Willem II kroont zich tot kampioen na knappe comeback tegen Telstar

• 📰 VoetbalPrimeur
  • 43 sec. here
  • News: 21%

Voetbal Nieuws

Willem II was al verzekerd van promotie, maar heeft zich in de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie ook gekroond tot kampioen. Dat deden de Tilburgers met een knappe 3-2 overwinning op Telstar, nadat de kampioen in de rust nog op een 0-2 achterstand stond.

ook gekroond tot kampioen. Dat deden de Tilburgers met een knappe 3-2 overwinning op Telstar, nadat de kampioen in de rust nog op een 0-2 achterstand stond.Na en half uur spelen nam Telstar brutaal de leiding in Tilburg. Willem II-doelman Joshua Smits slaagde er niet in een schot van Cain Seedorf goed weg te werken. Jay Kruiver kon daar eenvoudig van profiteren en bracht Telstar op 0-1.

De Tricolores liet het er echter niet bij zitten en maakte snel de aansluitingstreffer. Jeredy Hilterman vond Thijs Oosting, die raakschoot. Vervolgens moest het duel kort stilgelegd worden wegens vuurwerk. Toen het spel hervat werd bleef Willem II aandringen. Hoewel eerst nog twee goals werden afgekeurd wegens buitenspel en Youssef El Kachati namens Telstar dichtbij de 1-3 was, wist de ploeg van Peter Maes orde op zaken te stellen.

Na tachtig minuten maakte Willem II gelijk, nadat Jeremy Bokila invaller Rob Nizet vond. In de absolute slotfase maakte Ringo Meerveld de comeback compleet door de 3-2 op het scorebord te zetten. Door de nederlaag van Roda JC bij FC Groningen was een overwinning voor Willem II geen must voor het winnen van de titel, nadat de Tilburgers zich vorige week tegen FC Dordrecht reeds verzekerden van promotie.

/  🏆 20. in NL

Willem II kroont zich ook tot kampioen van de Keuken Kampioen DivisieWillem II mag zich komend seizoen naast promovendus ook kampioen noemen tijdens haar terugkeer in de Eredivisie. De Tilburgers sloten vrijdagavond af met een spectaculaire 3-2 zege op Telstar. Bij rust stond de thuisploeg nog met 0-2 achter.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen DivisieFC Eindhoven en Telstar hebben zondagmiddag gelijkgespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Evan Rottier zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong in het Jan Louwers Stadion, maar via Zakaria Eddahchouri werd het uiteindelijk gelijk: 1-1.

FC Groningen wint en wacht zinderend slot van de Keuken Kampioen DivisieFC Groningen heeft gedaan wat het moest doen in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Trots van het Noorden was in Euroborg veel te sterk voor SC Cambuur, dat er met een 3-0 nederlaag genadig vanaf kwam. Doelpuntenmakers waren Marvin Peersman, Thom van Bergen en Romano Postema.

Remco Balk grijpt bedenkelijk record in de Keuken Kampioen DivisieRemco Balk heeft zaterdagavond een bedenkelijk record op zijn naam geschreven. De aanvaller van SC Cambuur nam het op tegen zijn ex-werkgever FC Groningen en pakte op slag van rust geel. Het was de dertiende keer dit seizoen dat hij geel te zien kreeg: een evenaring van het record in het Nederlands betaald voetbal.

Remco Balk evenaart bedenkelijk record in de Keuken Kampioen DivisieRemco Balk heeft zaterdagavond een bedenkelijk record op zijn naam geschreven. De aanvaller van SC Cambuur nam het op tegen zijn ex-werkgever FC Groningen en pakte op slag van rust geel. Het was de dertiende keer dit seizoen dat hij geel te zien kreeg: een evenaring van het record in het Nederlands betaald voetbal.

Ultee zegt buitenland af en tekent als hoofdcoach in Keuken Kampioen DivisieSjors Ultee is de nieuwe hoofdtrainer van TOP Oss, zo meldt onder meer De Telegraaf. De 36-jarige Utrechter is bij de Noord-Brabantse club aangesteld als opvolger van Ruud Brood, die na het seizoen afscheid neemt.