• 7 min. at publisher
  • News: 44%

Sport Nieuws

PSV,AZ,Eredivisie

PSV stevent af op de landstitel en laat in de thuiswedstrijd tegen AZ zien waarom. Na 90 minuten staat er een 5-1 uitslag op het scorebord.

De kampioensliederen waren alweer snel te horen zaterdagavond in het Philips Stadion. PSV stevent af op de landstitel en het liet in de thuiswedstrijd tegen AZ weer zien waarom. De nummer vier van de Eredivisie kwam er nauwelijks aan te pas tegen de Eindhovenaren. Na 90 minuten stond er een 5-1 uitslag op het scorebord PSV en AZ begonnen allebei heerlijk aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar het was de thuisploeg die de score opende.

Maar dat PSV even later op voorsprong kwam was meer dan verdiend te noemen. Het was de betere ploeg en creëerde een hoop kansen. De 2-0 van Luuk de Jong hing dan ook al even in de lucht. De spits scoorde eindelijk weer eens na een doelpuntendroogte van zes wedstrijden.De sfeer in het Philips Stadion was uitstekend. “Singing Fritsje Philips, we worden kampioen”, werd er luidkeels gezongen door de supporters.

Dat PSV de terechte kampioen gaat worden, liet het zaterdagavond lange tijd zien. Want zelfs zonder Hirving Lozano, Noa Lang en Ismael Saibari speelden de Eindhovenaren de nummer vier van de competitie zoek. Na rust maakte De Jong de 3-0 voor PSV. Pavlidis deed een uurtje voor tijd wat terug door op de juiste plek te staan en een rebound te benutten.Daarna werd de wedstrijd wat minder.

In de slotminuten mocht Jesper Uneken nog zijn debuut maken voor PSV dat echt af kan gaan tellen richting het landskampioenschap. Voor de debutant kon het feest nu al beginnen want in de blessuretijd bracht hij de eindstand op 5-1. Feest voor de jonge spits, feest voor PSV en feest bij de supporters. Een voorproefje op wat komen gaat.

PSV AZ Eredivisie Voetbal Landstitel

/  🏆 14. in NL

Nog geen doelpunten bij late topper tussen PSV en Twente • PSV kan opening niet vindenIn dit blog houden we je op de hoogte van de eredivisiezondag, met om 20.00 uur: PSV-FC Twente,
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Doelpunt van Twente tegen PSV afgekeurd • Ook kansen voor De Jong van PSVIn dit blog houden we je op de hoogte van de eredivisiezondag, met om 20.00 uur: PSV-FC Twente,
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Malen ziet favoriet tussen Dortmund en PSV: 'Ja, wij spelen thuis'Donyell Malen vindt dat zijn Borussia Dortmund de favoriet is tegen PSV. Beide ploegen strijden woensdagavond tegen elkaar om een plek in de kwartfinale van de Champions League.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »