Zaalvoetballers voor het eerst in 24 jaar naar WK na thriller tegen Finland

• 📰 NOSsport
  • 25 sec. here

De Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich met penalty's voor het eerst in 24 jaar voor een WK futsal.

Een bijzondere prestatie voor de Nederlandse zaalvoetballers. Voor het eerst in 24 jaar heeft Oranje zich geplaatst voor het WK futsal, komend najaar in Oezbekistan. In de beslissende play-off in en tegen Finland werd op strafschoppen gewonnen. De penaltyreeks was nodig, omdat er na de verlenging - op spectaculaire wijze - 4-4 op het scorebord was gekomen.

Nederland leek zich zo rustig op te kunnen maken voor het wereldkampioenschap in Oezbekistan, maar Finland maakte het binnen twee minuten weer spannend. Een vrije trap werd met een hakje teruggelegd op Justus Kunnas, die Oranje-doelman Manuel Kuijk verraste met een laag schot. Een penalty had de Finnen zes minuten voor tijd op 2-2 kunnen zetten, maar Kuijk toonde zich een penaltykiller door de inzet van de Finse doelpuntenmaker Kunnas te keren. Maar de gelijkmaker kwam er alsnog.

/  🏆 12. in NL

Nederlandse zaalvoetballers strijden voor WK-kwalificatie tegen FinlandDe Nederlandse zaalvoetballers nemen het op tegen Finland in de play-offwedstrijden voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap. De eerste ontmoeting vindt plaats in Almere, gevolgd door de return in Finland.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Zaalvoetballers voor het eerst in 24 jaar naar WK na thriller tegen FinlandDe Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich met penalty's voor het eerst in 24 jaar voor een WK futsal.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Oranje-zaalvoetballers houden zicht op WK na laat gelijkspel tegen FinlandIn Almere wordt het mede dankzij een laat doelpunt van Jordy Cretier 1-1. Oranje stond in 2000 voor het laatst op een WK.

Oranje-zaalvoetballers houden zicht op WK na laat gelijkspel tegen FinlandIn Almere wordt het mede dankzij een laat doelpunt van debutant Jordy Cretier 1-1. Oranje stond in 2000 voor het laatst op een WK.

Zaalvoetballers op drempel WK: 'Misschien horen we er niet, maar we zijn er wel'Vanavond spelen de zaalvoetballers de eerste van twee wedstrijden tegen Finland. Inzet is een plek op het WK, waarop Oranje al 24 jaar niet meer actief is geweest.

Stilte lijkt schaarser te worden: 'Nederlandse bevolking slecht beschermd tegen geluid'Bewoners rondom Schiphol zijn niet genoeg beschermd tegen geluidsoverlast, oordeelde de rechter vorige week. Ook op veel andere plekken in Nederland is altijd geluid, en dat terwijl stilte zo belangrijk is.
Bron: NPORadio1 - 🏆 7. / 63 Lees verder »