Handboll: Olí Mittun inblandad i 15 mål – Sävehof vann seriefinalen mot Kristianstad

• 📰 SVTSport
  • 54 sec. here
  • News: 25%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

17-åringen briljerade i seriefinalen – första förlusten för Kristianstad

Men i seriefinalen mot Sävehof kom den första förlusten.13 vinster och två kryss var IFK Kristianstads säsongsfacit inför mötet med Sävehof. I inledningen av matchen mellan serieledaren och tabelltvåan höll lagen jämn takt i målprotokollet. Men efter tolv minuter spelade fick Sävehof ett övertag och ledde som mest med tre mål.

I halvtid ledde Sävehof med 19 mål mot 17. Efter paus drog ledningen iväg och som mest ledde gästerna med fem bollar, i form av 19-24. Därefter fick Kristianstad ny fart och höll jämna steg med Sävehof under en längre stund, men med drygt tio minuter kvar låg hemmalaget under med sju mål.Kristianstad reducerade flera gånger i slutet och kom så nära som 32-35.

Inte minst hade Kristianstad problem på målvaktspositionen. Både Espen Christiensen och Gustaf Banke hade svårt att få fast bollen och totalt stod duon för tre räddningar. Hos motståndarna imponerade 17-åringen Olí Mittun. Totalt var han inblandad i 15 mål, med sju mål och åtta assist. Även Felix Möller, Sebastian Spante och Sebastian Karlsson stod för sju mål var.

IFK Kristianstads första förlust var därmed ett faktum. Laget är fortsatt serieledare, men tvåan Sävehof närmar sig i och med segern.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer: