Judoka Van Dijke verliest finale en grijpt naast derde Europese titel

• 📰 NUsport
  • 10 sec. here
  • News: 7%

Sanne van Dijke is er niet in geslaagd voor de derde keer in haar carrière Europees kampioene te worden. De Nederlandse judoka verloor in het Bulgaarse Sofia de finale in de klasse tot 70 kilogram van de Française Marie-Eve Gahié.

De 26-jarige Van Dijke pakte in zowel 2017 als 2021 goud op de EK. De mondiale nummer twee, die afgelopen zomer bij de Olympische Spelen in Tokio met brons eindigde, heeft ook twee zilveren EK-medailles op haar erelijst staan .

In dezelfde categorie greep Hilde Jager nipt naast het brons. De debutante, die eerder door een nederlaag Gahié al was uitgeschakeld in de strijd om het goud, verloor de troostfinale.

/  🏆 2. in NL

Van Dijke begint goed aan jacht op titelprolongatie, deceptie De Wit bij EK judoSanne van Dijke is zaterdag goed begonnen aan haar jacht op titelprolongatie bij de Europese kampioenschappen judo. De Nederlandse, uitkomend in de klasse tot 70 kilogram, bereikte de derde ronde. Frank de Wit werd verrassend snel uitgeschakeld in het Bulgaarse Sofia.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Tabeling/Piek en Jille/Van der Lecq lopen finale EK badminton misBadmintonkoppels Selena Piek/Robin Tabeling en Ruben Jille/Ties van der Lecq hebben vrijdag naast een finaleplek gegrepen bij de Europese kampioenschappen in Madrid.

Nieuw-Zeelander Bevin sprint naar ritzege in Ronde van RomandiëDe derde etappe van de rittenkoers door het Franstalige deel van Zwitserland is een prooi voor Bevin, die in de sprint afrekent met Ethan Hayter en klassementsleider Dennis.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Bevin sprint ten koste van Hayter naar zege in derde etappe Ronde van RomandiëPatrick Bevin heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 31-jarige Nieuw-Zeelander was in de sprint net iets sneller dan Ethan Hayter, die donderdag nog ritwinnaar was en ook de proloog al won.

Badmintonners Piek en Tabeling plaatsen zich voor halve finales van EKBadmintonners Selena Piek en Robin Tabeling hebben donderdag de halve finales bereikt van het gemengd dubbelspel bij de Europese kampioenschappen in Madrid. Het Nederlandse duo versloeg het Deense koppel Mathias Christiansen/Alexandra Bøje.