Frölunda reste sig efter kollapsen – vann måstematchen

• 5 min. at publisher
  • News: 33%

Shl Svenska Hockeyligan Nyheter

Shl-Slutspelet,Skellefteå Aik,Frölunda Hc

SKELLEFTEÅ. Frölunda kollapsade helt i tredje perioden och tappade en tremålsledning. Men laget reste sig och avgjorde den femte semifinalen mot Skellefteå i su

Hemmalaget från Västerbotten stod för en upphämtning som hette duga, gjorde tre obesvarade mål i tredje perioden och tog matchen till förlängning. Men där reste sig Frölunda och reducerade till 2–3 i matcher.Backen Oskar Nilsson sa i TV4 Play efter andra perioden att han var mållös och att han inte kände igen sitt lag.

Simon Robertsson reducerade tidigt. Halvvägs in i perioden kom också 2–3 när Dylan Sikura hittade rätt och helt plötsligt var västerbottningarna på allvar med i matchen.Filip Sandberg slog till pucken på volley och efter en lång videogranskning konstaterades det att klubban var under ribban, målet godkändes och matchen gick till förlängning.

Där klev dock Linus Högberg, som förra säsongen spelade i Skellefteå, fram för Frölunda och smällde in det avgörande målet. – Någon gång ska väl ändå Skellefteå förlora i overtime, tänkte vi, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg på presskonferensen. – Vi klarar av att reda ut perioder när spelet inte sitter. Det är en fruktansvärt bra tävling av gruppen. De har bestämt sig att de vill vidare, det syns, säger Rönnberg.

Shl-Slutspelet Skellefteå Aik Frölunda Hc

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 24. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Ishockey: Skellefteå besegrade Frölunda efter drömminuterSkellefteå har tagit kommandot i semifinalserien mot Frölunda. Drömminuter i den andra perioden bäddade för 5–2-segern. – Bra skott av brorsan. Han gör ju någon fint innan också och han är uppe och köper korv, säger Andreas Johnson om brorsan Jonathans 1–0-mål efter matchen till TV4 Play.
Källa: svt - 🏆 37. / 51 Läs mer »

Ordbråket efter Skellefteå mot FrölundaSkellefteå vann den första semifinalen mot Frölunda. Enligt Andreas Johnson var Frölunda mer intresserat av annat än att spela hockey i tredje perioden. – Tömmernes och Lasu är ute och jagar ben, säger han till TV4 Play.
Källa: Expressen - 🏆 19. / 63 Läs mer »

Frölunda-ikonen Jonas Johnson hejar på sina söner i SkellefteåJonas Johnson, en ikon i Frölunda, berättar att han hejar på sina söner i Skellefteå trots att han vanligtvis håller på Frölunda. Han tycker att det är konstigt men samtidigt naturligt att stötta sina egna barn.
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

Skellefteå en vinst från final – sänkte Frölunda i suddenSjälvmål, bortdömt mål och obefintligt försvarsspel. Den heta, fjärde semifinalen i Scandinavium bjöd på det mesta och med 6–6 efter ordinarie tid gick det till förlängning – där Skellefteå avgjorde.

Frölunda sänkte Skellefteå i tredje semifinalenFrölunda har reducerat i semifinalserien mot Skellefteå. Stor matchhjälte i ett fullsatt Scandinavium blev Tom Nilsson. – Tom gör inte annat än mål, säger Roger Rönnberg.
Källa: SportExpressen - 🏆 30. / 51 Läs mer »

Skellefteå vinner mot Frölunda i semifinalserienSkellefteå tar ledningen i semifinalserien mot Frölunda efter en vinst i förlängning. Oscar Lindberg gör matchens första mål.