Fotboll: Misslyckad hemåtpassning förstörde dagen för Kristianstad

• News: 26%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

'Det är en jätteblunder'

Misslyckad hemåtpassning förstörde dagen för KristianstadKristianstad var piskat att vinna toppmötet med Linköping för att hoppet om en Champions League-plats skulle leva.Förutsättningarna var glasklara: för att Kristianstad skulle ha en chans att plocka den sista Champions League-platsen i tabellen så krävdes en seger i det tuffa bortamötet med Linköping.

Då håller det inte att bjuda på några mål – men det var precis vad Kristianstad gjorde i den 24:e minuten. Delaney Baie Pridham stod för en katastrofal hemåtpassning som måltjuven Amalie Vangsgaard snappade upp. Avslutet var inget vidare men då målvakten Melina Loeck stod en aning felplacerad gick det ändå in, Vangsgaards 20:e mål den här säsongen.

Drygt fem minuter senare fick Kristianstad chansen att samla sig i samband med att ett felande brandlarm tog över showen i en kvart, men det hjälpte föga. I stället kunde Nellie Karlsson nicka in 2–0 i samband med en hörna direkt efter att spelet återupptagits. Efter det gjorde Kristianstad sitt bästa för att göra match av det hela, men efter att Vangsgaard skickat in ytterligare två mål i mitten av den andra halvleken, och därmed gjort sitt tredje hattrick den här säsongen, var det över.

Kristianstad reducerade visserligen genom Evelyne Viens i den 88:e minuten men närmare än så kom de aldrig.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer: