PEC Zwolle komt niet langs tiental Go Ahead in beladen IJsselderby

• 📰 NUsport
  • 49 sec. here
  • News: 23%

PEC Zwolle heeft zondag verzuimd de beladen IJsselderby tegen Go Ahead Eagles te winnen. De bezoekers uit Deventer stonden bijna de gehele tweede helft met tien man op het veld, maar sleepten alsnog een punt uit het vuur: 1-1.

PEC Zwolle domineerde in de eerste helft van de derby. Toch trof Go Ahead het eerst doel. Willum Willumsson leek met een schuiver voor de 0-1 te tekenen, maar de goal werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Meteen na rust kreeg Go Ahead een volgende klap te verwerken. Jamal Amofa liep door op Thomas Lam en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Rob Dieperink. De verdediger kreeg in de eerste helft een gele kaart vanwege een akkefietje. PEC profiteerde meteen via Eliano Reijnders. De aanvaller ging de combinatie aan met Ferdy Druijf en werkte de bal vervolgens in het doel. Kort daarna lag de wedstrijd even stil vanwege een rookbom op het veld.

Oliver Edvardsen bezorgde het tiental van Go Ahead twintig minuten voor tijd alsnog een punt. De Noorse aanvaller stond vrij in het strafschopgebied en kopte een strakke voorzet van Bas Kuipers tegen de touwen. PEC en Go Ahead staan door het gelijkspel beide op zeven punten in de Eredivisie, maar de Zwollenaren hebben een duel meer gespeeld. Go Ahead-hoofdcoach René Hake ontbrak in Zwolle vanwege privéomstandigheden. Assistent-trainer Dennis van der Ree nam tegen PEC de honneurs waar.

/  🏆 2. in NL

Go Ahead zonder coach René Hake in IJsselderby tegen PEC ZwollePEC Zwolle en Go Ahead Eagles maken zich op voor de IJsselderby in het\u00a0MAC\u00b3PARK Stadion. De Deventenaren moeten het wel zonder Ren\u00e9 Hake stellen. De trainer ontbreekt vanwege priv\u00e9-omstandigheden. Assistent Dennis van der Ree neemt de honneurs waar.\u00a0
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

PEC Zwolle geeft overwinning in IJsselderby uit handen tegen tiental Go AheadLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »

Geen sfeeractie en alcohol bij IJsselderby: 'Jammer dat paar mensen het verkloten'PEC Zwolle en Go Ahead Eagles spelen om 12.15 uur de IJsselderby.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

IJsselderby onbeslist: PEC niet langs tiental van Go Ahead EaglesPEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd om de IJsselderby te winnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen incasseerde een gelijkmaker tegen tien man van Go Ahead Eagles: 1-1.

Fraaie PEC-aanval in IJsselderby: Reijnders scoort tegen tien man Go AheadGo Ahead Eagles moet kort na rust met tien man verder na een domme tweede gele kaart voor Amofa en niet veel later slaat PEC Zwolle al toe. Na een fraaie aanval slaat Eliano Reijnders toe: 1-0.