Oranje krijgt te maken met penaltykiller: 'Maar wil al in negentig minuten winnen'

• 📰 VoetbalPrimeur
  • 66 sec. here
  • News: 30%

Voetbal Nieuws

Met Florin Nita heeft Oranje-opponent Roemenië een heuse penaltykiller in huis, maar als het aan de doelman ligt stapt zijn land al na negentig minuten als winnaar van het veld in München. Nita verwacht een zware wedstrijd tegen Nederland, maar ziet wel kansen.

In de afgelopen vijf jaar wist Nita, doelman van het Turkse Gaziantep, in totaal elf penalty's te keren. Daardoor staat hij te boek als een penaltykiller."Als het zover komt, ben ik er klaar voor, zoals altijd. Maar ik hoop niet dat het op het nemen van penalty’s uit zal draaien", laat de 36-jarige doelman optekenen door het."Ik heb vertrouwen in ons team en ik wil dat we ons in negentig minuten verzekeren van een plek in de achtste finale.

Nita verwacht desondanks een zware kluif te hebben aan Oranje met Roemenië."Het wordt zwaar. Nederland heeft een goed team. Zij spelen in Engeland, Spanje en Duitsland. Maar dat kunnen wij compenseren en evenaren met eenheid en overtuiging. We moeten een gele muur vormen. Als dat ons lukt, zullen we bereiken wat we willen."

"Ik ben ontzettend blij dat we geschiedenis hebben geschreven met dit prachtige team, maar ik wil niet dat het hier, in de achtste finale stopt", zegt Nita, doelend op het feit dat Roemenië voor het eerst in dertig jaar tijd weer actief is in de knock-outfase op een eindtoernooi."Hopelijk hebben we na de wedstrijd tegen Nederland nog meer vreugde met elkaar."Dit lijkt er meer op. Die uitshirts van tegenwoordig hangen van gekkigheid en lelijkheid aan elkaar.

/  🏆 20. in NL

Oranje begint EK-zomer met 4-0 oefenzege, maar niet met sterkste elfHet Nederlands elftal verslaat Canada in de voorlaatste oefenwedstrijd voor het EK met 4-0 in De Kuip.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »

Oranje begint EK-zomer met 4-0 oefenzege, maar niet met sterkste opstellingHet Nederlands elftal verslaat Canada in de voorlaatste oefenwedstrijd voor het EK met 4-0 in De Kuip.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avondHet Nederlands elftal maakte dinsdagavond een dramatische indruk tegen Oostenrijk, dat verrassend met 2-3 wist te winnen in het Olympiastadion in Berlijn. Oranje eindigt hierdoor op plaats drie in groep D en moet vrezen voor een zware loting in de achtste finale. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Oranje met een rapportcijfer.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Arnautovic leeft mee met Oranje: 'Maar het kan echt niet zó veel pijn doen'Marko Arnautovic heeft na afloop van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Nederland (3-2) met meerdere Oranje-internationals gesproken. De aanvaller heeft eerder aangegeven dat Nederland voelt als zijn tweede huis en zodoende heeft hij nog altijd een zwak voor het Nederlands elftal.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Schouten blij met maatje bij Oranje: 'Maar hij kan ook wel lekker lullen hoor'Jerdy Schouten is erg blij dat hij afgelopen zomer de keuze heeft gemaakt om naar PSV te komen. In een jaar in Eindhoven werd hij kampioen, kwam hij in de EK-selectie en ontmoette hij zijn maatje Joey Veerman, waar hij vol lof over spreekt.