RKC-keeper Vaessen laat van zich horen: 'Eerste periode van herstel is rust nemen'

• 📰 NOSsport
  • 51 sec. here
  • News: 24%

Voor het eerst sinds de botsing met Ajax-spits Brian Brobbey heeft RKC-keeper Etienne Vaessen van zich laten horen. De Waalwijkse club plaatste maandagavond een bericht op de website waarin de doelman het medisch personeel van RKC en Ajax bedankt voor het "het snel en juist handelen".

De RKC-keeper is dankbaar voor alle steun en sprak ook alweer wat mensen. "Vanochtend heb ik kort kunnen videobellen met mijn teamgenoten, de staf en alle betrokkenen binnen RKC Waalwijk. Het was erg fijn iedereen weer even te zien."In de 85ste minuut van de wedstrijd tussen RKC en Ajax afgelopen zaterdag kreeg Vaessen de voet van Ajax-aanvaller Brobbey tegen het hoofd. De doelman verloor direct het bewustzijn, waarna paniek uitbrak onder spelers op het veld.

Al snel bleek dat het niet om hartproblemen ging en werd de doelman, bij kennis, per brancard naar het ziekenhuis vervoerd. De wedstrijd werd gestaakt.Hoe lang het herstel van de keeper gaat duren, is nog niet bekend. Vaessen: "De eerste periode van mijn herstel bestaat uit het nemen van rust. Hierdoor zal ik de komende periode nog niet op alle berichten kunnen reageren."

Wanneer het restant van de wedstrijd zal worden uitgespeeld, maakt de KNVB naar verwachting dinsdag bekend. Ajax stond met 2-3 voor.

/  🏆 12. in NL

RKC Waalwijk bevestigt: Vaessen is bij bewustzijn en aanspreekbaarEtienne Vaessen is bij kennis en aanspreekbaar, bevestigt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk. De doelman, die tijdens de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing kwam, is naar het ziekenhuis gebracht. Van Mosselveld vertelt dat de reanimatie een voorzorgsmaatregel was.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

RKC-keeper Vaessen laat van zich horen: 'Eerste periode van herstel is rust nemen'De doelman van RKC Waalwijk is het medisch personeel van zijn club en Ajax dankbaar voor 'het juist en snel handelen'. Vandaag heeft Vaessen gevideobeld met zijn ploeggenoten. Voorlopig moet hij vooral rust nemen.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Wedstrijd RKC-Ajax gestaakt door zorgwekkende blessure RKC-keeper VaessenDe wedstrijd RKC-Ajax is gestaakt door een zorgwekkende blessure van RKC-doelman Etienne Vaessen. De keeper kwam in botsing met Brian Brobbey, bleef heel stil liggen en moest op een brancard het veld verlaten.

Grote zorgen om RKC-keeper Vaessen na botsing, RKC-Ajax definitief gestaaktVijf duels in de eredivisie vandaag. Feyenoord en Go Ahead beginnen om 16.30 uur als eersten. Om 18.45 uur is het PSV-Volendam en Utrecht-Almere. Om 21.00 uur staan RKC-Ajax en Twente-Heerenveen op het programma.

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Grote zorgen om RKC-keeper Vaessen na botsing, RKC-Ajax tijdelijk gestaaktVijf duels in de eredivisie vandaag. Feyenoord en Go Ahead beginnen om 16.30 uur als eersten. Om 18.45 uur is het PSV-Volendam en Utrecht-Almere. Om 21.00 uur staan RKC-Ajax en Twente-Heerenveen op het programma.