PSV poetst achterstand weg in Deventer en mag zich opmaken voor bekerfinale

• 📰 omroepbrabant
  • 46 sec. here
  • News: 22%

PSV is er in geslaagd de bekerfinale te bereiken. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kwamen de Eindhovenaren nog wel op achterstand maar na negentig minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Daarvoor kreeg het wel de hulp van de thuisploeg, die de gehele tweede helft met tien man speelde.

Zelden lag de weg naar een bekerfinale zo open voor PSV. Met tegenstanders Fortuna Sittard, Telstar NAC Breda en Go Ahead Eagles kende de club geen enkele ploeg uit het linkerrijtje van de Eredivisie. Maar de Eindhovenaren waren gewaarschuwd. Go Ahaead Eagles, de tegenstander in de halve finale had zondag nog gewonnen van Ajax.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want nog voor rust kwam PSV op gelijke hoogte. Eran Zahavi, die totaal niet in de wedstrijd zat. Kon vrij een voorzet binnenschieten op aangeven van Mauro Júnior.Daarna ging de videoscheidsrechter zich bemoeien met de wedstrijd. Want vlak voor rust ging Zahavi alleen op de keeper af. Maar voordat hij ook maar aan schieten kon denken haalde Joris Kramer hem onderuit.

Weer een paar minuten later ging Erick Gutíerrez er stevig in bij zijn directe tegenstander. Er leek weer een rode kaart aanstaande maar zowel Van Boekel als Dennis Higler, de videoscheidsrechter, vonden het geen kaart waard.Roger Schmidt begon in Deventer met vier middenvelders. Waaronder ook Joey Veerman. De in de winter overgekomen Volendammer speelde een geweldige wedstrijd. Alles lukte bij de spelverdeler. En als alles lukt heb je vaak ook geluk.

/  🏆 14. in NL

PSV ook in halve finale beker tegen Go Ahead waarschijnlijk zonder GakpoPSV kan woensdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk nog niet beschikken over Cody Gakpo. De aanvaller is nagenoeg hersteld van een enkelblessure, maar het duel in Deventer komt vermoedelijk nog te vroeg.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

LIVE: Schmidt stuurt PSV in nieuwe formatie de wei in bij Go AheadGo Ahead Eagles versloeg onderweg Almere City, Roda JC, sc Heerenveen en NEC, terwijl PSV hordes tegen Fortuna Sittard, Telstar en NAC Breda overleefde. Woensdagavond treffen beide ploegen elkaar in de halve eindstrijd van de KNVB Beker. VoetbalPrimeur doet live verslag van alle ontwikkelingen vanuit De Adelaarshorst.\u00a0
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Tegenvaller voor PSV: Gakpo mist ook bekerduel met Go Ahead EaglesPSV moet het woensdag nog zonder Cody Gakpo stellen in de halve finale van de KNVB Beker tegen Go Ahead Eagles. De 22-jarige aanvaller is nog niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure, meldt het Eindhovens Dagblad.