Fotboll: Självmål avgjorde när Sverige besegrade Irland i VM-kvalet

• News: 36%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

JAAAA! ⚽️ Sverige tog sin tredje raka seger i VM-kvalet 👇🇸🇪

Ett självmål av Louise Quinn i den första halvleken blev matchens enda mål.Blågult saknade Caroline Seger och Kosovare Asllani, som inte är med i truppen på grund av skador.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ställde upp med en offensiv elva med bland annat Hanna Bennison och Fridolina Rolfö med på mittfältet. Trots en anfallsinriktad elva så var det ett självmål som avgjorde matchen.Sverige dominerade matchen från start med högt bollinnehav. Efter drygt 20 minuter ropade svenskorna på straff när Stina Blackstenius fälldes i straffområdet – men domaren valde att fri i den situationen.

Istället kom ledningsmålet bara minuter senare när Blackstenius avslut tog en kraftig styrning och in i mål. Irlands Louise Quinn noterades för självmålet. Irland kom in i matchen i den andra perioden när Sverige tappade initiativet. I en situation i minut 57 skadade sig Lina Hurtig, som såg ut att trampa snett med högerfoten. Anfallaren tvingades byta och hon ersattes av Olivia Schough.Stina Blackstenius var sedan nära att dubbla ledningen när hon fintade bort en försvarare och gick på avslut, men skottet räddades av Brosnan i den irländska målet.

När Irland väl kom till anfall svarade Sverige med en bra defensiv och med dryga kvarten kvar såg segern säker ut.– Jag trodde att vi skulle komma till hetare chanser. Vi blir mer slumpartade, vi kunde ha haft mer tålamod, säger Rolfö till SVT Sport efter matchen.– Det är första gången vi spelar tillsammans, det är nytt och det tar tid att bygga relationer. Det är en början, säger hon efter slutsignalen.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 29. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Fotboll: Fifa backar efter kritik mot VM-planenInternationella fotbollsförbundet (Fifa) backar efter den massiva kritiken mot planerna på VM vartannat år. Det blir ingen omröstning om förslaget i december.– Det var väldigt begåvat för det hade bidragit till en otroligt stor splittring i fotbollsvärlden, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet.
Källa: SVTSport - 🏆 29. / 51 Läs mer »

Gymnastik: Svensktalangen näst sist i första VM-finalenSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT.

Gymnastik: Se damernas mångkampsfinal i gymnastik-VM❗️För första gången sedan 2009 har en svenska kvalat in till mångkampsfinalen i gymnastik VM. Ni vill väl inte missa 16-årig Jennifer Williams i finalen? 10:55 i SVT1 eller 👇 En av Sveriges främsta experter på sin sport, nicawagner i betydelsen att där sporten visas, finns hon att kommentera oavsett kanal. Det vet jag inte om någon annan kan stoltsera med? Känns som att det är en amerikanare som inte kommit med i Amerikas trupp och flyttat till Sverige? Nu har jag inte läst artikeln. Men efternamnet klingar inte Sverige

Fotboll: Ronaldo avgjorde när United vände och vannSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT.

Gymnastik: Rumbutis skadad – tvingas avbryta kvaletSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT.

Fotboll: Kulusevski stor matchhjälte – hoppade in och avgjordeSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT.