Hockeysters Amsterdam beste van Europa na zege op Mannheim

• 📰 NOS
  • 25 sec. here

Voor de tweede keer pakken de Amsterdamse hockeysters de zege in de Euro Hockey League.

De hockeysters van Amsterdam hebben de Euro Hockey League gewonnen. De finale in Amstelveen werd met 2-1 van het Duitse Mannheimer HC gewonnen. Het is de tweede eindzege de Amsterdamse vrouwen in vier edities van de Euro Hockey League. Ook in 2022 was de ploeg uit de hoofdstad de beste. Vroeg in het eerste kwart kreeg Mannheim twee strafcorners. Echt gevaarlijk werd het niet bij het Amsterdamse doel, maar het was wel een vroege waarschuwing voor de Nederlanders.

Na de lange onderbreking bleven grote kansen lang uit. Waar het er in het eerste kwart naar uit had gezien dat het een makkelijke wedstrijd voor Amsterdam kon worden, bood Mannheim nu steeds meer tegenstand. Charlotte Gerstenhöfer scoorde na rust uit een strafcorner en maakte het duel weer spannend. Bij het ingaan van het laatste kwart stond het 2-1. In de slotfase ontsnapte Amsterdam aan de gelijkmaker. Mannheim kreeg een strafcorner en twee goede schoten moesten worden gestopt.

/  🏆 5. in NL

Hockeysters SCHC vechten zich in Amsterdam vlak voor tijd terug van achterstandSCHC komt terug van een 2-0 achterstand. In de laatste tien seconden krijgt het drie strafcorners, maar een zege zit er niet in voor de bezoekers.
Bron: NOS - 🏆 5. / 63 Lees verder »

Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Hockeysters Amsterdam op de valreep met de schrik vrij bij Oranje-RoodDe landskampioen komt eerst al snel met 2-0 achter en maakt in Eindhoven pas drie minuten voor tijd de winnende 4-3.

Nederlands onderonsje in EHL: hockeysters SCHC tegen Amsterdam in halve finalesDe hockeysters van Amsterdam bereiken de halve finale van de EHL door een zege op East Grinstead (3-1), SCHC wint met 2-1 van Gantoise HC,