• 67 sec. here
  • News: 30%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Färjestad är vidare till första playoff-rundan efter 2–0-seger hemma mot Malmö och det var Maria Lindh som satte det matchvinnande målet.

Färjestad BK föll borta mot Malmö Redhawks med 0–2 den 5 februari och i kväll hade Karlstadslaget chans till revansch när Skånegänget gästade Löfbergs Arena för näst sista omgången i allsvenskan södra.

Färjestad vann skotten i den första perioden med 15–7 och saknade defensivt inte stora målchanser men fick inte hål på gästernas målvakt Nicole Jackson. Även Malmö skapade ett par riktigt vassa lägen men då stod FBK-keepern Jule Flötgen i vägen.I den andra perioden skapade båda lagen fina chanser men Färjestad helt klart både flest och bäst och till slut kom 1–0 för hemmalaget.

En bit in i tredje kom Malmös första powerplaymöjlighet och bortalaget var ytterst nära en kvittering men Flötgen fortsatte att imponera mellan stolparna. FBK-forwarden Karolin Malmquist fick en stund senare ett superläge för dubblad ledning men Jackson räddade i en match som var mycket spännande. Malmö kom till fler heta chanser genom bland annat forwarden Silke Glud men med sex minuter kvar av tredje var det FBK-ledning 1–0.

Med knappa minuten kvar plockade Malmö ut målvakten och var nära kvittering innan Emma Murén satte 2–0 till FBK i tom bur vilket blev slutresultatet. Tre nya Färjestadspinnar gör att laget alltså är klart för första playoff-rundan och även andraplatsen i allsvenskan södra är säkrad.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 14. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Negativ trend för Färjestad –tredje raka förlustenFärjestad var på jakt efter revansch efter en mindre lyckad insats mot Malmö i tisdags.
Källa: NWTsport - 🏆 14. / 63 Läs mer »

Avslöjar: Färjestad värvar norskt storlöfte – som heter både Loob och TryggAVSLÖJAR: Färjestad värvar norskt storlöfte – som heter både Loob och Trygg '...en chans jag inte kunde säga nej till' fbkse
Källa: VFSPORTEN - 🏆 13. / 63 Läs mer »

Färjestad ställde in isträning – flera spelare sjuka: ”Ringde in i morse”Färjestad ställde in isträning – flera spelare sjuka: ”Ringde in i morse” fbkse Parodi Fullständig parodi detta Jävla parodi

Färjestad kan säkra playoffplatsen – då sluter fansen upp: ”Betyder jättemycket”Färjestad kan säkra playoffplatsen – då sluter fansen upp ”Det betyder jättemycket...” Dessutom: Här är förutsättningarna inför helgens matcher fbkse

Eldsjälarna har sitt andra hem i Löfbergs Arenas tak: ”Det är Färjestad forever”Röster om Majvor och Thomas Stenbäck: ”De är snudd på extraföräldrar”

LIVE: Följ Färjestad–Oskarshamn härFärjestads formkurva pekar åt fel håll. Nu ska laget försöka bryta trenden hemma mot Oskarshamn.