Vanaf 1 februari kunnen houders van coronacertificaat reizen zonder beperkingen binnen Europese Unie

25-01-22 14:47:00

Vanaf 1 februari kunnen houders van coronacertificaat reizen zonder beperkingen binnen Europese Unie

Europese Unie, Coronavirus

Vanaf 1 februari kunnen houders van coronacertificaat reizen zonder beperkingen binnen Europese Unie

De lidstaten hebben het licht op groen gezet voor een nieuwe aanbeveling over de reisvoorwaarden binnen de Europese Unie . Vanaf 1 februari zouden er geen r...

Vandaag om 12:25De ministers bevoegd voor Europese Zaken gaven dinsdag op een bijeenkomst in Brussel hun fiat voor de aanbeveling. Daarmee willen ze overschakelen van een aanpak die was gebaseerd op de epidemiologische situatie in elke regio naar een benadering op basis van het coronacertificaat van individuele reizigers.

Concreet nemen de lidstaten zich voor om geen reisbeperkingen op te leggen aan mensen met een certificaat. Dat bewijst dat de houder niet meer dan 270 dagen geleden zijn basisvaccinatie heeft gehad of een boosterprik heeft gekregen. Ook een maximaal 72 uur eerder afgelegde negatieve PCR-test, een maximaal 24 uur eerder afgelegde zelftest of een herstelbewijs (maximaal 180 dagen sinds de eerste positieve test) kunnen een geldig certificaat opleveren.

Lire la suite: Nieuwsblad.be »

Vakantie in eigen land voor de antivaxxers ...zij mogen de plaatselijke horeca steunen ....of wacht ....nee t'zal ook niet gaan want ze mogen ook niet binnen 😅🤣😂 Ik heb geen coronacertificaat en ik blijf ook vrij reizen binnen de EU. Iedere EU burger maf vrij reizen binnen de Schengenzone, dat certificaat gaat daar nu eens niks aan veranderen!

Kortrijkse scholengroep houdt niet meer vast aan sluiting klassen vanaf vier besmettingen: “Niet houdbaar”De Kortrijkse scholengroep Rhizo wil zich niet automatisch meer houden aan de sluiting van klassen vanaf vier besmettingen. Dat meldt ze maandagavond in ee... Dan zou ik de politie eens iangs sturen. Of gelden wetten niet meer dan? Besmetting is al mogelijk 4 dagen voor ze positief getest worden, wat voor zin heeft het dan nog ! Iedereen moet bewust zijn dat hij nooit veilig is voor het virus.

Omicron: pour l'OMS, la fin de la pandémie en Europe est 'plausible'Le variant Omicron, qui pourrait contaminer 60% des Européens d'ici mars, a amorcé une nouvelle phase de la pandémie de Covid-19 dans la région et pourrait la rapprocher de son dénouement, a estimé dimanche le directeur de l'OMS Europe.

Coronavirus en Europe: le moment est venu de lever les mesures supplémentaires, estime Didier Reynders en matière de voyageLe moment est venu de réfléchir à la levée des mesures supplémentaires en matière de voyage qu’un certain nombre d’États membres ont mises en place au-delà des recommandations européennes, a affirmé mardi le commissaire européen Didier Reynders, après l’adoption par les Vingt-sept de nouvelles recommandations en la matière.

Cyclisme : semaine de reprise en Europe entre Majorque et Marseille, Gilbert, Wellens et Valverde lancent leur saisonCyclisme : semaine de reprise en Europe entre Majorque et Marseille, Gilbert, Wellens et Valverde lancent leur saison velortbf

DPG Media Privacy GateDus zonder zo een onzin QR mag je nergens nog naartoe? En moeten we daar nu blij mee zijn? Krapuul. Tijd voor een Belxit. Die EU zorgt alleen voor miserie en kost bakken geld Als EU burger heb je het recht om vrij te reizen binnen de schengenzone! Dat covidcertificaat zal daar niks aan veranderen. Dat zal me niet tegenhouden om vrij te reizen.

EU drijft financiële steun aan Oekraïne opJosep Borrell, de ‘minister van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie ’, maakt zich sterk dat de EU-landen het snel eens zullen kunnen worden over zware s... Da's ook goed op tijd. Putin staat voor de deur en nu pas kunnen ze wapens bestellen. Zelfs als ze Amazon Prime hebben, duurt het zeker nog een dag eer die toekomen. Nóg meer steun ? De EU burger zal financieel WEER EENS opdraaien voor hun INCOMPETENTE politici .. 🤮

BELGA Vandaag om 12:25 De ministers bevoegd voor Europese Zaken gaven dinsdag op een bijeenkomst in Brussel hun fiat voor de aanbeveling.BELGA Vandaag om 20:14 Steeds meer klassen of zelfs volledige scholen moeten sluiten vanwege de quarantainemaatregelen..Isopix « Aujourd’hui, les États membres ont confirmé une nouvelle fois que la possession d’un certificat covid numérique de l’UE en cours de validité devrait en principe être suffisante pour voyager pendant la pandémie », a commenté le commissaire à la Justice et la commissaire à la Santé Stella Kyriakides.

Daarmee willen ze overschakelen van een aanpak die was gebaseerd op de epidemiologische situatie in elke regio naar een benadering op basis van het coronacertificaat van individuele reizigers. Concreet nemen de lidstaten zich voor om geen reisbeperkingen op te leggen aan mensen met een certificaat. “De situatie is niet houdbaar. Dat bewijst dat de houder niet meer dan 270 dagen geleden zijn basisvaccinatie heeft gehad of een boosterprik heeft gekregen. En savoir plus à ce sujet:. Ook een maximaal 72 uur eerder afgelegde negatieve PCR-test, een maximaal 24 uur eerder afgelegde zelftest of een herstelbewijs (maximaal 180 dagen sinds de eerste positieve test) kunnen een geldig certificaat opleveren. Leerkrachten moeten hybride lesgeven maar ook fysiek en directeurs zijn verveld tot coronamanagers”, staat er te lezen. Europese coronakaart Het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC) zal de intussen bekende coronakaart met groene, oranje, rode en donkerrode regio’s blijven publiceren, maar de lidstaten zouden enkel nog bijkomende maatregelen, zoals quarantaines, mogen opleggen aan mensen die uit donkerrode zones komen, en dan enkel ten aanzien van reizigers die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Notre sélection vidéo Toutes les infos sur ma commune Résultat(s) de votre recherche:.

Het gaat wel slechts om een aanbeveling. Van de 4. Niets kan nationale overheden beletten om extra voorwaarden op te leggen indien ze dat nodig zouden vinden in het licht van de epidemiologische situatie. De aanbeveling bevat ook een noodremprocedure die ze kunnen inroepen wanneer een nieuwe variant zou opduiken. Ook werden twee scholen en 76 klassen gesloten. Bovendien slaat de aanbeveling enkel op het vrije personenverkeer. Het toepassingsgebied en de voorwaarden van een certificaat voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld toegang tot horeca of evenementen, blijven een nationale bevoegdheid. “In afwachting van nieuwe maatregelen hebben wij alvast beslist het advies van het CLB om klassen te sluiten vanaf vier besmettingen, niet meer standaard te volgen, maar echt gedifferentieerd te kijken wat het beste is voor die leerlingengroep.

De Commissie had de aanbeveling reeds eind november op tafel gelegd. De goedkeuring ervan werd echter vertraagd door de opkomst van de zeer besmettelijke omikronvariant. De groep doet ook zelf enkele voorstellen aan de minister om tot een meer houdbare situatie te komen, waaronder de focus leggen op het isoleren van symptomatische leerlingen en personeelsleden, en het inzetten op betere luchtkwaliteit. Het zette lidstaten als Italië en Griekenland ertoe aan om ook van gevaccineerde reizigers uit andere lidstaten tijdelijk een negatieve test te vragen. Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.. .