• 📰 voetbalzonenl
  • 69 sec. here
  • News: 31%

Real Madrid heeft zich zaterdag gekroond tot kampioen van LaLiga

, maar stelde de 35ste landstitel in stijl veilig: 4-0. Met nog vier wedstrijden voor de boeg kan Real niet meer worden achterhaald door Sevilla en Barcelona. Carlo Ancelotti schrijft geschiedenis en is de eerste trainer die kampioen werd in de vijf grootste competities van Europa.

Hoewel Real aan een punt genoeg had, was de ploeg van trainer Ancelotti uit op een overwinning. Rodrygo was de grote ster van de eerste helft door beide Madrileense doelpunten te produceren. Na 32 minuten vond Marcelo tussen twee verdedigers de ruimte voor een pass aan Rodrygo, die de bal controleerde in het strafschopgebied en met succes de rechterhoek uitzocht. Hij verdubbelde de marge kort voor de pauze met een geplaatst schot in de linkerhoek na een goede balverovering van Mariano Díaz.

Espanyol, met Tonny Vilhena in de basis, liet zich niet onbetuigd. Toch kwam de gevaarlijkste momenten van Real: toen het nog 0-0 stond, stuitte Díaz via doelman Diego López op de paal. Tien minuten na de rust tilde Marco Asensio de score naar 3-0. De aanvaller werd gelanceerd door Eduardo Camavinga en scoorde met een diagonaal schot via de linkerpaal. De 4-0 van Isco werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Rodrygo.

Een tegenaanval in minuut 81 resulteerde toch in de vierde treffer van de thuisploeg. Invaller Benzema, de grote uitblinker van dit seizoen, werd in het strafschopgebied bereikt door Vinícius Júnior en sloeg direct toe. Real pakte de 35ste landstitel uit de clubgeschiedenis en hoopt het seizoen extra glans te geven in de Champions League: woensdag wacht de return in de halve finale tegen Manchester City.

Gefeliciteerd en terecht

/  🏆 16. in NL

Real Madrid stelt met ruime zege op Espanyol 35ste landtitel veiligReal-trainer Carlo Ancelotti, die een B-ploeg laat beginnen in het thuisduel, heeft nu titels in alle vijf grote competities op zijn naam staan.
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Ancelotti kan bij Real Madrid uniek kwintet landstitels voltooienCarlo Ancelotti kan zaterdag als trainer een uniek kwintet voltooien. Als de Italiaan met Real Madrid de titel pakt, dan is hij de eerste coach die kampioen is geworden in de vijf grootste Europese competities: de Premier League, La Liga, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

‘Real Madrid hoopt na Rüdiger volgende grote slag bij Chelsea te slaan’Real Madrid heeft bovengemiddelde interesse in Reece James
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Real Madrid viert 35e landstitel na overwinning op Vilhena en co.Real Madrid is voor de 35e keer kampioen van Spanje geworden. Het had tegen Espanyol, waar Tonny Vilhena een basisplaats had, genoeg aan een gelijkspel, maar het werd 4-0 voor De Koninklijke.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Real Madrid kan het kampioenschap ruiken: 2-0 na 43 minutenReal Madrid kan het kampioenschap bijna ruiken. Een gelijkspel tegen Espanyol is genoeg, maar door twee goals van Rodrygo staat het al 2-0.