Italië dompelt Kroatië diep in de blessuretijd in rouw

• 📰 VI_nl
  • 85 sec. here
  • News: 37%

Italië heeft maandagavond op pijnlijke wijze Kroatië een mokerslag toegediend. Door de gelijkmaker in de achtste minuut van de blessuretijd werd niet Kroatië, maar Italië tweede in de groep.

Italië heeft maandagavond op pijnlijke wijze Kroatië een mokerslag toegediend. Door de gelijkmaker in de achtste minuut van de blessuretijd werd niet Kroatië, maar Italië tweede in de groep. Daardoor is Kroatië nu zo goed als uitgeschakeld.Voor Kroatië was de opgave op voorhand duidelijk: winnen. Alleen dan maakte de ploeg van Zlatko Dalic nog kans op een plek in de knock-outfase.

Dat de Kroaten moesten winnen, was al vrij snel zichtbaar in het spelbeeld. Kroatië maakte in grote fases van de eerste helft het spel, maar moest halverwege wel concluderen dat de grootste kansen voor de tegenpartij waren. Na twintig minuten kreeg Mateo Retegui, die voor het eerst dit EK een basisplaats kreeg, een enorme kopkans. Hij knikte echter via het hoofd van Josko Gvardiol maar net naast.

Een kleine tien minuten later mocht Kroatië doelman Dominik Livakovic dankbaar zijn. Hij kwam met een geweldige redding op de proppen bij een kopbal van Alessandro Bastoni van dichtbij. Het grootste gevaar van de Kroaten kwam van de voet van de 21-jarige Luka Sucic, die van grote afstand Gianluigi Donnarumma tot een redding dwong.Na rust werd Kroatië in het zadel geholpen met een strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen.Twintig minuten voor tijd kwam Feyenoorder Luka Ivanusec binnen de lijnen, terwijl Ajacied Josip Sutalo de hele wedstrijd meedeed. Italië was in de slotfase duidelijk de betere ploeg en kwam ook tot een aantal gevaarlijke momenten, maar de bal wilde er lange tijd niet in.

Uiteindelijk ging Italië er alsnog met de tweede plek vandoor. De ingevallen Mattia Zaccagni produceerde in de laatste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker door hem heerlijk in de bovenhoek te krullen. Daardoor plaatste Italië zich voor de achtste finale van het EK en eindigt Kroatië met twee punten derde. De kans dat het daarmee als een van de beste nummers drie doorgaat, is extreem klein.

/  🏆 6. in NL

Danny Makkelie is de scheidsrechter bij de topper tussen Kroatië en ItaliëDanny Makkelie is door de UEFA aangesteld voor de groepswedstrijd tussen Kroatië en Italië van maandagavond. Er was kritiek op het optreden van de Nederlandse arbiter tijdens Duitsland - Hongarije van woensdagavond, maar daar is de Europese voetbalbond dus niet gevoelig voor. De kraker in groep B begint om 21:00 uur en vindt plaats in Leipzig.
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Wekdienst 24/6: Hoorzitting Marjolein Faber • Italië-Kroatië op EKNieuws, weer en verkeer: met dit overzicht begin je geïnformeerd aan de dag.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Stressduel tussen Italië en Kroatië • Spanje met B-team tegen AlbaniëDit is het liveblog van de tiende speeldag van het EK voetbal in Duitsland.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

EK Live: opstellingen Italië en Kroatië zijn binnenLees meer
Bron: VI_nl - 🏆 6. / 63 Lees verder »