Polen eerste tegenstander Oranje op EK na zege op Wales in play-off

• 📰 NOS
  • 24 sec. here

Oranje speelt de eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland op zondag 16 juni in Hamburg tegen Polen.

Het Nederlands elftal begint op het EK in Duitsland met een wedstrijd tegen Polen. Dat land bereikte het EK door na strafschoppen te winnen van Wales in de finale van de play-offs. Oranje speelt op zondag 16 juni in Hamburg tegen Polen. Vrijdag 21 juni volgt in Leipzig een duel met Frankrijk. Daarna wacht op 25 juni Oostenrijk in Berlijn. De andere twee tickets via de play-offs werden vanavond gepakt door Georgië en Oekraïne, die afrekenden met respectievelijk Griekenland en IJsland.

De play-off tussen Wales en Polen werd gespeeld in Cardiff. Het thuisland had zich voor de allesbeslissende wedstrijd geplaatst via een zege op Finland. In de eerste helft was de wedstrijd grotendeels in balans. Polen, met Lewandowski in de basis, was in de beginfase iets dreigender. Wales was dat kort voor rust. Ben Davies leek op slag van rust de 1-0 te maken, maar aan zijn rake kopbal ging een overtreding vooraf, waardoor een streep door de treffer ging.

/  🏆 5. in NL

Polen en Wales winnen ruim en spelen dinsdag om plek in EK-groep OranjePolen wint in de halve finales van de play-offs in de EK-kwalificatie van Estland en Wales verslaat Finland.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Polen en Wales winnen ruim en spelen dinsdag om plek in EK-groep OranjePolen is in de halve finales van de play-offs van de EK-kwalificatie te sterk voor Estland (5-1) en Wales verslaat Finland (4-1).
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Snor als 'geheim wapen': Wales en Polen strijden om plek in EK-groep OranjeLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Slijtageslag tussen Polen en Wales beslist: Oranje kent laatste EK-tegenstanderDe derde EK-tegenstander van Oranje is bekend. Polen heeft zich via een strafschoppenserie in de finale van de play-offs weten te plaatsen voor het eindtoernooi, waardoor het in de poule van Nederland terechtkomt. Polen wordt ook direct de eerste tegenstander van Oranje op het EK.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Nederland speelt openingswedstrijd op het EK tegen Polen of WalesLees meer

Heel Polen kijkt naar Lewandowski: wordt Oranje de eerste EK-tegenstander?Dinsdagavond wordt bekend welk land de eerste tegenstander van het Nederlands elftal op het EK wordt. De loting maakte al duidelijk dat Oranje in Groep D bij Frankrijk en Oostenrijk zit. Vier landen maken nog kans om de poule te completeren: Polen, Estland, Wales en Finland.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »