Koploper PEC Zwolle zet sterke reeks voort, achtervolger Heracles weer onderuit

• 📰 NUsport
  • 60 sec. here
  • News: 27%

Koploper PEC Zwolle heeft vrijdag de sterke reeks in de Keuken Kampioen voortgezet met een eenvoudige 4-1-zege op Jong AZ. Naaste achtervolger Heracles Almelo verloor bij VVV-Venlo (2-1), terwijl Almere City concurrent FC Eindhoven de baas was (0-1).

PEC Zwolle kende in eigen huis weinig moeite met Jong AZ, dat bij rust al tegen een 3-0-achterstand aankeek. Apostolos Vellios en twee goals van Younes Taha zorgden voor het verschil.

Dean Huiberts vergrootte het Alkmaarse leed na rust met een nieuwe treffer. Mexx Meerdink, zoon van oud-international Martijn Meerdink, redde nog de eer voor Jong AZ: 4-1. De negentienjarige spits scoorde vorige week al twee keer tegen VVV . PEC heeft tien van de laatste elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Alleen afgelopen maandag tegen Jong Ajax kwam de Overijsselse club niet verder dan een gelijkspel .PEC heeft inmiddels tien punten voorsprong op Heracles, dat voor de derde keer in vier wedstrijden een nederlaag incasseerde. De ploeg van John Lammers kwam op bezoek bij VVV nog wel op voorsprong. Lucas Schoofs tekende in minuut 18 voor de openingstreffer.

In de tweede helft zette VVV aan en dat resulteerde in drie doelpunten. Spits Nick Venema zorgde voor de gelijkmaker, waarna invallers Kees de Boer en Mitchell van Rooijen de thuisploeg een overwinning bezorgden. Nummer drie Almere City heeft uitstekende zaken gedaan bij directe concurrent FC Eindhoven. De ploeg van trainer Alex Pastoor won met 0-1 een vroege goal van Pascu. Eindhoven moest na een uur spelen met tien man verder door de tweede gele kaart voor Charles-Andreas Brym.

/  🏆 2. in NL

LIVE KKD | Supporters NAC en De Graafschap zetten Ralf Seuntjens in het zonnetje na zware periodeNa een mooie bekerweek gaat de Keuken Kampioen Divisie vanavond verder met acht van de tien wedstrijden in speelronde 24. NAC Breda ontvangt De Graafschap, dat het voorlopig zal moeten doen zonder trainer Adrie Poldervaart. Voor de wedstrijd was er buiten het stadion en op het veld een fraai moment, waarbij supporters van de beide clubs hun voormalig speler Ralf Seuntjens, die onlangs heel goed nieuws kreeg. Koploper PEC Zwolle speelt thuis tegen Jong AZ, achtervolger Heracles gaat op bezoek bij VVV-Venlo.
Bron: tubantia - 🏆 8. / 63 Lees verder »

LIVE eredivisie | AZ (in ieder geval voor 36 uur) koploper bij thuiszege op ExcelsiorDe 21ste speelronde van de eredivisie wordt vanavond geopend door AZ en Excelsior. De Alkmaarders nemen bij een thuiszege op de Rotterdammers (in ieder geval voor 36 uur) de koppositie over van Feyenoord, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Heerenveen. Volg de ontwikkelingen van AZ - Excelsior, met de aftrap om 20.00 uur, via ons liveblog.

AZ heeft een helft nodig tegen kansloos Excelsior en is nieuwe koploper EredivisieAZ heeft vrijdagavond geen spaan heel gelaten van Excelsior. De ploeg van trainer Pascal Jansen had aan \u00e9\u00e9n helft genoeg: 5-0. Door de overwinning zijn de Alkmaarders voorlopig de nieuwe koploper van de Eredivisie.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Zwaargewonde bij ongeluk op A28 bij HoogeveenHet knooppunt Hoogeveen was dicht voor verkeer vanuit Zwolle richting Groningen, maar is inmiddels weer vrijgegeven.
Bron: RTVDrenthe - 🏆 10. / 61 Lees verder »

PEC profiteert van lege zuurstoftank en NAC-aanwinst is los: check het KKD-rijtje!ADVERTORIAL – Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat er weer een avondje Keuken Kampioen Divisie op het programma staat. Onder meer NAC Breda, Willem II en PEC Zwolle komen in actie. VoetbalPrimeur heeft weer drie tips met een 'high value odd' voor je uitgezocht die je kan spelen op Unibet!

Feyenoord ontsnapt op gedenkwaardige bekeravond aan uitschakeling door NECFeyenoord, de koploper in de eredivisie, laat zich in eigen huis bijna verrassen door NEC, maar komt na een sensationele comeback en verlenging via strafschoppen met de schrik vrij. Ontsnapt 50 doelpogingen.. Had 12 -2 kunnen/moeten zijn Lucky Feyenoord...
Bron: NOSvoetbal - 🏆 18. / 51 Lees verder »