Visser boekt in Singapore haar tweede zege in W Series, crash WK-leider Chadwick

• 📰 NOSsport
  • 41 sec. here
  • News: 20%

Beitske Visser heeft in Singapore haar tweede overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. In de WK-stand staat autocoureur uit Dronten, die in 2019 haar eerste zege boekte, met nog drie races voor de boeg op de tweede plaats.

Beitske Visser heeft haar tweede overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. De 27-jarige autocoureur was de snelste op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore, waar later vandaag ook de Formule 1-grand prix verreden wordt."Yes, eindelijk!", schreeuwde de winnares over de boordradio.

Visser begon de wedstrijd vanaf de tweede startplek, maar nam direct de leiding over van de Spaanse Marta Garcia en gaf de eerste plaats niet meer uit handen. In de slotfase kwam de safetycar de baan op nadat Britse WK-leider Jamie Chadwick was gecrasht, maar nadat de race weer hervat werd, was er nog slechts één ronde te gaan. In die slotomloop wist Visser de aandringende Alice Powell achter zich te houden.In het klassement staat de coureur uit Dronten tweede met 50 punten achterstand op Chadwick. Powell volgt op de derde plaats, op 57 punten van haar landgenote op plek één.

In 2020 ging vanwege de coronapandemie een streep door de raceklasse voor vrouwen. Vorig jaar prolongeerde Chadwick haar wereldtitel, terwijl Visser bleef steken op de achtste plaats in het klassement.

Een wereldprestatie van Beitske uit Dronten.

/  🏆 12. in NL

Visser boekt in Singapore tweede zege in W Series en houdt kans op wereldtitelBeitske Visser heeft haar tweede overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. De Nederlandse zegevierde op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore, waar ook de Formule 1-coureurs dit weekeinde racen.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Oliveira wint MotoGP-race in nat Thailand, WK-leider Quartararo verliest terreinMiguel Oliveira heeft zondag de kletsnatte Grand Prix van Thailand in de MotoGP gewonnen. De Franse WK-leider Fabio Quartararo verloor bij de start veel plekken en eindigde ver buiten de punten, waardoor de strijd om het wereldkampioenschap nog helemaal open ligt.

Barça boekt nipte zege zonder Memphis en De Jong, PSG moeizaam langs NiceFC Barcelona heeft de zegereeks in La Liga zaterdag voortgezet. De Catalanen wonnen met 0-1 bij Real Mallorca en gaan in ieder geval voor een dag aan kop. In Frankrijk boekte Paris Saint-Germain een moeizame thuiszege op OGC Nice: 2-1.