Helmond Sport veert op en verslaat ADO Den Haag

• 📰 omroepbrabant
  • 23 sec. here

De trainerswissel bij Helmond Sport heeft meteen effect. Onder leiding van interim-trainer Tim Bakens won de ploeg uit Helmond in eigen huis met 2-1 van ADO Den Haag. FC Den Bosch won met 3-2 van NAC, FC Eindhoven en Jong PSV deelden de punten, 2-2. TOP Oss kwam in Doetinchem tegen De Graafschap niet tot scoren en verloor met 2-0.

Na een roerige week won Helmond Sport eindelijk weer eens een wedstrijd. Al in de vierde minuut kwamen de Helmonders op voorsprong via een doelpunt van Hakon Lorentzen. De ploeg van interim-trainer Tim Bakens ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Tien minuten na rust kwam ADO Den Haag op gelijke hoogte via Denzel Hall. Kort daarna mocht Martijn Kaars een strafschop nemen. Keeper Hugo Wentges stopte de penalty.

Faris Hammouti die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. In de tweede helft liep FC Den Bosch verder uit. Met doelpunten van Danny Verbeek en Joey Konings kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. In de slotfase kwam de Bredase voorhoede eindelijk op stoom. Met doelpunten van Thomas Marijnissen en Jort van der Sande kwam NAC nog aardig dichtbij maar een derde treffer zat er niet in.In het plaatselijk onderonsje zat het venijn in de staart.