Drones vliegen over graven in Kortenaken: 'Zo weten we precies wie waar begraven ligt'

15-01-22 14:16:00

Drones vliegen over graven in Kortenaken: 'Zo weten we precies wie waar begraven ligt' #vrtnws

Vrtnws

Drones vliegen over graven in Kortenaken: 'Zo weten we precies wie waar begraven ligt' vrtnws

Vandaag worden met een drone luchtbeelden gemaakt van alle Kortenaakse begraafplaatsen om het beheer ervan makkelijker te maken.

Drones vliegen over graven in Kortenaken: "Zo weten we precies wie waar begraven ligt"In Kortenaken worden vandaag drones ingezet om luchtbeelden te maken van de zes begraafplaatsen in de gemeente. De beelden moeten helpen bij het beheer van de begraafplaatsen en de toekomstige inrichting ervan.

Artikel van Radio 2Bart DeCoster27 minGeen rust vandaag op de zes Kortenaakse begraafplaatsen. Want het gemeentebestuur laat boven elk van die begraafplaatsen een drone vliegen. "Dat is niet zomaar", legt schepen Griet Vandewijngaerden (Vooruit) uit. "Met de luchtbeelden die we via de drones verkijgen, willen we op langere termijn naar een betere planning kunnen gaan om te bepalen wie waar begraven wordt. Ook zullen de beelden kunnen dienen voor wanneer we delen van begraafplaatsen heraanleggen."

Lire la suite: VRT NWS »

Huh Wisten ze dat dan niet? En wat is de meerwaarde van een drone? De graven afstappen was te goedkoop waarschijnlijk. boomers met te veel tijd en geld dus.... Ja want ge zult maar meemaken dat ze van graf verkruipen.

Eerste proces in nasleep van Sky ECC: waarover gaat het precies, en wie staat er terecht?Eerste proces in nasleep van Sky ECC: waarover gaat het precies, en wie staat er terecht? vrtnws

Permanente gedenkplek voor slachtoffers gasexplosie TurnhoutEr komt een plaats waar mensen kunnen stilstaan bij de dodelijke explosie op oudejaarsdag. Gedenkplekken helpen mensen om dingen een plaats te geven. turnhout gasexplosie

Europese Commissie verwerpt aantijgingen over spookvluchtenDe Europese Commissie heeft ontkend dat de Europese regels over start- en landingsrechten de luchtvaartmaatschappijen dwingen om leeg rond te vliegen. Als ...

Nog geen beslissing over Djokovic, wel kritiek van andere spelers: 'We zijn precies idioten'Er is nog geen beslissing genomen over het al dan niet annuleren van het visum en het uitzetten van tennisser Novak Djokovic. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison donderdag bekendgemaakt. De naam van de Servische tennisser is alleszins opgenomen in de loting van de Australian Open: hij treft - als hij effectief mag spelen - in de eerste ronde zijn landgenoot Miomir Kekmanovic (ATP 78). Misschien zijn jullie ook werkelijk idioten?

Meren, bossen, moerassen en stranden: ontdek de schitterende nationale parken in de Baltische statenDe nationale parken in de Baltische staten in beeld: eindeloze bossen, uitgestrekte moerasgebieden en prachtige kustlijnen waar miljoenen trekvogels halt houden en wildernissen waar beren, wolven, bizons, lynxen en elanden rondstruinen.

KV Mechelen wil niet spelen tegen OHLKV Mechelen heeft beslist om het competitieduel van zaterdag op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven niet te spelen nadat de vraag van de club om het duel uit te stellen vanwege een reeks coronabesmettingen door de Kalendercommissie werd afgewezen, zo laat KVM zaterdag weten in een mededeling.

Foto: Radio 2 Drones vliegen over graven in Kortenaken: "Zo weten we precies wie waar begraven ligt" In Kortenaken worden vandaag drones ingezet om luchtbeelden te maken van de zes begraafplaatsen in de gemeente.In Antwerpen is voor het eerst een rechtszaak gehouden die het gevolg is van het Sky ECC-dossier.09:00 Heel wat slachtoffers zitten nog met vragen, die ze gisteren konden stellen op een bewonersvergadering.Vandaag om 14:46 Belga Foto: ISOPIX De Europese Commissie heeft ontkend dat de Europese regels over start- en landingsrechten de luchtvaartmaatschappijen dwingen om leeg rond te vliegen.

De beelden moeten helpen bij het beheer van de begraafplaatsen en de toekomstige inrichting ervan. Artikel van Radio 2 Bart DeCoster 27 min Geen rust vandaag op de zes Kortenaakse begraafplaatsen. Het parket heeft alvast een celstraf van 18 maanden gevorderd voor de vrouw. Want het gemeentebestuur laat boven elk van die begraafplaatsen een drone vliegen. We hebben nu duidelijkheid over de stabiliteit van het gebouw, zodat we weten welke kamers we kunnen bereiken en welke spullen al dan niet gerecupereerd kunnen worden. "Dat is niet zomaar", legt schepen Griet Vandewijngaerden (Vooruit) uit. Een jaar geleden slaagden speurders erin om miljoenen versleutelde berichten uit het drugsmilieu te kraken. "Met de luchtbeelden die we via de drones verkijgen, willen we op langere termijn naar een betere planning kunnen gaan om te bepalen wie waar begraven wordt.000 ‘onnodige’ vluchten moest uitvoeren om haar slots op luchthavens te behouden.

Ook zullen de beelden kunnen dienen voor wanneer we delen van begraafplaatsen heraanleggen. Er zijn in de nasleep van Sky ECC al honderden onderzoeken opgestart. "De inboedel zelf wordt gedekt door de eigen verzekering van de bewoners." Ook voor het beheer van de concessies zijn drones een handig hulpmiddel. Tot nu toe werd er gewerkt met Excel-bestanden en handgetekende plannetjes waardoor er al eens foutjes gemaakt werden. De zaken over de grote criminelen in de dossiers rond Sky ECC volgen pas later", legt justitiejournalist Caroline Van den Berghe uit in "De ochtend". Met deze eenmalige investering willen we dat oplossen. "Over enkele weken organiseren we een informatiesessie. Zo zullen we in de toekomst een beter zicht hebben op wie waar begraven ligt en zullen we ook makkelijker nabestaanden aan de graven kunnen linken. "Het was een vriend van haar die dat vroeg, en ze is stom geweest en daarop ingegaan. De Commissie is alvast geen voorstander: ‘het is slecht voor de economie en nog slechter voor het milieu’, stelde woordvoerder Stefan de Keersmaecker.

Zo zal het beheer van de concessies een stuk vlotter kunnen gebeuren. Ja, mensen kijken wel eens op als we boven hun nabestaanden aan het vliegen zijn Dirk Janssen - Dronepiloot Dirk Janssen van het bedrijf Drone Mapping gaat alsmaar vaker aan de slag op begraafplaatsen.. "We zien dat steeds meer gemeentebesturen kiezen voor deze manier van werken omdat het blijkbaar erg moeilijk is om een correcte database voor begraafplaatsen op te stellen. Van zodra gemeentebesturen beschikken over de drone-beelden, kunnen ze daarmee veel vlotter werken. En ja, tijdens ons werk kijken mensen wel eens op natuurlijk als we boven hun nabestaanden vliegen, maar echt lang storen doen we niet. Voor het zomerseizoen wordt dat opgetrokken tot 64 procent.

Om mensen niet te verontrusten zetten we ook een bordje aan de ingang van de begraafplaats zodat ze weten wat er precies gebeurt. Per begraafplaats moeten we ongeveer een kwartiertje vliegen." Foto: Radio 2 .