Bouba Kalala klaagt discriminatie op Antwerpse huurmarkt aan: “Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn”

Bouba Kalala klaagt discriminatie op Antwerpse huurmarkt aan: “Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn”

Unia, Karim Bachar

25-01-22 23:16:00

Bouba Kalala klaagt discriminatie op Antwerpse huurmarkt aan: “Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn”

Bouba Kalala (24), die bekend raakte door zijn deelname aan De Mol enkele seizoenen terug, is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van discriminatie op d...

Kubra MaydaBouba Kalala (24), naast deelnemer aanDe Molook ex-presentator bij Studio Brussel en tegenwoordig communicatiemedewerker van Conner Rousseau (Vooruit), zocht een appartement in Antwerpen. Toen hij eindelijk iets had gevonden waarvan hij fan was, werden verschillende mails die hij stuurde genegeerd. Diezelfde week stuurde hij een mail met een ander account, onder de naam Yanni Vandenbroeck. Yanni is Kalala’s officiële voornaam. Vandenbroeck is de achternaam van zijn moeder. Twee uur later kreeg hij een uitnodiging om het pand te bezoeken.

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Bouba Kalala klaagt huurmarkt aan: ‘Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn’‘Ik ga mijn zoektocht naar een appartement in Antwerpen niet voortzetten onder een Vlaams klinkende naam, want ik ben niet het probleem’, zegt Bouba Kalala... Bouba heeft het te danken aan zijn voorgangers. Het is niet de naam, het is de realiteit waarmee verhuurders te maken hebben. Wa voor weirdo is da were? Heeft diene niet mee gedaan in de mol ofzo? En alsk me niet vergis ook afgegaan ls een gieter. Troost u Bouba i. Heb het zelfde probleem en ben blank…

Bouba Kalala klaagt huurmarkt aan: ‘Ik had niet verwacht dat mijn naam een probleem zou zijn’‘Ik ga mijn zoektocht naar een appartement in Antwerpen niet voortzetten onder een Vlaams klinkende naam, want ik ben niet het probleem’, zegt Bouba Kalala... Bouba heeft het te danken aan zijn voorgangers. Het is niet de naam, het is de realiteit waarmee verhuurders te maken hebben. Wa voor weirdo is da were? Heeft diene niet mee gedaan in de mol ofzo? En alsk me niet vergis ook afgegaan ls een gieter. Troost u Bouba i. Heb het zelfde probleem en ben blank…

Regisseur ‘The Voice of Holland’ ontkent beschuldigingen: “Ik ben amicaal, maar dat was nooit een probleem”De regisseur van ‘The Voice of Holland’ die van grensoverschrijdend gedrag is beschuldigd, geeft aan dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Hij geeft wel to... Omdat jullie de naam van de regisseur, de vierde hoofdrolspeler in TheVoiceofHolland zaak, niet durven te noemen: het gaat om Martijn Nieman.

DPG Media Privacy Gate

Twintiger maakt leven van ex en haar familie zuur: “Het is niet eerlijk, ik weet het, maar ik sta boven de wet”Na een liefdesbreuk vond de 24-jarige T.C. uit Turnhout er niet beter op dan zijn ex-vriendin (18) en diens nieuwe vriendje, maar ook zijn ouders en vriend...

Premier Johnson wil onderzoek naar ontslag minister 'wegens islamitisch geloof'In Groot-Brittannië is zondag ophef ontstaan over uitspraken van de voormalige minister van Transport Nusrat Ghani. In een gesprek met de Sunday Times zegt ze dat Downing Street 10, het kabinet van premier Boris Johnson, haar islamitisch geloof in 2020 aanhaalde als een reden om haar aan de kant te schuiven. Ze zou te horen gekregen hebben dat haar status collega's ongemakkelijk deed voelen en dat ze te weinig deed om de Conservatieve Partij te beschermen tegen beschuldigingen van islamofobie.

Bouba Kalala (24), die bekend raakte door zijn deelname aan De Mol enkele seizoenen terug, is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van discriminatie op de huurmarkt.Bouba Kalala.Bouba Kalala.John de Mol: “Onbedoeld de indruk gewekt schuld bij vrouwen neer te leggen” In een uitzending van ‘Boos’, een YouTube-kanaal van Tim Hofman, werd vorige week uitgebreid bericht over misbruik in ‘The Voice of Holland’.

Bij zijn zoektocht naar een huurappartement in Antwerpen kreeg hij geen reactie op verschillende mails. Toen hij vervolgens onder een Vlaams klinkende naam een mail stuurde naar de verhuurder kreeg hij wél antwoord. Bouba Kalala (24), bekend van De mol , ex-presentator bij Studio Brussel en tegenwoordig communicatiemedewerker van Conner Rousseau (Vooruit), zocht een appartement in Antwerpen. “Ik ga mijn zoektocht naar een appartement in Antwerpen niet voortzetten onder een Vlaams klinkende naam, want ik ben niet het probleem”, zegt hij nu. Toen hij eindelijk iets had gevonden waarvan hij fan was, werden zijn verschillende mails genegeerd. Kubra Mayda Bouba Kalala (24), naast deelnemer aan De Mol ook ex-presentator bij Studio Brussel en tegenwoordig communicatiemedewerker van Conner Rousseau (Vooruit), zocht een appartement in Antwerpen. Diezelfde week stuurde hij een mail met een ander account, onder de naam Yanni Vandenbroeck. Toen hij eindelijk iets had gevonden waarvan hij fan was, werden verschillende mails die hij stuurde genegeerd. “ “Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: kom op hoor, je moet wel op televisie ”, zo luidt het onder meer.

Diezelfde week stuurde hij een mail met een ander account, onder de naam Yanni Vandenbroeck. Vandenbroeck is de achternaam van zijn moeder. Vandenbroeck is de achternaam van zijn moeder. Yanni is Kalala’s officiële voornaam. Vandenbroeck is de achternaam van zijn moeder. Wat was je reactie toen je plots wel een antwoord kreeg? ‘Ik ben eerst nog in mijn mailbox nagegaan of ik mijn vorige mails wel had verstuurd en of ik misschien een antwoord niet had zien voorbijkomen. Twee uur later kreeg hij een uitnodiging om het pand te bezoeken. Ik snapte echt niet dat ik dit meemaakte. Wat was je reactie toen je plots wel een antwoord kreeg? “Ik ben eerst nog in mijn mailbox nagegaan of ik mijn vorige mails wel had verstuurd en of ik misschien een antwoord niet had zien voorbijkomen. Ik was niet kwaad, maar het kwam wel hard binnen. Echt.

Ik snapte echt niet dat ik dit meemaakte. Ik was niet kwaad, maar het kwam wel hard binnen. In de eerste plaats zal ik nog altijd een “buitenlander” zijn. In de eerste plaats zal ik nog altijd een “buitenlander” zijn. Ik dacht: wat ik ook doe, wie ik ook ben, dat maakt dus toch niet uit. In de eerste plaats zal ik nog altijd een “buitenlander” zijn. Ik maakte me plots zorgen over mijn toekomst. Het was pijnlijk om daarmee geconfronteerd te worden. Wat als ik kinderen krijg, die ook mijn achternaam zullen hebben?’ Mohamed maakt minder kans op huurhuis dan Thomas Heb je het appartement uiteindelijk bezocht? ‘Neen, dat heb ik niet gedaan. Dan zeg ik: jee, wat zie jij er prachtig uit .

Ik maakte me plots zorgen over mijn toekomst. Veel mensen zeiden wel dat ik een klacht moest indienen bij Unia (de interfederale instelling die strijdt tegen discriminatie, red. Wat als ik kinderen krijg, die ook mijn achternaam zullen hebben?” Heb je het appartement uiteindelijk bezocht? “Neen, dat heb ik niet gedaan. Veel mensen zeiden wel dat ik een klacht moest indienen bij Unia (de interfederale instelling die strijdt tegen discriminatie, red. Dan blijf ik in die negativiteit zitten. Dan blijf ik in die negativiteit zitten.) , maar voor mij hoeft dat niet. Dan blijf ik in die negativiteit zitten. Zeker nu ik heel veel berichten krijg van andere jongeren die ook omwille van hun afkomst of door een fysieke beperking gediscrimineerd werden. “Niet zozeer de mensen die om een knuffel vragen, wel de mensen die het zien.

Het heeft volgens mij weinig zin om dit individuele geval aan te kaarten bij Unia.’ Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (2020) blijkt dat een op de vier Antwerpenaren gediscrimineerd wordt door makelaars. Zeker nu ik heel veel berichten krijg van andere jongeren die ook omwille van hun afkomst of door een fysieke beperking gediscrimineerd werden. ‘Ik vind het frappant hoe vaak dit gebeurt.” Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (2020) blijkt dat een op de vier Antwerpenaren gediscrimineerd wordt door makelaars. “Ik vind het frappant hoe vaak dit gebeurt. Ze zorgen voor confrontatie, zodat pandeigenaars die discrimineren even kunnen beseffen waarmee ze bezig zijn Daarnaast werd ik ook gecontacteerd door Antwerps schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (van Vooruit, de partij waar Bouba Kalala ook voor werkt, red. Ze zorgen voor confrontatie, zodat pandeigenaars die discrimineren even kunnen beseffen waarmee ze bezig zijn Daarnaast werd ik ook gecontacteerd door Antwerps schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (van Vooruit, de partij waar Bouba Kalala ook voor werkt, red. Discriminatie is strafbaar, dus meer praktijktesten zijn nodig. Maar nu is het waarschijnlijk te ouderwets.

Ze zorgen voor confrontatie, zodat pandeigenaars die discrimineren even kunnen beseffen waarmee ze bezig zijn Daarnaast werd ik ook gecontacteerd door Antwerps schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (van Vooruit, de partij waar Bouba Kalala ook voor werkt, red. Die zijn broodnodig, want dit probleem zal zichzelf niet oplossen.) dat er in Antwerpen projecten zijn die dat bijhouden.’ Je hebt nu nog steeds geen appartement. Die zijn broodnodig, want dit probleem zal zichzelf niet oplossen. ‘Gelukkig hebben veel mensen hun hart wel op de juiste plaats.” Je hebt nu nog steeds geen appartement. “Gelukkig hebben veel mensen hun hart wel op de juiste plaats. Ik geloof dat het wel goed komt. Ik geloof dat het wel goed komt.

Nadat ik mijn verhaal had gedeeld op Twitter, kreeg ik hulp aangeboden bij mijn zoektocht naar een appartement. Ik geloof dat het wel goed komt.” LEES OOK. Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Klik hier om uw voorkeuren aan te passen Lees meer over of volg .