Spectaculaire tweede helft in Tilburg kent ontknoping in minuut 93

• 📰 voetbalzonenl
  • 88 sec. here
  • News: 38%

FC Groningen heeft zich donderdagavond in de blessuretijd verzekerd van een overwinning op Willem II wilgro

bepaalde de eindstand in de slotminuten op 2-3. Dankzij de zege klimt Groningen naar de zesde plek op de ranglijst; de Tilburgers blijven steken op de zeventiende stek.

In de openingsfase van het duel, waar een minuut stilte aan voorafging ter nagedachtenis van alle overleden Willem II-supporters in 2020, moest Groningen de bal aan de tegenstander laten. Het veldoverwicht van de Tilburgers leidde overigens niet direct tot grote kansen. Na het eerste kwart van de wedstrijd namen de bezoekers het initiatief over, en dat was met name te danken aan invaller El Hankouri, die de geblesseerd uitgevallen Patrick Joosten verving na twintig minuten.

In zijn eerste actie van de wedstrijd snelde El Hankouri de zestien in en gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Jorgen Strand Larsen, maar de spits zag zijn slappe inzet vervolgens naast rollen. Even later kreeg Marokkaanse Nederlander ook zelf de ruimte om te schieten vanaf de rand van de zestien; hij zag zijn schot echter uit de kruising getikt worden door Jorn Brondeel.

De ban werd uiteindelijk vijf minuten na rust gebroken. Groningen een razendsnelle counter in huis en via Tomás Suslov belandde de bal bij El Hankouri, die vanaf de linkerkant van de zestien fraai binnenkrulde: 0-1. Strand Larsen dacht met een omhaal de voorsprong enkele minuten later te verdubbelen, maar deed dat in buitenspelpositie: het doelpunt werd afgekeurd. Na een uur spelen kwam de thuisploeg langszij.

Nadat er een buitenspelgoal van Wriedt werd afgekeurd, kwamen de Tilburgers ruim tien minuten voor tijd alsnog voorsprong. Een voorzet van Leeroy Owusu werd volledig verkeerd ingeschat door de inmiddels ingevallen Wessel Dammers, die de bal achter zijn eigen doelman werkte: 2-1. De noorderlingen kwamen vier minuten na de treffer al met een antwoord: na een carambole voor het doel kon Ko Itakura van dichtbij de gelijkmaker binnenknikken.

/  🏆 16. in NL

FC Den Bosch moet punten delen na zinderende tweede helftFC Den Bosch heeft een 0-2 achterstand tegen de Go Ahead Eagles maandagavond in eigen huis omgebogen naar een gelijkspel, maar met een zure nasmaak. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde de ploeg de 3-2, maar de Eagles kwamen nog terug. Het werd uiteindelijk 3-3 in Den Bosch na een zinderende en bizarre tweede helft.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

AstraZeneca levert in tweede kwartaal weer minder vaccins'Om gek van te worden', zegt minister De Jonge. 'De leveringen bepalen uiteindelijk de snelheid waarmee we vaccineren.' Eindelijk goed nieuws! İn Turkije 7 miljoenen mensen al gevaccineerd, en super moderne Nederland op 2-3 miljoenen 🙂 bizaar En hoe vind je dat het zelf gaat hugodejonge ?
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bijna helft van oude Tweede Kamer vertrekt, verschillende prominenten wegEen groot aantal Kamerleden keert, al dan niet op eigen verzoek, niet terug in de nieuw gekozen Kamer. Die wordt morgen geïnstalleerd. Wat kiest Wobke/CDA? Het 'Geloven' van ook de nieuwste leugens, omdat hij dan als kadotje Min v Fin kan blijven? Of is Wobke echt Boos over mishandeling Omtzigt en Rechtstaat door R&K en weigert hij verder te praten /dwingt hij (evt samen met CU en oppositie) nwe verkiezingen af Das wird NICHT einfach werden. Im neuen Parlament 17 Parteien und fast die Hälfte der Abgeordneten sind Neulinge. Wann werden sich diese Politiker eingearbeitet haben und wann gibt es eine neue Regierung von MinPres? tweedekamerverkiezingen 2eKamertweets