Koploper Arsenal houdt zicht op eerste titel sinds 2004 met zege op Bournemouth

• 📰 NOS
  • 25 sec. here

De titelstrijd in Engeland blijft spannend. Manchester City staat op vier punten achterstand van Arsenal, met nog een wedstrijd meer te gaan.

Titelkandidaat Arsenal heeft zijn koppositie in de Engelse Premier League versterkt door met 3-0 te winnen van Bournemouth. Achtervolger Manchester City kan de marge later vandaag weer verkleinen tot één punt. Arsenal, dat in 2004 voor het laatst kampioen werd, had de eerste helft met 4-0 voor kunnen staan na een ware kansenregen. De 'Gunners' losten maar liefst 16 schoten op doel, tegenover eentje van Bournemouth.

Maar de scheidsrechter oordeelde na het zien van de VAR-beelden dat het een strafschop was, die Bukayo Saka benutte: 1-0. Arsenal, waar de van een kruisbandblessure herstelde Jurriën Timber nog niet bij de selectie zat, begon ook na rust aanvallend. Maar Bournemouth gaf niet op. Het gevaarlijkste schot kwam van Justin Kluivert, dat na een klein kwartier net naast ging. Even later probeerde hij het opnieuw uit de directe vrije trap, maar ook deze poging miste doel.

/  🏆 5. in NL

Arsenal verliest van Aston Villa en mist kans om koploper te wordenArsenal verloor van Aston Villa en miste daarmee de kans om koploper te worden in Engeland. De nederlaag zal extra hard aankomen bij Arsenal.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Koploper Arsenal struikelt niet en geeft Chelsea flink pak slaagArsenal wint in eigen huis met 5-0 van het teleurstellende Chelsea. De doelpunten komen op naam van Leandro Trossard, Ben White (twee keer) en Kai Havertz (twee keer).
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op BournemouthArsenal heeft zaterdagmiddag geen schade opgelopen in de strijd om de titel in de Premier League. The Gunners rekenden in eigen huis vrijwel probleemloos af met Bournemouth: 3-0. De voorsprong op nummer twee Manchester City is daardoor weer opgelopen tot vier punten, al hebben the Citizens nog twee wedstrijden tegoed.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Live: Arsenal - AFC Bournemouth, Zaterdag 4 mei 2024De complete wedstrijdpagina van Arsenal tegen AFC Bournemouth (Premier League) op Voetbalzone. Met een voor- en nabeschouwing, opstellingen, scoreverloop, teamanalyse en reacties van onze bezoekers.

Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titelArsenal heeft zich dinsdagavond tegen Chelsea gepresenteerd als een ware titelkandidaat. The Gunners maakten gehakt van de Londense stadgenoot: 5-0. Vooral na rust swingde de formatie van manager Mikel Arteta, die Chelsea geen seconde adem gunde.