RKC pakt volle buit tegen FC Twente en stijgt naar voorlopige elfde plek

• 📰 omroepbrabant
  • 40 sec. here
  • News: 19%

RKC heeft vrijdagavond in Enschede gezorgd voor een kleine stunt. In Enschede wisten de Waalwijkers met 0-2 te winnen van FC Twente. Wat viel er op in De Grolsch Veste?

Ola John, jeugdexponent van FC Twente, was vrijdagavond de uitblinker bij RKC. De vleugelaanvaller speelde 69 wedstrijden in de hoofdmacht van de club uit Enschede, maar als speler van RKC wist John de Tukkers pijn te doen.

Beide doelpunten werden door de aanvallers van RKC snoeihard binnengeschoten. Bij zowel het schot van Ngonge als het schot van Stokkers had FC Twente-goalie Drommel het nakijken. Het zal voor RKC-trainer Fred Grim een opluchting zijn. Zijn ploeg wist dit seizoen vaak goed weerstand te bieden maar scoren was nog een probleem.Vorig seizoen was Anas Tahiri nog de uitblinker bij RKC in het spectaculaire gelijkspel in Enschede . Nu moest de aanvoerder van de Waalwijkers het veld vroegtijdig verlaten.

Dankzij de 0-2 overwinning stijgt RKC naar een voorlopige elfde plek. Het gat naar de vijftiende plek is gegroeid naar vier punten. Ondanks dat de drie punten in Enschede zullen worden gezien als bonuspunten mag handhaving na vrijdagavond als een reëel doel genoemd worden.

/  🏆 14. in NL

RKC in laatste minuut blessuretijd onderuit tegen FC UtrechtRKC heeft zaterdagavond in extremis verloren van FC Utrecht. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de uitploeg nog een penalty. Van der Streek benutte de penalty waardoor RKC met lege handen stond. Wat viel gedurende de 1-2 nederlaag van RKC?
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

RKC pakt broodnodige zege tegen FC GroningenRKC heeft in eigen huis een broodnodige zege geboekt tegen FC Groningen. De Waalwijkers stonden na een kwartier al op een 2-0 voorsprong. Ondanks dat de aansluitingstreffer voor rust bleef de thuisploeg op de been en won het uiteindelijk met 3-1. Dankzij de overwinning slaat RKC weer een gat van vijf punten naar de onderste ploegen. Wat viel er verder op in Waalwijk?