Permanente gedenkplek voor slachtoffers gasexplosie Turnhout

14-01-22 09:10:00

Permanente gedenkplek voor slachtoffers gasexplosie Turnhout #vrtnws

Vrtnws

Permanente gedenkplek voor slachtoffers gasexplosie Turnhout vrtnws

Er komt een plaats waar mensen kunnen stilstaan bij de dodelijke explosie op oudejaarsdag.

Heel wat slachtoffers zitten nog met vragen, die ze gisteren konden stellen op een bewonersvergadering. "Alle bewoners van het geëxplodeerde gebouw zijn ondertussen kunnen verhuizen naar een nieuwe woning of zijn daarmee bezig", vertelt Driezen. "Ze zijn wel nog erg bezorgd over hun spullen, en we delen die bezorgdheid. We hebben nu duidelijkheid over de stabiliteit van het gebouw, zodat we weten welke kamers we kunnen bereiken en welke spullen al dan niet gerecupereerd kunnen worden." Een bewakingsfirma houdt ook voortdurend een oogje in het zeil om diefstal te voorkomen.

Lire la suite:
VRT NWS »

Gedenkplekken helpen mensen om dingen een plaats te geven. turnhout gasexplosie

Expert fiscaliteit: 'Tijdelijke verlaging van btw op elektriciteit en gas heeft uiteindelijke prijsstijging tot gevolg'Expert fiscaliteit: 'Tijdelijke verlaging van btw op elektriciteit en gas heeft uiteindelijke prijsstijging tot gevolg' vrtnws Zijn uiteindelijke conclusie vond ik toch relevanter: 'De tarieven voor btw variëren van 6 procent voor producten die basisbehoeften vervullen tot 21 procent voor luxegoederen. Volgens mij is het dus aangewezen om op permanente wijze een tarief van 6 procent toe te passen.' Aan VLD en MR om de inkomsten van btw te verzachten voor de staat. . Schaf tijdelijk de Partijdotaties af 😉 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Btw-verlaging op energie niet voor morgen: premier De Croo waarschuwt voor gevolgen voor overheidsbudgetTijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer blijkt dat niet alle meerderheidspartijen op één lijn zitten over maatregelen om de hoge energiefacturen te milderen. De Croo vreest voor gevolgen voor overheidsbudget ? Bullshit, bang dat CD&V die pluim op hun hoed steken ja De gevolgen voor een groot deel van de bevolking? Voor bejaarden in hun huis? Voor sociaal zwaksten? Geen openvld 'probleem'...? Weeral wat stemmen kwijt O-VLD.

DPG Media Privacy GateDe fedreg van alexanderdecroo bestaat uit evenveel ministers, kabinetten en medewerkers dan in Frankrijk, Nederland en Luxemburg samen. Dat die graaiende, zakkenvullende, stelende rotzakken eens zelf besparen, en alle heffingen, taksen en belastingen uit de energiefactuur halen Geen cliënteel van de PS 👎 zij rekenen het door: de reden van de inflatie ligt bij hen niet bij de consument , moeten dan nog meer hebben

Forum voor Democratie gaat voor ‘wokevrije scholen’ in eigen ‘zuil’De wokevrije scholen, op conservatieve leest geschoeid, moeten een onderdeel vormen van een eigen zuil: Forumland. De eerste scholen zouden in augustus moe... Nu nog ouders en leerlingen die voldoende in ‘onzin’ geloven... Eindelijk zou ik zeggen. Dus de kinderen dan maar hersenspoelen.

DPG Media Privacy GateAnders kitir nog eens 50mio in 1 of ander Afrikaans land laten uitdelen? Goed ideeke? En zullen wij hier een extra truike aandoen, zo eentje van ons mateke a 500€ tstuk. Met 500 miljard schulden hoef je niets te vrezen. Pensioenen uitbetalen van 4.000 en 5.000 euro vind je normaal, wie nu met moeite rond komt helpen staat niet in je woordenboek. Hypocriet. Vrezen voor het overheidsbudget in een land met één van de hoogste belastingen ter wereld. Stop met geld over de balk te gooien en sta ten dienste van uw bevolking ipv ze uit te persen als appelsienen, wereldvreemde nozems. energie energiefactuur

DPG Media Privacy Gate'een verhoogd risico op myocarditis en pericarditis na een eerste vaccinatie met Moderna bij jonge mannen die jonger zijn dan 30 jaar.'. En dat gevaar is er bij de 2e en 3e Moderna niet meer? Ik zou dat risico niet durven nemen. Al helemaal niet voor je kinderen. Uit het artikel: '... heeft Pfizer - in tegenstelling tot Moderna - wel al een kindervariant van zijn vaccin.' Ah ja? Dus effectief een nieuwe variant van het vaccin, niet een verminderde dosis? Maar hey, laten we zeker de vaccinatieplicht op tafel gooien

09:00 Heel wat slachtoffers zitten nog met vragen, die ze gisteren konden stellen op een bewonersvergadering.18:18 "Wanneer zij dit doen en de maatregel uiteindelijk teruggeschroefd wordt, gaan de prijzen in het algemeen de hoogte in.18:18 Gisteren kondigde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) dat hij dan toch een tijdelijke btw-verlaging voor energie op tafel legt..

"Alle bewoners van het geëxplodeerde gebouw zijn ondertussen kunnen verhuizen naar een nieuwe woning of zijn daarmee bezig", vertelt Driezen. "Ze zijn wel nog erg bezorgd over hun spullen, en we delen die bezorgdheid." De Jonckheere verwijst naar het verleden, waar tijdelijke btw-verlagingen al zo'n effect hadden. We hebben nu duidelijkheid over de stabiliteit van het gebouw, zodat we weten welke kamers we kunnen bereiken en welke spullen al dan niet gerecupereerd kunnen worden. "Blijkbaar hebben een aantal partijen vandaag het licht gezien", meent Kamerlid Peter Mertens (PVDA) te kunnen vaststellen." Een bewakingsfirma houdt ook voortdurend een oogje in het zeil om diefstal te voorkomen." Dat zie je ook in onderstaande grafiek: Alternatieven De fiscaal expert pleit dan ook voor een permanente btw-verlaging op elektriciteit. We hebben nu duidelijkheid over welke kamers we kunnen bereiken en welke spullen kunnen worden gerecupereerd Kassandra Driezen van woonmaatschappij De Ark Bewoners kregen ook toelichting over de afhandeling van de schade door de verzekeringsmaatschappij.

"De inboedel zelf wordt gedekt door de eigen verzekering van de bewoners. Ik denk dat energieverbruik tot de basisbehoeften van de bevolking behoort. En premier Alexander De Croo (Open VLD lijkt op dezelfde lijn te zitten. Slachtofferhulp kan hen daarin begeleiden, ook voor wie niet verzekerd is”, bevestigt Driezen. Verschillende mensen zijn ook ongerust over het gebruik van gas in de gebouwen." Een onderscheid maken tussen rijkere en armere gezinnen, waarbij de btw-verlaging enkel voor armere gezinnen wordt ingevoerd, is volgens hem niet mogelijk. "Over enkele weken organiseren we een informatiesessie." Tussen de regels: de premier lijkt niet gewonnen voor een algemene maatregel zoals een btw-verlaging voor iedereen, zoals Van Peteghem die gisteren heeft voorgesteld. Daar zal een expert vertellen wat de bewoners zelf kunnen doen en waar ze op moeten letten. Mensen die elektriciteit verbruiken, moeten daar in principe een gelijk tarief op betalen.

" Meer weten over .