Zeven punten los: Arsenal wint spektakelstuk met zes goals en sluit in stijl af

• 📰 VoetbalPrimeur
  • 19 sec. here

Zeven punten los: Arsenal wint spektakelstuk met zes goals en sluit in stijl af : ArsenalFC

Arsenal heeft het jaar 2022 afgesloten met een overwinning op Brighton & Hove Albion, waardoor de voorsprong op Manchester City maar liefst zeven punten is.Omdat Manchester City niet verder wist te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Everton, wist Arsenal wat het te doen staat. Het duel met Brighton leverde uiteindelijk geen enkel probleem op voor de ploeg van Mikel Arteta.

Toen Eddie Nketiah na rust 0-3 maakte, was het zo goed als gedaan. Maar toch kreeg het aanwezige publiek nog een aantrekkelijke tweede helft voorgeschoteld omdat Brighton tot tweemaal toe terugkwam in de wedstrijd. Door een goal van Kaoro Mitoma na 65 minuten spelen werd Brighton weer wakker geschud. Gabriel Martinelli maakte daarna aan alle twijfel weer een einde.