Provincie Zeeland tekent beroep aan tegen bouw van Ineos-ethaankraker in Antwerpse haven

11-01-22 22:07:00

Provincie Zeeland tekent beroep aan tegen bouw van Ineos-ethaankraker in Antwerpse haven #vrtnws

Vrtnws

Provincie Zeeland tekent beroep aan tegen bouw van Ineos-ethaankraker in Antwerpse haven vrtnws

Zeeland vreest dat er door de nieuwe fabriek te veel stikstof kan vrijkomen in de nabijgelegen Nederlandse natuurgebieden.

De provincie Zeeland, die in het noorden aan de provincie Antwerpen grenst, heeft nu beslist om beroep aan te tekenen tegen de verleende omgevingsvergunning, omdat “niet is aangetoond dat het project de natuurlijke kenmerken van de desbetreffende gebieden in de provincie Zeeland niet zal aantasten”. Zo staat te lezen

in een nota van het provinciebestuur van Zeeland.De “desbetreffende gebieden” zijn de Natura-2000 gebieden Westerschelde, het Verdronken Land van Saeftinghe en de Oosterschelde. De Nederlanders zijn bang dat er door de ethaankraker te veel stikstof vrijkomt in die natuurgebieden. Ze klagen aan dat er in de verleende omgevingsvergunning geen “‘geen passende beoordeling is gemaakt” over de effecten van stikstof.

Lire la suite:
VRT NWS »

Zeeland is mijn geboorteplaats.. Mag ik weten wie dat heeft gezegd.. hollanders blijven handelaars,in Rotterdam zou Ineos'leuker' staan Waar moeien die Hollanders zich mee? Er is toch nog plaats in Vilvoorde ? Als ze hem in Rotterdam zetten is het natuurlijk beter voor de Hollanders...heeft niemand dit nu door dat de druk tegen haven v a'pen al jaren door dit soort drukkings groepen wordt uitgeoefend...komaan heeft niets met gezondheid te maken wel met economie en big money...serieus!

Waar gaan we dan genoeg plastic halen voor ons carnaval? Tycho_vh Zeeland kan dan beter tegen de Atomausstieg protesteren. 65 TWh equivalent omzetten naar steenkool. We zullen vriendelijk zijn en avg Europa nemen, dan komen we op 65 kton NOx of de helft van de volledige Vlaamse NOx uitstoot. Aub. Oei... Vlaanderen is... Geen eiland?! Ma how zeh.

Toch hallucinant dat we onze noorderburen nodig hebben om op te komen voor onze gezondheid. terwijl ons stadsbestuur enkel denkt aan de winstmaximalisatie van havenbedrijven. Volksgezondheid is voor nva en DeWever altijd al bijzaak geweest. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Voor het eerst groot tekort aan administratief personeel in en rond Antwerpse havenNochtans gaat het om eenvoudig administratief werk, waar vaak geen zware opleiding of hoog diploma voor nodig is. Tja waar is de tijd met een partijkaart of juiste vakbond onmiddelijk een jobke. Zoals: Geen rood geen brood Of bij opstel : geef mij de eerste regel van uw opstel weet ik dat het van u was. Of die al hier werken gaan voor. 😊😊😊😊 En daarom willen we een indexsprong hé vokavzw Maar PieterVBO wil geen indexsprong omfat dit banen zou kosten. Willen aandeelhouders nog een keer verrijken met een 2e taxshift.

Nederlandse raffinaderij komt naar oude Opel-site in Antwerpse haven, en wil chemiesector een pak groener makenHet Nederlandse bedrijf Biondoil opent in 2026 een nieuwe fabriek op de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven. Het zal daar houtschilfers omzetten in ... Heel slim terwijl er geen vierkante meter (wateegebonden) magazijn meer te vinden is. idiots Achtereen zitten ze in de stad …

Britse kunstkenner ontdekt dat ‘kopie’ van Antwerpse meester Anthony Van Dyck wellicht toch het origineel isEen Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door...

Antwerpse handelaars 'overdonderd' door mooie kerstperiode: 'Met dank aan de Nederlanders'Antwerpse handelaars 'overdonderd' door mooie kerstperiode: 'Met dank aan de Nederlanders' vrtnws De ziekenhuizen, daarentegen... Omikron groet Antwerpen. Kortzichtige graaicultuur misschien ? … De huidige wereldwijde Covidgolf is niet zozeer een gevaar voor de ziekenhuizen, maar is dusdanig besmettelijker, dat de bevoorrading en de economie wereldwijd sputtert en dreigt in te storten, bij gebrek aan gezonde werkkrachten …

Antwerpse politici houden traditie van Verloren Maandag in ere: “Leve appelbollen en worstenbrood!”Ook anno 2022 staat de traditie van Verloren Maandag nog overeind in onze contreien. Getuige daarvan de met worstenbroden en appelbollen in alle vormen en ... Correctie: nazi-liefhebber verkoop rascistiche propaganda en jullie heulen mee. Geen dank. En wat laat woke zender nr 1 VTMNIEUWS zien....een halal broodjes bakker....zou FDW dan niet een klein beetje gelijk hebben...serieus!

Politie schrijft tientallen parkeerboetes uit aan verschillende bakkerijen in DeurneDe Antwerpse politie heeft zondagochtend gecontroleerd op foutparkeerders in de omgeving van verschillende bakkerijen in Deurne. Tientallen bestuurders die... Die wilden goed op tijd zijn voor verlorenmaandag 🤣 Had ik toen ik mijn kerstboom ging ophalen, op de Turnhoutsebaan! Kostprijs: 135€! Granaten vliegen rond onze oren maar verkeerd parkeren wordt beboet! De laatste weken hebben bewezen dat er in Antwerpen (en in de meeste steden) een groot tekort is aan parkeerplaatsen. Als de kiezer wil winkelen met de wagen, dan moeten politici voor parkeerplaats zorgen, en niet voor zelfverklaarde verkeersdeskundige spelen.

20:50 De provincie Zeeland, die in het noorden aan de provincie Antwerpen grenst, heeft nu beslist om beroep aan te tekenen tegen de verleende omgevingsvergunning, omdat “niet is aangetoond dat het project de natuurlijke kenmerken van de desbetreffende gebieden in de provincie Zeeland niet zal aantasten”.Artikel van Radio 2 Eenvoudige taken “We horen bij tal van bedrijven - de maritieme sector, de maakindustrie en logistieke bedrijven - dat ze allemaal moeilijker medewerkers vinden voor eenvoudige ondersteunende administratieve taken”, aldus Leuridan.Het Nederlandse bedrijf Biondoil opent in 2026 een nieuwe fabriek op de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven.Een Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat hij vijftig jaar geleden voor 65 pond (78 euro) kocht, misschien echt wel gemaakt werd door de Vlaamse meester Anthony ‘Antoon’ van Dyck.

Zo staat te lezen in een nota van het provinciebestuur van Zeeland . De “desbetreffende gebieden” zijn de Natura-2000 gebieden Westerschelde, het Verdronken Land van Saeftinghe en de Oosterschelde. “Zaken waar geen zware opleiding voor nodig is. De Nederlanders zijn bang dat er door de ethaankraker te veel stikstof vrijkomt in die natuurgebieden. Christof Willocx. Ze klagen aan dat er in de verleende omgevingsvergunning geen “‘geen passende beoordeling is gemaakt” over de effecten van stikstof. “Wie een ASO-diploma heeft of een technisch secundaire opleiding heeft gevolgd of zelfs vroegtijdig is afgehaakt komt voor deze jobs in aanmerking. Het doel is niet om de vergunning te laten vernietigen, maar om naleving van de regelgeving te eisen”, zo voegt het provinciebestuur nog toe. Het was Colin Harrison, senior curator van de Europese collectie van het Ashmolean Museum in Oxford, die hem op het schilderij wees.

Als er bij beoordeling aangetoond kan worden dat er geen grote negatieve effecten zijn, kan de vergunning volgens kan de vergunning volgens de Nederlanders worden verleend.” Doordat de werkloosheid historisch laag is, moeten we nu de inactieve bevolking aan het werk krijgen als we dit probleem willen oplossen. Maar als er wel negatieve effecten zijn, dan zullen er maatregelen moeten worden genomen, luidt het. Meer weten over . “Doordat de werkloosheid historisch laag is, moeten we nu de inactieve bevolking aan het werk krijgen als we dit probleem willen oplossen”, klinkt het bij de werkgeversorganisatie.