RKC pakt eerste uitzege van het seizoen na intense wedstrijd in Groningen

• 📰 omroepbrabant
  • 75 sec. here
  • News: 33%

’Een zeer enerverend duel’, zo valt de wedstrijd FC Groningen - RKC Waalwijk het best te omschrijven. De Waalwijkers hebben in de negende speelronde van de Eredivisie, 2-3 gewonnen van FC Groningen. De ploeg van Joseph Oosting wist uiteindelijk de drie punten mee terug te nemen naar Waalwijk, nadat het lang met een mannetje meer speelden.

Na een gelijkspel, in eigen huis, tegen Sparta vorige week wilden de Waalwijkers nu in een uitwedstrijd er met de volle buit vandoor gaan. Dat lukte RKC tot op heden niet. Clubtopscoorder Michiel Kramer kon door een blessure niet aan de aftrap verschijnen.De Waalwijkers begonnen de eerste tien minuten fris aan de wedstrijd en wisten door middenvelder Pelle Clement een aantal kansen bij elkaar te sprokkelen.

Na de benutte strafschop van smaakmaker Ricardo Pepi werd de ploeg van Joseph Oosting even teruggedrongen en namen de Groningers de overhand in de wedstrijd. RKC bleef in de counter wel gevaarlijk. In de 36e minuut werd RKC’er Roy Kuijpers, na een goede steekpass, getackeld in het strafschopgebied, waarna RKC een penalty kreeg. Dario van den Buijs schoot de Waalwijkers via een penalty, kort voor rust, op gelijke hoogte. Groningen-verdediger Radinio Balker kreeg van scheidsrechter Martin van den Kerkhof een rode kaart voorgeschoteld na de tackle op Kuijpers, waardoor de thuisclub met 10 man verder moest.Na de rust zette coach Joseph Oosting een aantal dingen om in de tactiek van zijn ploeg.

De wedstrijd gonsde heen en weer met kansen. En richting het einde van de wedstrijd zetten de Groningers nog een aantal keer goed aan. Keeper Etienne Vaessen wist een aantal ballen goed te keren. In de 76e minuut had Vaessen echter geen antwoord op de inzet van Pepi, waardoor de Waalwijkers met een 2-2 in de achtervolging moesten.

RKC had de voorsprong echter alweer snel te pakken. Na een schitterende dieptepass van Iliass Bel Hassani wist Arsenal-huurling Biereth zijn tweede van de avond binnen te prikken voor de Waalwijkse formatie. De spits was tijdens zijn invalbeurt een plaag voor de defensie van de Groningers.De laatste goal van de Deense Biereth was ook meteen het slotstuk van de wedstrijd die in 2-3 eindigt in het Hitachi Capital Mobility stadion.

/  🏆 14. in NL

Groningen vecht met tien man voor wat het waard is, maar verliest van RKCFC Groningen verliest voor de derde keer op rij, maar met de manier waarop valt te leven.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Groningen vecht met tien man voor wat het waard is, maar verliest van RKCVrijdagavond! Een doelpuntrijk begin van speelronde 9 in Groningen. Dat wordt een gezellige busrit naar huis voor de Waalwijkers. ⚽🧃 Meer →
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Van Nistelrooij ziet Vertessen en denkt aan vroeger: 'Ja, ik ben trots'PSV-coach Ruud van Nistelrooij ziet Yorbe Vertessen, de man van twee goals tegen FC Zürich, weglopen bij de persconferentie en denkt even terug aan aan zijn tijd als coach van PSV onder 19. 'Ja, ik ben trots.' Ach wat schattig, ons Belgje heeft zomaar 2x gescoord tegen FC Bal op het dak uit de 3e Divisie C in Zwitserland 😅🤣😂

RKC klimt naar gedeelde zesde plek in de Eredivisie na knappe zege in GroningenRKC heeft op bezoek bij FC Groningen een knappe zege geboekt. De Waalwijkers wonnen met 2-3 en klimmen naar een gedeelde zesde plek in de Eredivisie. De Trots van het Noorden blijft steken op de twaalfde plaats.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

LIVE-discussie: Groningen heeft na rumoerige week winst nodig om RKC te passerenFC Groningen en RKC Waalwijk openen vrijdagavond om 20.00 uur de nieuwe Eredivisie-speelronde. Groningen, dat een rumoerige week beleefde, kan de Waalwijkers bij een overwinning passeren op de ranglijst.\u00a0