Fotboll: Piteå klart för final i svenska cupen efter jättevändning mot Rosengård

• 📰 svt
  • 61 sec. here
  • News: 28%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Underläge med 0–2 i semifinalen mot Rosengård. Då stod Piteå för en urstark vändning när de vann cupsemifinalen med 3–2. Det avgörande förlängningsmålet kom genom Saga Swedman i 120:e minuten. – Så jävla skönt, säger hon i Aftonbladets sändning.

Då stod Piteå för en urstark vändning när de vann cupsemifinalen med 3–2.– Så jävla skönt, säger hon i Aftonbladets sändning.under natten gick hemmalaget ut och vädjade efter hjälp med skottning av planen.

Ett femtiotal volontärer dök upp och såg till att matchen kunde starta som planerat, med avsparkstid 15.00.När cupsemifinalen väl drog i gång fick Rosengård en drömstart. Olivia Holdt nickade in ledningsmålet i åttonde minuten, och knappt fyra minuter senare slog danskan till igen. – Skönt att göra mål. Jag blev lite förvånad över att jag gjorde det första på huvudet. Det är inte ofta så det var lite roligt, säger Holdt i Aftonbladets sändning.Caroline Seger kom till start för första gången på 129 dagar. Rosengårds mittfältsveteran blev utbytt i 61:a minuten.

Några minuter innan halvtidsvilan påbörjade Olivia Holm Piteås upphämtning, och med knappt tio minuter kvar att spela av ordinarie tid kvitterade Josefin Johansson med en nick. Semifinalen gick därmed till förlängning och det såg länge ut att bli straffar – men i 120:e minuten slog Saga Swedman till för hemmalaget.Väl där ställs de mot vinnaren i matchen mellan Hammarby och Häcken. Den spelas i morgon, klockan 18.00.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 37. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Fotboll: Snön vräker ner i Piteå – räddningsaktion med volontär-skottare pågårCupsemifinalen mellan Piteå och Rosengård hotades på grund av kraftigt snöoväder. Men matchen kommer att bli av – ett femtiotal volontärer slöt upp och skottade av planen. – Det är enormt imponerande. En påskafton och så kommer så många, säger Anders Eriksson, arrangemangsansvarig i Piteå IF dam till SVT Norrbotten.
Källa: svt - 🏆 37. / 51 Läs mer »

Fotboll: Linköping tappade seger sent mot Rosengård i målfest: ”Det är skit”Linköping såg ut att gå mot seger – trots självmål. Men i slutsekundrarna kvitterade Rosengård till slutresultatet 4-4. – Det är skit, säger Cathinka Friis Tandberg.
Källa: SVTSport - 🏆 29. / 51 Läs mer »

Fotboll: Herrlandslaget i fotboll13 mars, 12.00: Svenska truppen i träningslandskamperna mot Portugal och Albanien presenteras. 21 mars, 20.45: Portugal-Sverige, Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães. 25 mars, 19.00: Sverige-Albanien, Friends arena.

Fotboll: Sebastian Larsson till herrlandslaget i fotbollSebastian Larsson är tillbaka i herrlandslaget i fotboll. Den förre spelaren, som lade skorna på hyllan 2022, blir andre assisterande tränare. – Han kommer med stor erfarenhet från sin spelarkarriär, säger Jon Dahl Tomasson.

Piteå körde över IK Uppsala i premiären: 'Klart vi är nöjda'Det blev en drömstart för Piteå IF i svenska cupen.På hemmaplan besegrades IK Uppsala med 5-0.- Jag tycker att vi spelar bra i dag så det känns skönt med tre poäng och mycket mål, säger Emma Viklund i Aftonbladets sändning.
Källa: fotbollskanal - 🏆 41. / 51 Läs mer »

Häcken i underläge mot PSG trots Kafajis storspelTrots en stark insats förlorade BK Häcken det första kvartsfinalmötet i Champions League mot Paris Saint-Germain med 2–1.
Källa: dagensnyheter - 🏆 7. / 63 Läs mer »