Friidrott: Den flygande holländskan vann EM-guld i ”fel” gren

• News: 23%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Holländskans succé – tog EM-guld i ”fel” gren

Nederländskan var jämsides med den främsta utmanaren, polskan Natalia Kaczmarek, med 120 meter kvar men drygade sedan ut avståndet och vann med en halv sekund.

– Efteråt insåg jag att det inte var så jämnt som jag trodde. Jag gick under 50 sekunder och satte ett personligt rekord med stor marginal, säger Bol. Nyligen gick Bol under 50 sekunder på 400 m slätt för första gången med att springa på 49,75 och placera sig som etta i Europastatistiken. EM-finaltiden var den bästa av en europeisk löpare sedan ryskan Antonina Krivoshapka sprang på 49,16 för tio år sedan.I morgon går hon in på specialdistansen 400 m häck med att springa semifinalen. Som seedad löpare fick hon stå över försöket i förmiddags.

– Det här var min första guldmedalj vid ett utomhusmästerskap. Jag vet att jag inte kommer att sova mycket i natt så morgondagens semifinal på 400 meter häck kommer att bli tuff, säger Bol som springer i den tredje semifinalen med start klockan 12.11.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 29. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Sarah Sjöström vann EM-guld på 50 meter frisimSarah Sjöström levererade igen. Svenskan vann EM-guld på 50 meter fritt i överlägsen stil. – Helt fantastiskt, säger Sjö
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

EM-GULD! Sverige mästare – vann efter jätteloppEM avslutades på bästa tänkbara sätt. Sverige vann guld i lagkappen på 4x100 meter medley. – Det känns bra, säger Sarah Gött j-a mos …

Friidrott: Börje Salming på plats vid friidrotts-EM – stöttar dottern BiancaFörra veckan meddelade Börje Salming att han drabbats av ALS. Trots det är han nu på plats i München. Där stöttar han sin dotter Bianca, som tävlar i sjukamp vid friidrotts-EM. Kung Börje💪
Källa: SVTSport - 🏆 29. / 51 Läs mer »

Sjöström tog nytt EM-guld: ”Njuter av varje sekund”Ingen kunde stoppa Sarah Sjöström från att ta sitt andra EM-guld i Rom när finalen på 50 meter frisim avgjordes.Med bra stöttning av den italienska
Källa: dagensnyheter - 🏆 7. / 63 Läs mer »

Friidrott: Perseus Karlström siktade på guld – men tvingades brytaPerseus Karlström sade inför dagens 35 km-lopp och sade att han skulle bli besviken om han inte tog guld. Men han tog sig inte ens i mål. Med en dryg mil kvar tvingades han bryta.

Friidrott: Khaddi Sagnia klar för EM-finalLängdhopparen Khaddi Sagnia har slitit med både kropp och huvud inför EM. Trots det fixade hon en finalplats. Sagnia blev sjua i kvalet med 6,59 som längsta hopp. – Det var lite struligt, säger hon till SVT Sport.