Antwerpse opperrabbijn David Lieberman op 96-jarige leeftijd overleden

Antwerpse opperrabbijn David Lieberman op 96-jarige leeftijd overleden

27-01-22 02:15:00

Antwerpse opperrabbijn David Lieberman op 96-jarige leeftijd overleden

De Antwerpse opperrabbijn David Lieberman is woensdagavond op 96-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft het tijdschrift Joods Actueel. De man kampte al ee...

dvdGisteren om 22:00Volgens Joods Actueel was de opperrabbijn net één dag thuis na een verblijf van enkele weken in het ziekenhuis voor een heup-revalidatie. Hij overleed woensdagavond omringd door vrienden en familie.“Dit is een groot verlies voor Antwerpen”, zegt hoofdredacteur Terry Davids. “Mensen kwamen hem opzoeken vanuit de hele wereld, hem vervangen zal nooit mogelijk zijn.”

Lieberman was al rabbijn sinds 1949, nadat hij in de Verenigde Staten had gestudeerd. Eerder had hij zijn studies aan de Talmoedschool van Heide moeten stopzetten toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en hij en zijn familie werden gedwongen om te vluchten naar Frankrijk.

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Braziliaanse corona-ontkenner die grote invloed had op president Bolsonaro overledenBraziliaanse corona-ontkenner die grote invloed had op president Bolsonaro overleden vrtnws Steeds dat corona-riedeltje erbij halen... Zijn arts zei dat hij niet aan covid is overleden... Nu mag hij boven gaan uitleggen.

Bouba Kalala klaagt discriminatie op Antwerpse huurmarkt aan: “Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn”Bouba Kalala (24), die bekend raakte door zijn deelname aan De Mol enkele seizoenen terug, is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van discriminatie op d...

Antwerpse Oekraïeners over dreigende oorlog met Rusland: “Ons land is klaar om zich te verdedigen”Een Russische invasie in Oekraïne lijkt met de dag dichterbij te komen. De VS en de Navo sturen extra vliegtuigen, schepen en troepen naar Oost-Europa en D... Het geen voetbal hé Veel blablablabla vanuit België. Denk dat mensen Rusland niet moeten onderschatten. De Sovjet zijn degene die naar Berlijn marcheerde en hitler afwerkte.

Twintiger maakt leven van ex en haar familie zuur: “Het is niet eerlijk, ik weet het, maar ik sta boven de wet”Na een liefdesbreuk vond de 24-jarige T.C. uit Turnhout er niet beter op dan zijn ex-vriendin (18) en diens nieuwe vriendje, maar ook zijn ouders en vriend...

Bouwovertredingen bij luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp: serre en metalen constructie beschadigen historische siteHet Antwerpse hotel- en restaurantcomplex Botanic Sanctuary Antwerp in en aan het Elzenveld is in de fout gegaan bij de verbouwingen van de historische sit... Boete betalen en we zwijgen … Oh ja, politie hier in Borgerhout zegde me dat bouwovertredingen niet meer worden beboet, geen personeel voor … Een bouwovertreding in Vlaanderen 🙀 Stond dat niet op de bouwaanvraag dan..? En sliepen die ambtenaren dan..?

Boom en tomatenserre veroorzaken problemen bij bouw luxehotel: “Belangrijk project, maar regels moeten gevolgd worden”Het Antwerpse hotel- en restaurantcomplex Botanic Sanctuary Antwerp is in de fout gegaan bij de verbouwingen van de historische site. Vooral de stalen cons...

De Antwerpse opperrabbijn David Lieberman is woensdagavond op 96-jarige leeftijd overleden.In Brazilië is de 74-jarige rechtse ideoloog Olavo de Carvalho overleden.Bouba Kalala (24), die bekend raakte door zijn deelname aan De Mol enkele seizoenen terug, is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van discriminatie op de huurmarkt.Een Russische invasie in Oekraïne lijkt met de dag dichterbij te komen.

Dat schrijft het tijdschrift Joods Actueel. De man kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen. Hij was een klimaatontkenner, geloofde in complottheorieën, en zei dat corona een verzinsel was. “Dit is een groot verlies voor Antwerpen”, zegt hoofdredacteur Terry Davids van Joods Actueel. “Ik ga mijn zoektocht naar een appartement in Antwerpen niet voortzetten onder een Vlaams klinkende naam, want ik ben niet het probleem”, zegt hij nu. dvd Gisteren om 22:00 Volgens Joods Actueel was de opperrabbijn net één dag thuis na een verblijf van enkele weken in het ziekenhuis voor een heup-revalidatie. Toen al schreef hij artikels voor grote Braziliaanse bladen waarin hij de politieke correctheid aanviel en nepnieuws verspreidde. Hij overleed woensdagavond omringd door vrienden en familie.” Karin Vanheusden.

“Dit is een groot verlies voor Antwerpen”, zegt hoofdredacteur Terry Davids. Hij keerde terug naar Brazilië toen Bolsonaro in 2018 de verkiezingen won en president werd. Diezelfde week stuurde hij een mail met een ander account, onder de naam Yanni Vandenbroeck. “Mensen kwamen hem opzoeken vanuit de hele wereld, hem vervangen zal nooit mogelijk zijn.” Lieberman was al rabbijn sinds 1949, nadat hij in de Verenigde Staten had gestudeerd. COVID-19 Carvalho werd een week geleden opgenomen in het ziekenhuis. Eerder had hij zijn studies aan de Talmoedschool van Heide moeten stopzetten toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en hij en zijn familie werden gedwongen om te vluchten naar Frankrijk. Twee uur later kreeg hij een uitnodiging om het pand te bezoeken. In 1980 keerde hij terug naar Antwerpen en werd hij het hoofd van de Israëlitische geloofsgemeenschap Shomre Hadas. Zijn arts ontkent dat.

In 2011 werd de rabbijn onderscheiden voor zijn lange staat van dienst en kreeg hij van Antwerps gouverneur Cathy Berx de onderscheiding van Officier in de Leopoldsorde. CITTA . Ik was niet kwaad, maar het kwam wel hard binnen.