Manchester City pakt achtste landstitel na zinderende ontknoping in Premier League

• 📰 NUsport
  • 52 sec. here
  • News: 24%

Manchester City is zondag voor de achtste keer kampioen van Engeland geworden. De ploeg van coach Josep Guardiola draaide op een zinderende laatste speeldag in de Premier League een 0-2-achterstand om tegen Aston Villa: 3-2. Concurrent Liverpool won thuis moeizaam met 3-1 van Wolverhampton Wanderers.

Manchester City begon de laatste speelronde met één punt voorsprong op Liverpool en had dus aan een overwinning voldoende. In de laatste wedstrijd tegen Aston Villa kwam de titelhouder echter in de eerste helft op achterstand door een goal van Matty Cash.

Ruim twintig minuten voor tijd bracht uitgerekend voormalig Liverpool-aanvaller Philippe Coutinho Aston Villa op 0-2. Binnen twaalf minuten draaide City de achterstand om via twee doelpunten van Ilkay Gündogan en een treffer van Rodri. Liverpool kwam al in de derde minuut op achterstand tegen Wolverhampton Wanderers door een goal van Pedro Neto. Twintig minuten later zorgde Sadio Mané voor de gelijkmaker en in de slotfase bezorgde invaller Mohamed Salah en Andy Robertson 'The Reds' de winst.

De overwinning was voor Liverpool niet voldoende voor de titel, want Manchester City liet de concurrent één punt achter zich op de ranglijst. Lange tijd stonden beide ploegen virtueel op negentig punten, maar bij die stand was City op basis van het doelsaldo ook kampioen geworden. Daarmee prolongeerde City de landstitel. Eerder werd de club uit Manchester ook kampioen in 1937, 1968, 2012, 2014, 2018 en 2019. Stadgenoot Manchester United is met twintig titels nog altijd recordhouder.

/  🏆 2. in NL

'Fernandinho verlaat Manchester City na negen jaar en keert terug naar thuisland'Het vertrek van Fernandinho bij Manchester City is een kwestie van tijd. De Braziliaan loopt uit zijn contract en is hard op weg naar Atl\u00e9tico Paranaense, dat hem transfervrij over kan nemen.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Ongelooflijk: Coutinho vloert Manchester City, Liverpool op match pointWat gebeurt er allemaal in Engeland?! Uitgerekend Philippe Coutinho zet Manchester City op een 2-0 achterstand namens Aston Villa, waardoor Liverpool alleen nog moet winnen van Wolverhampton Wanderers om kampioen te worden. Sensatie, sensatie, sensatie!

Sensatie in Engeland: Manchester City op achterstand (!), Anfield ontploftSensatie in Engeland: koploper Manchester City komt in de eerste helft op achterstand. Matty Cash maakt de 0-1 voor Aston Villa in het Etihad Stadium.

Coutinho brengt Man City in gigaproblemen en zet Liverpool aan het werkDe spanning in de titelstrijd in Engeland is zondagmiddag opgelopen naar recordhoogte
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Vitesse en FC Utrecht strijden om finaleplaats • City in problemen in kampioenswedstrijdDe bal rolt bij Vitesse - FC Utrecht (eerste wedstrijd 1-3). Wie plaatst zich in navolging van AZ voor de finale van de play-offs om Europees voetbal? vitutr Liveblog:
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »