Oranje pijnlijk onderuit tegen België door fout van debuterende keeper Weimar

• 📰 NUsport
  • 39 sec. here
  • News: 19%

Nederland heeft vrijdag in de eerste Nations League-wedstrijd verrassend met 2-1 verloren van België. De ploeg van Andries Jonker liet een gelijkspel in de blessuretijd uit handen glippen door een fout van de debuterende keeper Jacintha Weimar.

Nederland maakte in de eerste wedstrijd na het WK geen overtuigende indruk. Vanaf de aftrap had de ploeg van Jonker in het stadion van OH Leuven het balbezit, maar door goed drukzetten van de thuisploeg kwam Oranje nauwelijks in de buurt van het Belgische doel.

België, dat ontbrak op het WK, hield ondanks aandringen van Nederland stand. Tegen de verhoudingen in was het België dat met de volle buit aan de haal ging. Uit een hoekschop viel de bal via Jassina Blom achter de grabbelende Weimar. In de eerste twintig minuten kwamen beide ploegen niet aan voetballen toe, maar was de sfeer in het stadion van OH Leuven dankzij een dweilorkest en waves uitstekend. In de 21e minuut zorgde Brugts voor het eerste gevaarlijke moment, maar Evrard kon met haar vuisten de openingstreffer voorkomen.

Na rust kwam Nederland beter in de wedstrijd. Roord probeerde het al twee keer met een schot, de derde keer was het raak. Op aangeven van Beerensteyn schoot ze in de zestigste minuut laag buiten bereik van Evrard.

/  🏆 2. in NL

Dijkstra en debutant Weimar starten voor Oranje in Nations League-duel met BelgiëHet Nederlands elftal begint vrijdagavond met verdediger Caitlin Dijkstra aan het Nations League-duel met België. Verder kiest bondscoach Andries Jonker in Leuven zoals bekend voor Jacintha Weimar op doel.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Oranje begint met Dijkstra en debutant Weimar in Nations League-duel met BelgiëHet Nederlands elftal begint vrijdagavond met verdediger Caitlin Dijkstra aan het Nations League-duel met België. Verder kiest bondscoach Andries Jonker in Leuven zoals bekend voor Jacintha Weimar op doel.

Oranje krijgt dreun van België, fout Weimar betekent verlies in Nations LeagueDe ploeg van bondscoach Andries Jonker verliest in Leuven met 2-1. Het was niet alleen de eerste wedstrijd in de Nations League, maar ook het eerste duel op weg naar eventuele kwalificatie voor de Olympische Spelen.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Weimar blundert in minuut 93, waardoor Oranje Leeuwinnen afgaan in BelgiëLees verder
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Oranje noodgedwongen met derde keeper Jacintha Weimar op doel tegen BelgiëJacintha Weimar staat vrijdag onder de lat bij Oranje in het Nations League-duel met België. Bondscoach Andries Jonker laat de keeper van Feyenoord debuteren, vanwege het ontbreken van Daphne van Domselaar en Lize Kop.

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »