Ashleigh Barty triomfeert in eigen land en wint Australian Open

29-01-22 17:31:00

Ashleigh Barty triomfeert in eigen land en wint Australian Open

Ashleigh Barty triomfeert in eigen land en wint Australian Open

Ashleigh Barty heeft zaterdag de Australian Open in Melbourne op haar naam geschreven. De thuisspeelster en nummer 1 van de wereld versloeg in de finale de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 30) in twee sets.

Ashley Barty © belga Na een uur en 27 minuten prijkte de 6-3, 7-6 (7/2) eindstand op het scorebord in de Rod Laver Arena.© Belga Image Het lijkt wel vanzelf te gaan dit jaar.est passé tout près d'une finale en 2005, mais le Russe Marat Safin s'est montré trop fort pour lui.Barty maakte haar favorietenrol waar en is de eerste Australische winnares sinds Chris O’Neil in 1978.

In de eerste set had Barty genoeg aan een break in het vierde game.Daarna kwam ze 1-5 achter in de tweede, maar de Australische zette de scheve situatie alsnog recht.Ze verloor nog geen enkele set en moest maar 21 games afstaan op weg naar de finale.Haar eerste matchbal bij 6-2 in de tiebreak was meteen de goede.Mais le pays en veut plus.Voor de 25-jarige Barty is het haar derde grandslamtitel.De 25-jarige Australische, die het tennis een tijdje verliet voor cricket, heeft zaterdag een afspraak met de geschiedenis: het is al 44 jaar geleden dat er nog eens een Australiër (m/v) de Happy Slam kon winnen.In 2019 won ze Roland Garros, vorig jaar was ze de beste op Wimbledon.Dadelijk meer.

Op de Australian Open was een halve finale, in 2020, tot dusver haar beste resultaat.Maar ook in de jaren 1970 was het al Australië dat de klok sloeg in de eigen grand slam.Tous les regards australiens seront tournés vers Ashleigh Barty sce amedi.Barty is de eerste thuisspeelster die de Australian Open wint sinds Chris O'Neil in 1978.De Australische telt nu vijftien WTA-titels op haar erelijst.Evonne Goolagong-Cawley overheerste toen de concurrentie met zeven finales en vier zeges.Eerder deze maand won ze ook al het voorbereidingstoernooi in Adelaide.Ashleigh Barty a laminé l'opposition lors de cette première levée du Grand Chelem de la saison, disputée sur ses terres.Al zes keer was ze verliezend finaliste maar nog nooit op een grandslam.In 1978 verbaasde Chris O'Neil vriend en vijand door als het nummer 110 de trofee mee naar huis te nemen.

De 28-jarige Collins speelde haar allereerste grandslamfinale.Haar beste uitslag tot dusver was een halve finale op de Australian Open van 2019.Tussen 1969 en 1980 stond er ieder jaar een Australische in de finale, met Wendy Turnbull als laatste.En effet, l'Australienne de 25 ans, qui a délaissé pendant un moment le tennis pour le cricket, a rendez-vous avec l'histoire samedi.Toen botste ze op de Tsjechische Petra Kvitova.De Amerikaanse won al drie WTA-titels (vorig jaar in Palermo en San José, in 2018 in Newport Beach) en had tot vandaag nog nooit een finale verloren.Sindsdien lukte het geen enkele Australische nog om een plaatsje in de finale te bemachtigen.Op weg naar de finale had Collins, het 27e reekshoofd, onder meer Elise Mertens uitgeschakeld in de vierde ronde (achtste finales).Mais même dans les années 1970, c'est l'Australie qui continuait à dominer le monde sur sa surface dure.

Na een uur en 27 minuten prijkte de 6-3, 7-6 (7/2) eindstand op het scorebord in de Rod Laver Arena.Voor de vrouwen was het wachten op Samantha Stosur om het land terug hoop te geven.In de eerste set had Barty genoeg aan een break in het vierde game.Daarna kwam ze 1-5 achter in de tweede, maar de Australische zette de scheve situatie alsnog recht.In maar liefst 20 edities (!) raakte ze nooit voorbij de vierde ronde.La dernière victoire en finale d'une Australienne date également de cette période.Haar eerste matchbal bij 6-2 in de tiebreak was meteen de goede.Voor de 25-jarige Barty is het haar derde grandslamtitel.Ook zij wonnen alles tot 1968, maar de laatste zege is daar al geleden van 1976.

In 2019 won ze Roland Garros, vorig jaar was ze de beste op Wimbledon.Entre 1969 et 1980, une Australienne s'est retrouvée en finale chaque année, Wendy Turnbull étant la dernière.Op de Australian Open was een halve finale, in 2020, tot dusver haar beste resultaat.Sindsdien kende het Australische tennis wel meer mannelijke dan vrouwelijke talenten.Barty is de eerste thuisspeelster die de Australian Open wint sinds Chris O'Neil in 1978.De Australische telt nu vijftien WTA-titels op haar erelijst.Pat Cash deed hem dat in 1987 en 1988 na.Dans les années 1990, elles n'ont même pas dépassé le quatrième tour et dans les années 2000, elles ont atteint deux fois les quarts de finale.Eerder deze maand won ze ook al het voorbereidingstoernooi in Adelaide.

Al zes keer was ze verliezend finaliste maar nog nooit op een grandslam.Zij wonnen elk twee grand slams in hun carrière, maar daar zat er geen Down Under tussen.De 28-jarige Collins speelde haar allereerste grandslamfinale.En pas moins de 20 participations ( !), elle n'a jamais dépassé le quatrième tour.Haar beste uitslag tot dusver was een halve finale op de Australian Open van 2019.Geschiedenis Barty heeft zich op deze Australian Open al in de geschiedenisboeken geschreven.Toen botste ze op de Tsjechische Petra Kvitova.De Amerikaanse won al drie WTA-titels (vorig jaar in Palermo en San José, in 2018 in Newport Beach) en had tot vandaag nog nooit een finale verloren.Maar het land wil meer.La surprise est venue de Mark Edmondson, qui a remporté le tournoi en tant que 212e joueur mondial.

Op weg naar de finale had Collins, het 27e reekshoofd, onder meer Elise Mertens uitgeschakeld in de vierde ronde (achtste finales).Lees meer over:.Of kan Danielle Collins verrassen en het Australisch publiek nog wat langer laten wachten? Het lijkt wel vanzelf te gaan dit jaar.

Lire la suite:
SportVoetbalmagazine »
Loading news...
Failed to load news.

Ashleigh Barty: eerste Australische sinds 1978 die Australian Open wint?Alle Australische ogen zullen zaterdag op Ashleigh Barty gericht zijn. In de finale van de Australian Open neemt ze het dan op tegen de Amerikaanse Danielle Collins. Kan de 25-jarige tennisster de gloriedagen van weleer terugbrengen naar haar vaderland?

Australian Open: Ashleigh Barty est prête à mettre fin à 44 ans de disette australienneLa N.1 mondiale a rendez-vous avec l'histoire ce samedi face à Danielle Collins. Une adversaire qui ne lui avait pas réussi voici un an. Malgré son parcours presque parfait pendant la quinzaine, Barty devra se méfier de ce dernier écueil.

Ashleigh Barty wint Australian Open voor thuispubliekAshleigh Barty heeft voor het eerst de Australian Open gewonnen. Ze kreeg de Amerikaanse Danielle Collins in twee sets op de knieën: 6-3 en 7-6.

Open d’Australie: trop forte, Barty triomphe et remporte son premier Open d’Australie à 25 ansAshleigh Barty, N.1 mondiale et première tête de série, 25 ans, a remporté l’Open d’Australie de tennis, première levée du Grand Chelem, pour la première fois de sa carrière.

Ashleigh Barty remporte l'Open d'Australie devant son public (vidéo)Ashleigh Barty, N.1 mondiale et première tête de série, 25 ans, a remporté l'Open d'Australie de tennis, première levée du Grand Chelem, pour la première fois de sa carrière.

Ashleigh Barty s'impose à Melbourne et met fin à une disette de 44 ans pour l'AustralieAshleigh Barty, N.1 mondiale et première tête de série, 25 ans, a remporté l'Open d'Australie de tennis, première levée du Grand Chelem, pour la première fois de sa carrière.