Falck tog VM-silver utan att ha nått SM-final: ”Hoppas hela laget kan få ett lyft”

• 📰 SVTSport
  • 69 sec. here
  • News: 31%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Här är Falcks lyft på världsrankningen efter VM-silvret :) bordtennis

Mattias Falck gjorde ett rejält lyft på rankningen och är nu elva efter VM-silvret i Budapest. Innan turneringen startade var han 16:e. Det märkliga är att 27-åringen ännu aldrig spelat SM-final.Vid SM i början av mars blev Falck utslagen i semin av den slutlige segraren Truls Möregårdh, 17, som vann med 4-3.

Vid VM inträffade det märkliga att Falck nådde final utan att ha nått motsvarande nivå på SM. Det är en konstig känsla att ta in med en VM-silvermedaljör i handbagaget från Budapest. – Jag har aldrig varit i en individuell SM-final ännu och nu har jag varit i VM-final. Vi är ju ett bra gäng på en fem, sex stycken som håller ungefär jämn nivå, säger Falck till SVT Sport.Bakom den svenske rankingettan Falck som är elva i världen återfinns dubbelpartnern Kristian Karlsson som dalat en del och är 32:a. Jon Persson är 55:a. Supertalangen Truls Möregårdh har stigit till 113:e på rankingen.

– Det var viktigt att någon visade vägen och visade att det inte var omöjligt. Kan jag göra det så kan andra också göra det. Jag hoppas att hela laget kan få ett rejält lyft och sporra varandra. Innan OS i Tokyo nästa år avgörs både EM och VM i lag, vilket också är en väg att nå mästerskapet i Japan. I ett VM har varje land fem spelare medan det i OS krymper till bara två. Det gör det svårare för Falck att nå OS men väl uttagen dit har mästerskapet betydligt lättare konkurrens än i ett VM.Relaterat

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 29. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Mattias Falck i VM-semifinalMattias Falck är första svensken i VM-semifinal sedan 1999. Men han är inte den enda som skräller: svensken möter sydkoreanen An Jae-Hyun, rankad 157:a i världen. Fantastisk insats, Sverige är tillbaka efter 22 år!
Källa: svtnyheter - 🏆 23. / 59 Läs mer »

Mattias Falck klar för final i bordtennis-VM - DN.SE
Källa: dagensnyheter - 🏆 7. / 63 Läs mer »

Mattias Falck i historisk VM-finalMattias Falck är första svensken i VM-final i bordtennis sedan 1997. I matchen mot sydkoreanska skrällen An Jae-Hyun vann till slut 27-åringen från Augerum med 4-3 i set. 💪💪🥳 En seger från bragdguldet.
Källa: SVTSport - 🏆 29. / 51 Läs mer »

Falck klar för VM-final i bordtennis | SvDSvensk idrottshistoria har skrivits i Budapest. Mattias Falck är klar för final i bordtennis-VM. – Jag är så lycklig – jag har inga ord, säger 27-åringen i SVT:s sändning. Fan så bra. Jörgen och j-o klass, grattis. Så lysande spel - stort stort grattis💙💛
Källa: SvD - 🏆 47. / 51 Läs mer »

Falck till Sveriges första VM-finalen på 22 årMattias Falck är första svensken i VM-final i bordtennis sedan 1997. I matchen mot sydkoreanska skrällen An Jae-Hyun vann till slut 27-åringen från Augerum med 4-3 i set. Heja, för bövelen!!

Mattias Falck till VM-semiSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT. När semi? Grymt 💪 Härligt👏👏👏🇸🇪🥂

Historiskt VM-silver för Falck – föll i finalen | SvDMattias Falck hade den kinesiske legendaren i gungning. Men trots en bragdartad insats i VM tog det stopp för svensken i finalen. Ma Long är världsmästare för tredje gången i rad efter seger med 4–1 i set mot Falck. Bragdguldet!

VM-silver till Falck – Kinas Ma Long vann klartMa Long höjde nävarna i skyn och vann VM-finalen med 4-1 i set. Samtidigt kommer Mattias Falck bli ihågkommen för sin enorma prestation, då han för första gången på 22 år tog en svensk VM-medalj i bordtennis. Svensken tog dessutom för första gången hem ett set mot den kinesiska giganten.

Ma Long vann VM-finalen – Falck vann respektSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT.

Blågula VM-skrällen – förste svensk på 14 år att nå kvartsfinalMattias Falck går som tåget i VM i bordtennis i Budapest. På torsdagen slog han ut världsexan, sydkoreanen Lee Sangsu i åttondelsfinal och är nu förste svensk att nå kvartsfinal sedan 2005. – Det är det här man spelar för, säger svensken.
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

Falck slog världssexan – vidare till kvartsfinal i VMSverige har en spelare i kvartsfinal i singelturneringen i VM för första gången sedan 2005. Mattias Falck stod för en uppvisning mot världssexan Lee Sangsu och vann med 4-1 i set (11-13, 11-8, 11-8, 11-5, 11-6). Grymt bra spelat! 👏👊 Ni visar väl kvartsfinalen i singel och även i dubbel, där Mattias Falck spelar med Kristian Karlsson! Underbart! Sänder ni?