Hateboer scoort bij spectaculaire zege Atalanta in achtste finales Coppa Italia

• 📰 NUsport
  • 51 sec. here
  • News: 24%

Hans Hateboer heeft Atalanta donderdag aan een zege geholpen in de achtste finales van de Coppa Italia. De Nederlander maakte het derde doelpunt voor zijn ploeg in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Spezia.

Hateboer zorgde na een klein half uur voor de 3-1 van Atalanta. De dertienvoudig Oranje-international, die aanvoerder was bij de ploeg uit Bergamo, rondde van dichtbij af na een mooie combinatie door het midden.

Eerder in de wedstrijd had Ademola Lookman Atalanta in een tijdsbestek van twee minuten op 2-0 gebracht. De Nigeriaan opende in de tiende minuut van dichtbij de score na een corner en was kort daarna opnieuw trefzeker na een combinatie met Duván Zapata. Weer twee minuten later bracht Albin Ekdal de spanning terug namens Spezia. Nadat Hateboer de 3-1 had gemaakt, kwamen de bezoekers nog voor rust opnieuw terug via Daniele Verde. In de tweede helft breidde Rasmus Højlund de marge met een fraai schot via de lat uit. In blessuretijd bepaalde Ethan Ampadu de eindstand met een eigen goal op 5-2.

Hateboer speelde ruim een uur mee bij Atalanta. Teun Koopmeiners maakte de negentig minuten vol bij de thuisploeg en Marten de Roon viel na rust in. In de kwartfinales neemt Atalanta het eind januari op tegen Internazionale, dat vorige week na verlenging van Parma won. Later op de dag staan met Lazio-Bologna en Juventus-Monza de laatste twee achtste finales in de Coppa Italia op het programma.

/  🏆 2. in NL

Atalanta bekert mede dankzij scorende Hateboer verder: Nederlands onderonsje wachtAtalanta Bergamo heeft zich ten koste van Spezia Calcio geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. Met Hans Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis werd er in een doelpuntrijk duel met 5-2 afgerekend met de ploeg uit La Spezia.
Bron: VoetbalPrimeur - 🏆 20. / 51 Lees verder »

Napoli verslikt zich in laagvlieger Cremonese en ligt uit de Coppa ItaliaNapoli verslikt zich na strafschoppen tegen Cremonese en ligt uit de Coppa Italia
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

Zeldzame misser: Napoli moet na pingels hoofd buigen en ligt uit de Coppa ItaliaNapoli is dinsdagavond op bloedstollende wijze uit de Coppa Italia geschoten. Na strafschoppen moest de koploper van de Serie A het hoofd buigen voor de hekkensluiter Cremonese. De ploeg die dit seizoen zoveel indruk maakt in Itali\u00eb speelt dus voor \u00e9\u00e9n prijs minder dit jaar.

Serie A-club van Vilhena haalt trainer twee dagen na ontslag weer terugSalernitana heeft woensdag Davide Nicola teruggehaald als trainer. Het besluit volgt twee dagen nadat de Italiaan was ontslagen vanwege de 8-2-nederlaag tegen Atalanta.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Bizarre wending: stuntcoach Nicola volgt zichzelf 48 uur na ontslag weer opDavide Nicola is de 'nieuwe' trainer van Salernitana. De Italiaan volgt zichzelf op, nadat hij twee dagen geleden werd ontslagen na de vernedering tegen Atalanta Bergamo (8-2).