoub. Volgens de huidige regels moet de horeca nog minstens tien dagen dicht: Videospeler inladen..00 uur.. Mijn boek is een wetenschappelijk werk, hè. Winkels opnieuw open Beter nieuws was er voor de Nederlandse winkeliers, die vandaag opnieuw de deuren mochten opendoen. “Als horecaondernemers ook op andere dagen of buiten de afgesproken tijden om opengaan, volgen er wel waarschuwingen en sancties.” Radio 2 Met de hulp van jonge vissers Ook Monique Nowé (75) uit het nabijgelegen dorpje Beveren-aan-de-IJzer geraakt niet zomaar over de brug.

Die heropening is vlot verlopen. Het was overal "gezellig druk", maar tot een overrompeling kwam het nergens. “Als je langer openblijft dan 17. Het is niet evident om aan te nemen dat het aantal mensen géén invloed heeft op de impact van de mens op de aarde. Ook de sportclubs en de kappers gingen terug open. "Ik weet natuurlijk niet alles, maar wat ik hoor is dat het overal redelijk goed gaat", zegt Ruud Kuin van de Nederlandse bond van de Buitengewone Opsporingsambtenaren. Na vijven gaan we controleren. In de winkelstraten is het niet te druk en het bonnenboekje hebben zijn collega's niet getrokken. Stellen we ons dan de vraag of het niet beter is om korter te leven en zo uit te sparen op de sociale zekerheid? Nee toch! Uiteraard, meer mensen op aarde bete­kent ook een stijgende vraag naar huisvesting en een impact op de ruimte en de natuur, maar de hoofdreden van de klimaat­verandering en de verloedering van de aarde is ons verbruik. Dat is te doen want ik heb zo’n brug getest in Adinkerke”, vertelt hij.

Maar dat was ook niet de bedoeling. In Breda heeft de lokale afdeling van Koninklijk Horeca Nederland cafés en restaurants opgeroepen juist niet open te gaan. Er waren meer mensen die buiten een mondkapje dragen en de sfeer was goed." Uit een opiniepeiling van het Nederlandse programma "Een Vandaag" blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders tevreden is met de versoepeling van de maatregelen, maar is de regering niet ver genoeg gegaan. Minder Nederlanders bij ons In steden als Antwerpen en Gent zijn er vandaag opvallend minder Nederlanders in de winkelstraten, zo blijkt. Kijken we naar de CO 2 -uitstoot, dan is het zo dat de rijkste helft van de wereldbevolking liefst 86 procent van de globale CO 2 -uitstoot veroorzaakt. Van hen mogen ook de horeca en de cultuursector weer open. Hoewel de versoepelingen volgens de regering kunnen leiden tot wel 80. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis. Deze fietsen waren ten tijde van het ontwerp van de brug nog niet ingeburgerd”, aldus Vandromme.

000 besmettingen per dag, overheerst bij de Nederlanders het gevoel dat er nog te veel regels zijn. Toch worden die landen voortdurend met de vinger gewezen, omdat mensen er gemiddeld meer kinderen krijgen. De meeste ondervraagden oordelen dat er te weinig versoepeld is (42 procent) of willen zelfs dat alle maatregelen nu opgeheven worden (20 procent). Meer weten over .