Tunesië ondanks sensatie tegen B-elftal Frankrijk uitgeschakeld op WK

• 📰 NUsport
  • 42 sec. here
  • News: 20%

Tunesië is woensdag ondanks een sensationele zege op een B-elftal van Frankrijk uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal. De titelverdediger verloor met 1-0 in Qatar, maar gaat wel als groepswinnaar naar de achtste finales.

Tunesië sloot het WK af met een zege, maar het was niet genoeg voor een plek in de achtste finales.Normaal gesproken zou Tunesië misschien kansloos zijn geweest tegen het Franse sterrenensemble, maar tegen een B-elftal hadden de Afrikanen een groot deel van de wedstrijd het overwicht. Al na acht minuten scoorde Nader Ghandri uit een vrije trap, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Frankrijk kwam gedurende de eerste helft wel wat beter in de wedstrijd, al leverde dat geen grote kansen op. De beste mogelijkheid van 'Les Bleus' voor rust was voor Kingsley Coman, maar zijn schot ging naast. Aan het begin van de tweede helft kreeg Tunesië alsnog loon naar werken. Khazri wurmde zich langs de verdedigers van Frankrijk, die halfslachtig ingrepen, en klopte doelman Steve Mandanda met een rollertje.

Om een blamage te voorkomen besloot Deschamps onder anderen topscorer Kylian Mbappé, Adrien Rabiot en Antoine Griezmann te brengen. Griezmann maakte in de slotseconden van de lange blessuretijd de gelijkmaker, maar hij stond bij de aanval buitenspel. Tunesië hield zo stand, maar een nederlaag van Denemarken kost de ploeg van bondscoach Jalel Kadri een plek in de volgende ronde.

/  🏆 2. in NL

Tunesië komt op voorsprong tegen Frankrijk en kan knock-outfase ruikenTunesië is woensdagmiddag na 58 minuten spelen op voorsprong gekomen tegen titelverdediger Frankrijk, aantrad met een groot aantal reservespelers. Wahbi Khazri tikte na een fraaie solo met links de bal achter Thibaut Courtois.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

LIVE-discussie: Frankrijk met B-ploeg, do-or-die voor Australië en DenemarkenOok in Groep D van het WK in Qatar worden er woensdagmiddag knopen doorgehaakt. Frankrijk is al zeker van een plek in de volgende ronde en treft hekkensluiter Tunesi\u00eb. De meeste aandacht gaat uit naar Australi\u00eb - Denemarken.

Nederland met De Roon en Depay tegen Qatar • Oranjefans trekken hossend naar stadionDe opstelling van het Nederlands elftal is bekend! Bondscoach Louis van Gaal kiest tegen Qatar inderdaad voor Marten de Roon op het middenveld. nedqat Lees meer in ons liveblog: Als van gaal nog steeds blind op linksback zet dan gaat die zeker geen wereldkampioen wirden Totaal geen creativiteit volgens mij wil van Gaal naar huis ofzo
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

LIVE: Oranje begint met twee nieuwe namen aan cruciaal groepsduel met QatarHet is zover: Oranje speelt dinsdag de derde en beslissende groepswedstrijd op het WK. Qatar is de tegenstander en VoetbalPrimeur doet live verslag van alle ontwikkelingen vanuit het Al Bayt Stadium, waar om 16.00 uur wordt afgetrapt.

Oranje begint met De Roon en Klaassen tegen Qatar, Bergwijn gepasseerdHet Nederlands elftal begint dinsdag met Marten de Roon en Davy Klaassen aan groepswedstrijd tegen gastland Qatar op het WK voetbal. Steven Bergwijn start in het Al Bayt Stadium voor het eerst dit toernooi op de bank. Okay Daar is TOTO_NL blij mee. Nou, ik kan niet wachten. Bij winst zullen de oliebollen nog duurder worden.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »